Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbagam gozunde sislik vardi ilac kullandik acmaya basladi gozunu ama etrafina havalanirken sette koydum duamedin diye camdan gunes alsin diye

ayse ozdogan

Yeni Üye
Düstü öldu sandim kafası icerde ayaklarini ve bacaklarını iceri aldi ama bacaklarina dokununca itiyo kafasini cikarmiyo cok korkuyorum lutfen yardim edin

Ekli dosyalar

• 1733749339972319272851134965338.jpg
    1733749339972319272851134965338.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 11
Foruma hoşgeldiniz.

Bu kaba ölüm kabı diyoruz. Hayvana minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Su ısıtıcı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambası alacaksınız.

Hayvanın kabuğunda çatlak olup olmadığını kontrol edin. Hareketlendiğinde yürüme ve yüzmesine bakın aksama ayağını rahat hareket ettiriyor mu bakın.

Dışkılamasını 2 gün kontrol edin. Kan kırmızı yada bordo renk dışkı var mı?

Suya ağzından kan karışması var mı?

Nefes alırken hırıltılı bir ses var mı?

Yavru hayvanlarda kolay kolay hasar olmaz. Kabuğun esnek yapısı darbeleri absorbe eder.

Hayvan şu an şokta yarına kadar kendi haline bırakın.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Yapabilirseniz ağzına da 1 damla damlatın.

Sistemi bir an önce kurun. Hayvan üşütürse bu akciğer enfeksiyonuna çevirir.

Biraz daha geldi kendine reramicin suruyordum bir kac gundur bugunde soylediginiz damlayı aldım isallah iyi olur acmaya basladıda ama bide ustune bu dusme beni mahvetti catlak goremedim ama birdaha kontrol edicem zaten gozlerinden rahatsiz oldugu icin gunlerdir yemiyor diskida yapmiyor haliyle ama yemek yemeden ne kadar yasayabiliyorlar bir fikrim yok

Göz damlasının gözüne önerdiğim oranda girdiğine emin olun. Pomadlar sudaki kirleri gözüne yapıştırıyor.

Suyunu temiz tutun. Hayvana dokunmadan önce ellerinizi sabunlayın. Sonrası da bizim sağlığımız için.

Büyük ihtimal birşeyi yoktur. Düşmeye dayanımları yetişkinlerden yüksektir.

Hayvan strese girmiştir toparlar.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Açlığa dayanımlılar.

Hangi marka yemleri kullanıyorsunuz?

Geri