Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağalarının devleri var mı doğada ?

Harleydavidson

Gümüş 5 Üye
Geçenlerde bir belgesel izledim güney amerikada bizim beslediğimiz su tosbaların büyüğü olduğunu duydum boyları devasa boydaydı bizim tosbalar neden o kadar olmaz ki doğa değil diye mi acaba?

Her kaplumbağa türü farklı boydadır. Yine de yaşadığı ortamın kalitesine, kendi doğal ortamında olmasına, beslenmesine göre ömür ve boy anlamında standard üstü uzama olabilir.

Gördüğüm kırmızı yanaklıydı belgeseldi baya büyüktü kırmızı kaplumbağaların ataları nir otomobil kadar boyları varmış ve timsahı bile yiyomuş güneşten hava değişiminden vs bu kadar ufalmışlar

40-45 cm boya geleni var ama çoğu şu veya bu şekilde ölür. Yanağında kırmızılık olan farklı türlerde var.

Bu konuda bir kısmını yazmıştım. Diğerlerini araştırıp yazacak zaman bulamadım. Biraz üşengeçlikte var tabi.
mailto:/forum/konu-en-pahali-kaplumbaga-turleri-ve-diger-turler-resimli.html

Çok süper iyi bi çalışma :) ben bunları belgeselde görmüştüm hatta o uzun boyunlu kaplumbağa bunları besleyen çok fakat eski 200 300 milyon önceki kaplumbağlar fark ettiyseniz dinazorlara çok benziyorlar

Bir bu kadar tür daha var.

Sanıyorum güney afrikadaydı bir kaplumbağa fosili buldular. Bilmem kaç bin yada milyon yıllık kaplumbağa 4 metre kadar vardı.

Geri