Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağam bayılıyor gibi oluyor acil yardım

anonim1

Bronz 5 Üye
Su kaplumbağamı şehir dışına çıkacağım için emanet bıraktım kolunun altı yara gibi olmuş beyaz sarımsı şişmiş gözlerini bugün bazen açmamaya başladı gözleri hafif şiş. Suda bayılıyor gibi aniden hareketsiz kalıyor. Olduğum şehir ve çevresinde egzotik veteriner yok ne yapmam gerekiyor yardım edin lütfen

Ekli dosyalar

• IMG_20250828_154552.jpg
    IMG_20250828_154552.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 29
Yara olan bölgenin net bir fotoğrafını atar mısın.

Ağzı da yara gibi duruyor.

Akvaryum ölçüleri nedir? Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Ağzının alt kısmı geçen ay düştü yeniden iyileşiyor şuanda önceden büyük akvaryumdaydi taşı ısırdığı için kırıldığını düşünüyorum. Ama şuan normal bir kaba koydum. Su ısıtıcısı var ama şuan havalar sıcak olduğu için kullanmıyorum son 1-2 aydır. Isıtma lambası yok maalesef

Havalar soğudu Su ısıtıcıyı takın.

Hayvan nerden nasıl düştü.

Isıtma lambası bu linkte satılıyor

Hayvan akciğer enfeksiyonu olabilir biran önce ekipmanları tam akvaryuma geçin veya 50-80litrelik gıda kabı alın.

Akvaryumda taş, dekor, yapay çim, çakıl, kalın kum olmaz.

Düzgün bir kuru alan yapın.

Kolundaki yaranin net bir fotoğrafını atın.

Kolunun altında sıvı toplamış gibi duruyor ama onu tam bilmiyorum admin bakınca söylesin.

Eczaneden batikon ve gentagut göz damlası alın. Admin bakınca kullanımını söyler.

Hayvan düşmedi biryerden kendi kendine böyle oldu çenesi ilk önce alt çenesi beyaz renk oldu sonra düştü

Taşı ısırdığını ve çene diyim hasar gördü diyorsunuz peki ağzı hep acikmi duruyor duruyormu

Ben dediklerinizi temin edene kadar ölmez değil mi akciğer enfeksiyonu için ne yapmalıyım eczaneden felan birşey bulabilir miyim?

Akciğer enfeksiyonun tedavisi gentagut o tedaviyi ilerletmek için ekipman gerekli

Şimdiye kadar açık durmuyordu bu sıralar dışarı elime alınca ağzını açıyor

Ben dediklerinizi temin edene kadar ölmez değil mi akciğer enfeksiyonu için ne yapmalıyım eczaneden felan birşey bulabilir miyim?
Kolunun altında sıvı toplamış gibi duruyor ama onu tam bilmiyorum admin bakınca söylesin.

Eczaneden batikon ve gentagut göz damlası alın. Admin bakınca kullanımını söyler.
Söyledim ya!

Ölebilir biz bilemeyiz düzgün baksaydin. İyileşmesi için elimizden geleni yaparız ama denilenleri uygulayın tekrar niye soruyorsunuz.

Şimdi bu saatte gitmenize gerek yok yarın sabahda alabilirsiniz yarın sabah baslanilir ilaca baslanilir belki

Ama başta ekipman gerekli erzak kabini atabilirmisiniz

Söyledim ya!

Ölebilir biz bilemeyiz düzgün baksaydin. İyileşmesi için elimizden geleni yaparız ama denilenleri uygulayın tekrar niye soruyorsunuz.
Biraz panik yaptım kusura bakmayın teşekkür ederim. Şehir dışına çıkana kadar bir sıkıntısı yoktu emanet bırakmıştım ondan sonra böyle oldu her gün suyunu değiştirdim yem verdimi diye soruyordum da suyunu her gün değiştirmedi bence

Biraz panik yaptım kusura bakmayın teşekkür ederim. Şehir dışına çıkana kadar bir sıkıntısı yoktu emanet bırakmıştım ondan sonra böyle oldu her gün suyunu değiştirdim yem verdimi diye soruyordum da suyunu her gün değiştirmedi bence
Suyunu hergun degismesinler zaten. Mevzu su degistirmek degil.

Hayvana ne kosulda baktiklari. Icine etmişler hayvanin suyu dışına çıkmış suyunu değiştirse ne olur

Geri