Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağalarım suyu sevmiyor

fatma

Yeni Üye
Arkadaşlar benim de 2 tane su kaplumbağam var.Birisinin adı 'kurbağa; diğerin ki 'sanane; biri 6 yıldır bende diğeri ise 1 yıl olmadı henüz.
Şimdi benim kaplumbağalarım kırmızı yanaklı su kaplumbağalarından. Ben onlara su kaplumbağası diyorum ama bizimkiler sudan nefret ediyor. Hele sonradan gelen yazın akşama kadar köpek gibi evin içinde dolanıyordu. Yere vurup gel gel dediğimde koştura koştura size gelen başka su kaplumbağası var mı merak ediyorum. Sabah uyandığımda bir bakıyorum yatağımın kenarından beni seyrediyor. Ve dakilarca kucağımda durabiliyor. Şu an ikisi de kış uykusunda ve ben yukardaki resimdeki gibi havluya sardım onları ve öyle kış uykusuna yatırdım. Bu onların tercihi benim değil bu arada Arada uyandırıyorum suyun içine koyuyorum ve doyuruyorum onları ama yine sürekli kaplarından çıkmaya çalışıyorlar. Ben de hemen havlularına sarıyorum onları ve yine uykuya devam. Yanlış birşeyler var ama anlamadım şimdilik sorun yok ve mutlu görünüyorlar.

Cvp: Su kaplumbağalarım suyu sevmiyor

Hoşgeldin Fatma;

Öncelikle suyu sevmeyen sukaplumbagası olmaz;adı üstünde SUkaplumbagasi :) Ama su sıcaklığını ya da akvaryumdaki bakım sartlarını sevmeyen kaplumbağa olur.

Tecrubeli arkadaşlar detaylı bir şekilde bilgi vereceklerdir, ama bende soracakları ilk sorularla başlayayım; hem sana hem onlara yardımı olsun.

Kaplumbagaların bakım şartları nasıl? Akvaryum var mı? Varsa ölçüleri ne?, Su sıcaklığı uygun mu? kuru alan var mı? Isıtıcı lamba var mı? Nasıl besleniyorlar? Kaplumbağaların kabuk boyu kaç? v.b ...

Sen bunları yaz bence cunku bunlara göre daha sağlıklı bilgi verilir, Önce yaramazları tanımak lazım dimi :133:

Ek olarak aşağıdaki linkte yazan bilgileri muhakkak okumalısın, şimdiden bir çok sorunun cevabını bulabilirsin, bulamadıkların için tekrar yazarsın. :rolleyes:

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

foruma hoş geldin. kaplumbağalar kış uykusunda değiller ortamın soğukluğu sebebiyle enerjilerini korumak için metabolizmayı durdurmuşlar. kış uykusuna girmeleri için düzenli biçimde havanın soğuması ve 15 derece altına kademeli olarak inmesi lazım. bu hayvanlar akvaryumdan çıkarılmamalı. biz doğal ortamını karşılayamadığımız için kış uykusuna yatırmak tehlikelidir. hayvanların akvaryum dışında dolaşmaları kir ve toza bulanmaları sebebiyle hasta olmalarına yol açar. hastalanma veya temizlik harici akvaryumdan çıkarılmamalıdır. diğer bir sakıncası da salmonella bakterisi taşıdıkları için insanlar açısından tehlike arz etmesidir. bu sebeple gerek kaplumbağalara gerek akvaryuma veya suya dokunulması halinde eller bol su ile yıkanmalıdır.

akvaryumlarında gerekli ekipmanlar yok ise hayvanlar o ortamda rahat edemeyeceklerdir. gerekli detayları neslihanın verdiği linkten okuyabilirsin bir daha yazıp kalabalık yapmayım. gerekli ekipmanlar yoksa bir an önce temin et yoksa hayvanların sağlığı için risk olacaktır.

6 Yıldır bu şekilde yaşayabildiyse senin kapluşlarda benimkiler gibi evrim geçirmişlerdir :)

tekrar merhaba
temizliklerinde sorun yok sık sık bulundukları kabı temizlerim.
Hazır kaplumba yemi kullanıyorum bunu yemekten hoşlanıyorlar. Arada tavuk eti kıyma ve muz veriyorum. İnternetten okumuştum bu yiyecekleri sevdiklerini.
Akvaryum henüz almadım. Ya orda hiç durmak istemezlerse diye korkuyorum.
Çünkü hayvanlar cidden sudan kaçıyorlar. Havlularına koyduğum anda sakinleşiyorlar ve hiç kıpırdamadan uyku moduna geçiyorlar. En kısa sürede akvaryum edinicem umarım sizin dediğiniz gibi orada rahat dururlar. Su sıcaklığı konusunda sorun yok. Bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum olsaydı. Yazın su kaplarında dururlardı.

Ne isiticiniz ne de bi malzemeniz var kucucuk olum fanusunda iki kaplumbaga bakip suyu sevmiyor diyorsunuz o havluya koyma olayi falan tamamen mantiksiz ve sagliklari icin cok zarali ben 2 yil once veteriner kontrolunde kanser ameliyatindan sonra 15 gun havluda tutmus yemini agzina verip enjektorlede agzina su vermistim uzun lafin kisasi veterinerlik bir durum olmadan kendi kafaniza gore havluya sarmak falan olmaz havluya hapsettiginiz hayvan uyumasin napsin

Fatma sanırım hayvanların tepkilerini yanlış yorumluyorsun. Tıpkı balık gibi düşün su kaplumbağalarını! Suyun içinde balık gibi yüzmek isterler o yüzden ne kadar derin ve ne kadar geniş su alanı olursa o kadar çok severler, kendilerini su içerisinde güvende hissederler, bunların yanı sıra gelişimleri içinde cok önemlidir. Küçük kaplarda ve az su içinde olursa tedirgin olurlar ve sürekli çıkmaya çalışırlar, senin suyu sevmiyorlar diye yorumlamanın sebebi bu olsa gerek.

Eminim ki özveriyle bakıp temizliklerine dikkat ediyorsundur fakat bundan daha önemli olan sey su sıcaklığının dengede tutulmasıdır. Sadece Kış aylarında değil yaz aylarında da akvaryum içerisinde ısıtıcı bulunur ve su sıcaklığı hep sabit olur. Sen temizlik için sularını sık sık değiştirerek sıcaklık dengesini de sürekli bozmuş oluyorsun. :(

Hava sıcakken bile su da hissedilen değerler ya da söyle söyleyim hayvanlar için su da hissedilen değerler bizim hissettiğimizden daha hassastır. Yani sudan değil soğuk ve az sudan küçük kaptan kaçıyorlar :(

Su dışında oldukları zamanlarda ise hep altına girip saklanabileceği yerle arıyorlar ve sanırım havlu daha sıcak geldiği için hayvanlar mayışıyor belki de alıştılar bu şekilde ama bu doğru yapıldığını göstermez.

Bende dahil birçoğumuz ne yazık ki bu özelliklerini bilmeden baktığımız dönemler oldu bazılarımız kısa süre bazılarımız daha uzun süre ama bence önemli olan bütün bunları öğrendikten sonra gereken neyse onu en kısa sürede yapmak. Esas sorgulanması gereken dönem bundan sonrası olacaktır.

Daha önce paylaştığım o link i okuyup orada ki imkanları sağlamaya çalışırsan havluda olduklarından çok daha mutlu olacaklarına emin olabilirsin :)

Bu arada Akvaryum alma kararına sevindim :) Ama uygun ebatlarda almaya dikkat etmen lazım ;)

Hayvanlar şansa hayatta kalmış ama bayağı çile çekmişler. Kapta hangi kaplumbağa durmak isterki. Çıkmak isteyince suyu sevmediler anlayışı hayvanlar için tam bir şanssızlık olmuş.

Bu kadar basit bir konuda detaya dahi girmeye gerek yok. Lütfen kırmızı yanaklı su kaplumbağaları yani RES EARED SLIDER doğada nerede yaşar araştırın. Ben hiç karada gezmeye alışmış sudan korkanını duymadım ve okumadım.
Havluya sarılmanın rahatlatması daha sıcak olduğundan ve gizlenmenin rahatlatmasından ötürü.

Hayvanların sağlıklı ve huzurlu yaşam hakkı için lütfen doğru sistemi kurun. 6 senedir çektiği çilede bitsin.

hepinize çoook teşekkür ediyorum ve yeni akvaryumlarındaki izlenimlerimi sizinle paylaşmaya söz verip hoşçakal diyorum.

Geri