Cvp: Su kaplumbağam hasta mı?
Sürekli suyun değişmesi de hayvanın doğal dengesini bozuyor. Bir soğuk bir sıcak. Şimdilik evin en sıcak bölgesinde konumlandırın adayı; zaten yaşadığınız şehrin merkezinde o boy bir akvaryum 50 yada 100 wat bir ısıtıcı ile iç yada şelale filtreyi 90 TL civarına almanız mümkün. Hatta belki daha bile ucuza.
Yem olarak kullandığınız yemi alacağınız kaliteli marka ana yem ve karides/gammarus yemleriyle beraber tüketebilirsiniz. Son kullanma tarihi geçmediyse kullanın.
İlk etapta tetra reptomin/ sera raffy p den birini ana yem olarak
Tetra gammarus yada raffy I dan birini ek yem
Sera mineral i de destek yemi olarak alarak 3 çeşit yem kullanabilirisiniz.
Beslenme başlığında detaylı yem programları ve çeşitleri mevcut. Ben de ilk zamanlarda 3 çeşit yem ile besliyordum; şimdi 7 farklı marka çeşit yem var evde. Ayrıca raffy p alırsanız ilk etapta sera mineral alana kadar içindeki kırmızı(mineralli) yemler ile de bir süre idare edebilirsiniz.
Sera, Tetra ve JBL en kaliteli Alman marka yemlerdir. Bunların ana yem, ek yem ve destek yemlerini kategorilerine göre alarak program oluşturabilirisiniz.
Emin aynı şeyleri yazıp durmuşuz
Sonuç olarak umarım ilginiz olur ve arkadaşınıza ideal bir yaşam alanını sağlarsıız. Tabiki Türkiye şartları, ekonomik durum ve öğrencilik halleri mükemmel alanları oluşturmak mümkün olmuyor. Ancak en azından zaruri ihtiyaçları karşılayıp; kalan ekipmanları da zaman içerisinde temin etmek faydalı olacaktır. Ben güzel bir yaşama alanı oluşturacağınıza inanıyorum; zaten umrunuzda olmasaydı foruma gelip araştırma yapmazdınız.
Bu arada evde bir masa lambanız var ise plastik adanın üstüne 40 Watt bir ampül ile ışık tutarsanız suyun soğumasını engellersiniz ve kaplumbağanız akvaryumu temin edene kadar da belki hastalanmadan yaşayabilir.