Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su kaplumbağam akciğer enfeksiyonu mu oldu ?

ilkyaztpc

Bronz 4 Üye
iyi günler benim iki tane softshell kaplumbağam var biri küçük diğeri daha büyük küçük olan sabah kalktığımda kuru alandaydı suya indiğinde de dibe doğru gitmekte zorlanıyor kendini gömemiyor ve gözüne şeffaf perde indiriyor akciğer enfeksiyonu belirtilerinde bunlar var olabilir mi ama dün gece gayet iyiydi geç saatte yanına gittim yem kutusunu gördüğünde direkt yukarı çıktı neşeliydi yani bir gecede üşütmüş olabilir mi akvaryum şartlarında değişen hiç bir şey olmadı sabah kalktığımda suyun sıcaklığı her zamanki gibiydi bu sabah yemde yedi ayrıca kabuğunda beyaz bir leke var mantar olabilir mi buda aynı şekilde dün yoktu ya da diğer büyük olan kaplumbağam mı zarar verdi öyle bir durum varsa ne yapmalıyım ve Trabzon da yaşıyorum burada kaplumbağa konusunda güvenebileceğim bir veteriner yok yardımcı olursanız çok sevinirim 

Ekli dosyalar

• 12822990_10153949283074235_1223778878_o.jpg
    12822990_10153949283074235_1223778878_o.jpg
    149.5 KB · Görüntüleme: 409
Gözdeki o şeffaflık göz kapağı gözü kapalıyken tehdit oluşturabilecek hareketleri algılar

Su kuru alan sıcaklığı nedir ? Isıtma lambası var mı ? Hayvanları saat kaç gibi yatırıyorsun.

Beyazlık dediğin sol ön kol üstündeki beyazlık mı ? Bir tane yumuşak tüylü diş fırçası al. Islatıp üstüne sofra tuzu döküp kabuğu yavaşça fırçala ve akvaryum suyu ile durula. Sonra bir resim daha çek.

Bu hayvanlarda saldırgan tavır var. Hayvanlar farklı boydalar bu büyüğün bu hayvan üstünde hakimiyet kurmasına ve saldırmasına sebeptir. Hayvanın her yerine bak. Isırık yara bere yada yüzerken yalpalama var mı ?

Hayvanı bu sebeple bunalttıysa kendini kurtarmak için kuru alana çıkmış olabilir.

Yem olarak neler veriyorsun vitamin damla var mı ?

Cvp: RE: su kaplumbağam akciğer enfeksiyonu mu oldu ?

su sıcaklığı 28 normalde şu an ben bir derece artırdım diğer kaplumbağam hasta olmuştu sıcaklığı yükselttiğim de iyiye gitmişti ısıtma lambası var uvbde var gece 12 gibi gece lambası takıyorum küçük bir lamba sera yem veriyorum (raffy p-ı) reptomin var birde vitamin olarak sera reptilin kullanıyordum bitti şu anlık raffy p içinde ki kırmızıları vermemin yeterli olacağını söylediler. evet o beyazlık var ne kadar dökmem gerekiyor sofra tuzunu peki fazla verirsem zararı olmaz mı ? tırnak izi var yüzerken büyük ihtimalle yapmış büyük olanı normalde kavga etmiyorlar ama yem verirken saldırıyorlar birbirlerine. Ben şimdi size akvaryumun fotoğrafını atıyorum büyüklüğü ikisi için uygun mu diye değilse akvaryumu büyütmek saldırma sorununu çözer mi ?

Ekli dosyalar

• 12242763_10153949561624235_2065115462_o.jpg
    12242763_10153949561624235_2065115462_o.jpg
    134.7 KB · Görüntüleme: 357
Su sabit 28 derece olsun. Kuru alan 31-32 arası. Uv 13 W ise 18 cm; 25-26 W ise 28 cm mesafeden konumlandır.

Gece kullandığın lamba loş değilse uyumazlar bu sebeple karanlık olması veya sokak lambasının ışığı yeterli olur. Saat 21:00 gibi yatır hayvanları. Isıtma lambası sabah 7- akşam 7 olsun. Uv'de öğlen en çok çıktığı 3-4 saatlik bir dilimde yansın.

Tuzu ıslak diş fırçasına bir miktar döküp hayvanı eline alıp yavaşça kabuğu ovalayacaksın. Sonra akvaryumdaki sudan döküp üstünü durulayacaksın. Emsal su sıcaklığını muslukta tutturabilirsen musluk altında yıka. Sakın akvaryuma tuz dökme.

Kabuk boyları nedir hayvanların ? Akvaryumun ölçüsü nedir ?

cem' Alıntı:
Su sabit 28 derece olsun. Kuru alan 31-32 arası. Uv 13 W ise 18 cm; 25-26 W ise 28 cm mesafeden konumlandır.

Gece kullandığın lamba loş değilse uyumazlar bu sebeple karanlık olması veya sokak lambasının ışığı yeterli olur. Saat 21:00 gibi yatır hayvanları. Isıtma lambası sabah 7- akşam 7 olsun. Uv'de öğlen en çok çıktığı 3-4 saatlik bir dilimde yansın.

Tuzu ıslak diş fırçasına bir miktar döküp hayvanı eline alıp yavaşça kabuğu ovalayacaksın. Sonra akvaryumdaki sudan döküp üstünü durulayacaksın. Emsal su sıcaklığını muslukta tutturabilirsen musluk altında yıka. Sakın akvaryuma tuz dökme.

Kabuk boyları nedir hayvanların ? Akvaryumun ölçüsü nedir ?

Tamam ama benim kuru alan sıcaklığım 27 28 derece civarı onu nasıl 31 32 dereceye yükselteceğim ısıtma lambasının herhangi bir markası var mı ben armut ampül kullanıyorum bunun için. kuru alana çıkmıyorlar çok nadir acaba sıcaklığı doğru ayarlayamadığım için mi büyük olanı yaklaşık 1 yıldır benimle ve çok az çıktı kuru alana. Akvaryum büyüklüğü 55e 25 su derinliği de 11 kaplumbağalarda leo 7 8 cm arası mik 4 cm.

Cvp: su kaplumbağam akciğer enfeksiyonu mu oldu ?

Su yüksekliği az.
Taban malzemesi çakıl yerine kum olmalı.
Su sıcaklığı yüksek olduğu için deri atımı olağandan hızlı.
Softshell'de sofra tuzu yerine kristal kaya tuzu kullanmak daha sağlıklı olacaktır.
Suyun tuzluluk oranını acı su seviyesine çıkarmak da başka bir seçenek.
Chinese Softshell Turtle/Yumuşak Kabuklu Çin Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Moderatör tarafında düzenlendi:

Odontochelys' Alıntı:
Su yüksekliği az.
Taban malzemesi çakıl yerine kum olmalı.
Su sıcaklığı yüksek olduğu için deri atımı olağandan hızlı.
Softshell'de sofra tuzu yerine kristal kaya tuzu kullanmak daha sağlıklı olacaktır.
Suyun tuzluluk oranını acı su seviyesine çıkarmak da başka bir seçenek.
Chinese Softshell Turtle/Yumuşak Kabuklu Çin Kaplumbağası
Ben şu anda kullandığım taban malzemesini dere kumu olarak aldım yani dere kumu dediğimde bunu verdiler bana daha ince mi olması lazım yoksa silis kum var ondan mı almam gerekiyor ? su sıcaklığı 24 ile 27 arası mı olması lazım o zaman ? peki acı su nasıl yapabilirim ben tuzla ovma işlemini bir kaç yerde okudum ve zararlı olduğunu söylediler açıkcası tedirgin oluyorum bir zarar verir mi diye. su yüksekliği ne kadar olmalı ? ayrıca büyük olan kaplumbağamın küçüğüne zarar verdiğini düşünüyorum yem verirken ısırıyor sürekli de yanlarında duramadığım için başka zamanda saldırıyorsa engel olamıyorum ikisdine de bir zarar gelmesini istemiyorum ayırmam mı gerekiyor yoksa akvaryumu büyütmem yeterli olur mu ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu tür su üstüne res kadar çıkmaz. Kuru alana hayvanı ikame kibrit kutusu koyup dereceyi üzerine yatır. 20-30 dakika sonra bak ona göre mesafeyi ayarlarsın. Kuru alan sudan her zaman daha sıcak olmalı. 3-4 derece bir fark uygun olandır. Yalnız yaz aylarında sıcaklıktan dolayı su aşırı ısınabilir ama lamba aynı ısıda sabit durur.

Akvaryumu yavaş yavaş büyüt. Suyuda yükselt çok sığ. Bunlar derin su ve kovuk mağara tarzı şeyleri severler. Kuru alanda alternatif birşeyler iyi olur kabuk yapısı ince taştan soğuk alabilir. Filtre su içine tam girsin motoru soğutan sudur.

Hayvanları ayrı köşelerde yemle. Boyları neredeyse yarım kat farklı. Aynı yerde beslendiklerinde büyük olan istem dışı darbelerle yaralayabilir. Raffy P'deki kırmızı minerali ayırıp büyüğe haftada bir; küçüğe 2 günde bir ver. Cumartesi-Pazar günü durumunu bildir.

Isıtmada ecolite halosoft, wiselite yada emsal tip soft (beyaz camlı) armut ampul kullanıyoruz. Lamba max ne kadar kaldırıyorsa ona göre 40-60 W ampul kullanırsın.

Fırçalamayı bir kez yap. Hayvandaki durum soğuktan ise daha fazla üşümesin.

cem' Alıntı:
Bu tür su üstüne res kadar çıkmaz. Kuru alana hayvanı ikame kibrit kutusu koyup dereceyi üzerine yatır. 20-30 dakika sonra bak ona göre mesafeyi ayarlarsın. Kuru alan sudan her zaman daha sıcak olmalı. 3-4 derece bir fark uygun olandır. Yalnız yaz aylarında sıcaklıktan dolayı su aşırı ısınabilir ama lamba aynı ısıda sabit durur.

Akvaryumu yavaş yavaş büyüt. Suyuda yükselt çok sığ. Bunlar derin su ve kovuk mağara tarzı şeyleri severler. Kuru alanda alternatif birşeyler iyi olur kabuk yapısı ince taştan soğuk alabilir. Filtre su içine tam girsin motoru soğutan sudur.

Hayvanları ayrı köşelerde yemle. Boyları neredeyse yarım kat farklı. Aynı yerde beslendiklerinde büyük olan istem dışı darbelerle yaralayabilir. Raffy P'deki kırmızı minerali ayırıp büyüğe haftada bir; küçüğe 2 günde bir ver. Cumartesi-Pazar günü durumunu bildir.

Isıtmada ecolite halosoft, wiselite yada emsal tip soft (beyaz camlı) armut ampul kullanıyoruz. Lamba max ne kadar kaldırıyorsa ona göre 40-60 W ampul kullanırsın.

Fırçalamayı bir kez yap. Hayvandaki durum soğuktan ise daha fazla üşümesin.

şu anda su seviyesini yükseltmem ya da sıcaklığı 28 dereceden düşürüp furkan beyin dediği 24 dereceye getirmem doğru olur mu eğer üşüttüyse rahatsızsa daha kötü olmaz mı onun için ? bizim ampülümüz 28W ısı sorunu ondan kaynaklanıyor o zaman onu değiştirip sizin dediğinizden alacağım. kuru alana alternatif derken biz daha önce cd kabıyla yapılana benzer yapmıştık ama başka bir kaplumbağamız vardı ve oradan çıkıp nefes alamıyordu sonrasında öldü ondan yine aynı şekilde yapmak istemiyorum taş kullanmayıp ipek bitki kullansam sadece kuru alan için yeterli olur mu ?

Pazar gününe kadar bu dediğim ısısa tut. Durumuna bakalım ona göre olması gereken seviyeye düşürürüz. Havalar ısındıkça ısı seviyesini kademeli indirirsin. Şimdi hayvanı toparlayalım.

Kuru alanda hayvan komple ayaklarına kadar kuru olarak durmalı bitki üstünde bunu sağlayamaz.

Furkanın dediği acı su işini unuttum. Suya birkaç tane kayatuzu tanesi at. Toz değil leblebi kadar olanlardan himalaya yada çankırı tuzu olsun. Yoksa şimdilik iki şişe madensuyu dök. Sonraki su değişimine tuz tanesi koyarsın.

Alıntılı cevap yazmana gerek yok. Biz yorumlarını görüyoruz. Alıntı yapınca sayfa uzuyor.

Softshell kaplumbağalar genel olarak tek bakılır.Kaplumbağalar arasındaki boy farkı,sert kabuklu olan Red Eared Slider'da dahil olsa;kaplumbağalar arasında sorun yaşanabilir.Bu yüzden eline geçen ilk imkanı,kaplumbağaları ayırarak ya da birini sahiplendirip diğerine yatırım yaparak değerlendirebilirsin.
Acı suyun tuzluluk oranı %0.05 – %3 aralığındadır.Bunu tuzluluk oranını ölçebileceğin bir kit yardımı ile yaparsan daha sağlıklı olur.Bunun dışında basit derişim formulleri ile hesaplayıp teorik olarak uygulayabilirsin.Buharlaşma ile suyun tuzluluk oranının artacağını ve su eklemelerinin eski su seviyesine göre yapılacağını da unutmamak gerek.Suyun tuzluluk oranı zaruri bir durum değil ancak softshell kaplumbağalar mantar enfeksiyonlarına karşı savunmasız oldukları için önleyici olarak uygulanmasında bir problem yoktur.
Taban malzemesi olarak canlının altına rahatlıkla girip çıkabileceği kalınlıkta bir kum alabilirsin.Tahmini olarak 0.5-1.0 mm aralığı uygun.Tercihen silis olabilir.

Ben dediğiniz şeyi yaptım diş fırçasına sofra tuzu döküp kabuğunu ovaladım ama canı çok kötü yandı bizi ısırmaya çalıştı bende akvaryumdan aldığım sudan döktüm üstüne hemen tuzla ovalanmış şekilde beklemedi hiç yani şimdi akvaryumda sabah kendini gömemiyordu şimdi gömebiliyor normalde günde 1 buçuk yem veriyordum bugün iki buçuk verdim sabah öğününde akşam öğünü veriyim mi yemeğe tepkisini merak ediyorum çünkü

Fırçalarken çok yavaş ve bastırmadan yapacaktın. Kabuğu yumuşaktır. Tuzlu bekletmeyeceksin fırçaladıktan sonra su dökeceksin. Beyazlık gitti mi ?

Yemi sabah iki akşam iki ver. Sabah akşam yedide vereceksin.

Zaten hafif fırçaladım ama o fırça değdiği gibi çırpınmaya başladı. Hayır gitmedi duruyor aynı şekilde ayrıca derinlik var beyazlıkta normalde 3 tane veriyordum yem sabah 1.5 akşam 1.5 4e çıkarıyorum o zaman onu

Sadece o bölgenin yakından net bir resmini çek. Diğerini de kontrol et. Var mı böyle birşey. Akvaryuma iyice steril etmeden birşey koydun mu ?

Akvaryumun içindeki dere kumu degil kafam kadar tas. Sırtındaki yara tahminim bu taslardan kaynaklanmis. Akvaryumun müsait su seviyesini bir bu kadar daha artır. Hayvan yüzecektir . Softshell yüzmeyi sever. Ondan once ise ince silis kum al. Taban sadece silis olsun. Hem içine rahat girecek Hemde sindirim icin yiyecektir. Bu taslara girebilmek icin yaralanabilir hayvan yada tas arasında bakteri yapacaktır. Mikrofish damla temin et suya 3 -4 damla at . Hayvan toparlayacaktır. Ayrıca yem konusunda ben 1 yasında hayvana en az 6 stick atiyorum. Bunu yıyor üstüne balık yıyor. Yemlemeyi benim kadar abartmasanda biraz artir.Su seviyesi yüksek olacağından sürekli yüzecek ve yakacaktır zaten.

son zamanlarda hiç bir şey değiştirmedim akvaryumda yeni bir şey koymadım. hayır diğerinde yok böyle bir şey. bu sabahta gayet güzel yemini yedi dediğiniz gibi iki tane verdim gömmesinde de sorun yok akciğer enfeksiyonu olarak şüphelendiğim belirtiler artık yok bir günlük bir halsizlik olabilir mi ?

silis kum için boynuna giriyor denmişti ilk başta öyle kullanıyordum sonra bununla değiştirdim

Ekli dosyalar

• 12001753_10153952766734235_843429629_o.jpg
    12001753_10153952766734235_843429629_o.jpg
    112.7 KB · Görüntüleme: 256
  • 12422443_10153952766714235_238705584_o.jpg
    12422443_10153952766714235_238705584_o.jpg
    108 KB · Görüntüleme: 225
  • 12837227_10153952766409235_1262779595_o.jpg
    12837227_10153952766409235_1262779595_o.jpg
    104.5 KB · Görüntüleme: 279
İri 3 mm üstü çakıllar aralarına kir alıp burada göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakteri üretir.

Kendini gömen hayvanların kumu üstlerine rahat atabilmeleri için biraz taneli yani 3 milimi aşmayan kum kullanılmalı. Mesela çizgili dere kaplumbağasında bu tip kum kullanılır. Yalnız bu hayvan kumda yiyor ise 0.7-1 mm kalınlığındaki kum uygun olacaktır.

Bu halsizliği hafif üşütme olabilir. Veya diğer hayvanın hırpalamasından; yem zamanı büyükler ciddi darbeler vururlar.

Kabuktaki o beyazlıkları tırnağınla çıkarabiliyor musun ? Fazla zorlamadan bir dene.

Su an tokatta ikamet ediyorum, buradaki veterinerler sadece büyükbaştan anlıyor . Elime akciğer enfeksiyonu bir softshell geldi. sabahtan aksama veteriner veteriner geziyorum. En son biri bi antibiyotik verdi kullandım. Hayvani 2 günde oldurdu. O yüzden inanmıyorum kimseye. 1 senelik softshell im var. Silis kumun her boyunu kullandım. Daha hayvanın bir yerine girdiğini görmedim. Bunu sana söyleyen daha once softshell gormusmu sor bakalım. Res lerde ise buna cok rasladim. Boynuna giren kus yeminin ödem yaptığını bile gördüm.

Geri