Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağam büyümüyor

Winchesterr48

Bronz 3 Üye
Merhaba arkadaslar yaklasık 1 ay önce 2 adet kaplumbağa almıştım birisi gelisimi iyi büyüyor fakat diğeri aldığımdan beri neredeyse aynı kabuk boyu. ikisininde yem yemesinde sıkıntı yok akvaryumda bakıyorum ısıtıcı kuru alan mevcut yemde serra raffy gammarus ve tetra repromin veriyorum

Hayvan hareketli mi? Yüzerken, yada bir yere tutunduğunda eğik durma, yalpalama var mı? Kuru alanda halsizlik görülüyor mu?

Yem olarak sera raffy P yemde al. İçindeki kırmızılar mineral yemdir. Bunları ayırıp haftada 2 öğün olarak verirsin. Hayvan yeterli miktarda almıyor ise gelişim sağlıklı olmaz.

Bol yüzebileceği alan olacak
sağlıklı gelişim için bu şart. Diğer sebepler ya gensel kaynaklı bir durum varsa yada hayvanda hastalık varsa, hayvan herhangi bir hastalığa yakalandığında boy uzama durup bütün enerjiyi hastalığa yönlendirir.

Cvp: Su kaplumbağam büyümüyor

Aynı durum bendede var. 2 adet kaplumbağadan biri gayet güzel gelişim gösterdi ama diğerinde hareket yok. Yem yemede yüzmede hareketlerde hiçbir sıkıntıda yok. Genetik olduğuna kanaat getirdim artık. Yada ergenlik çağı gibi birden boylanacak :D

Yemesinde yüzmesinde sağlığında bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum bol bolda yüzüyor herhangi bir eksiklik yok bu yüzden anlamıyorum işte acaba biri dişi biri erkek mi dişiler daha büyük olurmuş diye duymuştum pek anlam veremedim artık büyük olan küçüğün yemlerini kapmaya başladı ayrı ayrı besliyorum

Aynı durum bende de var boy farkı açılır sıkıntı olur diyede korkuyorum

Kabuk boyları ne kadar? Her ikinizinki de.

Bendekiler 7 ve 5 cm kabuk boyları henüz

Hayvanın gözlerinde enfeksiyon yada kulaklarında şişlik var mı? Bunlar hareketlerini kısıtlamamakla birlikte boy uzamasını durdurur.

5 cm boya geldiğine göre boy uzaması var. Bazıları ayda birkaç mm; bazıları 1 cm kadar boy atar.

Dediğim hastalık belirtileri yok ise biraz bekle havaların ısınması ile birlikte gelişim hızlanır.

Yem olarak neler var?

Bendekiler daha çok küçük abi ama aralarında 3-4 cm kabuk boyu fark olduğunu söyleyebilirim bu fark açılırsa diye endiseleniyorum yüzmesinde yemesinde bir sıkıntı yok büyük 7 cm varsa küçük 4 cm falandır ama ikisinide aynı boyda almıştım cinsiyet farkı olduğu için olabilir mi acaba ?

Cinsel gelişim safhası olan 10 cm kabuk boyuna kadar boylar erkeklerde biraz daha hızlı oranda büyür. Sonrasında dişiler daha hızlı büyür. Erkeklerde yavaşlar.

Küçüğü ayrı bir köşede besle. Yiyebildiği oranın bir iki fazlası verebilirsin. Yemlemede karşı karşıya geliyorlarsa bu hayvan az yiyecektir. Öncelik sırası hep büyüktedir. Küçük çekinik kalır.

Mineral yem desteğiyle raffy P içinde var ekstra almana gerek yok. Hayvanın iştahı açılıp kırgınlığı gider. Büyük olan büyüme potasına girmiş hatta erken bile girmiş. Hastalığa yakalanmadığı sürece büyümesi devam eder.

10 cm civarı boy uzama durur enerji cinsel gelişime harcanır. O süreçte diğeri 1-2 cm boy atarak yaklaşır.

Hayvanın boyunu ölç. Eğer milimde olsa büyüme görürsen hayvanda hastalığa dair bir belirti yoktur.

Tesekkür ederim abi yemlemesine dikkat ediyorum bizzat ben yemliyorum insallah büyür büyük olanda deri soyulmaları bile başladı o derece ilerliyor yani

O iyi hızlanmış. Birde yaza doğru gidiyoruz, boy uzaması sağlıklı biçimde devam eder. 9 cm kabuk boyuna ulaştığında ön ayaklara bakmaya başla. Tırnaklarda uzama görürsen hayvan erkektir. Bir sıkıntı çıkmaz ise sonbahara kadar bu boya gelir.

Geri