Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağam hasta mı?

Önce kaplumbağa vitaminini suya damlatmanın faydası yoktur. Hayvana olan etkisi sıfırdır. Deep fix markası sanırım bunu fanus gibi çok az su bulunan şartlar için öneriyor. Ben bu önerisi için dahi bu markanın ürünlerinin kalitesine güvenmiyorum. Ya sera reptilin yada jbl aqua kaplumbağa vitaminlerinden alıp yeme damlatarak doğrudan ağıza verin. En kötü bunuda bir damla şeklinde bu uygulama ile kullanın. Daha sonra yem olarak sera minerale geçmek bu destek için en iyi yöntem.

Kabuk jelini hemen çöpe atın. Bu kimyasal zaten kabuğa sürülürki bu ürün kabuktaki gözenekleri tıkar. Kabuğun hava almasını ve uv ışınlarından faydalanamamasına sebep olur. Kabuk yumuşaması, mantar oluşumu hatta çürüme dahi uzun vadedeki etkileridir. Heleki deri, göz teması yada yutma hiç olmamalı. Suya damlatarak bu ihtimale sebep oluyorsunuz. Bu sebeple su tamamen değiştirilip ekipmanlar yıkanmalı.
 
Cvp: Su kaplumbağam hasta mı?

Tekrar merhaba. Ben bahsettiğiniz gibi akvaryum ve gerekli malzemelerini aldım. Ancak bana uyum sağlayamadı gibi geldi suya bırakıyorum direk dibe batıyor, ya mango kökünün altına giriyor ya da olduğu yerde duruyor. Filtreyi açtığım da sanki gelen su çok şiddetli gibi yüzmeye çalışıyor. Bir yerde sabit tutunmaya çalışıyor. Filtreyi kapalı tutuyorum şuan ama iyi gelir mi bilemiyorum.
 
Filtre sürekli çalışmalı. Gücü akvaryuma göre fazla ise akıntı çok olur. Bunun giderilmesi için suyu veren kısmı açı ile cama yönlendirin. Böylece akıntı azalır ve makul seviyeye gelir. Ancak genede akıntı fazla olursa filtre çok güçlü demektir.

Hasta değilse uyum esnasında hayvanın saklanma isteği normaldir. Fazla ilgilenmemeliki ortama alışsın.
 
Cvp: Su kaplumbağam hasta mı?

Anladım uygulayacağım. Ağzını artık açmıyor zaten ama kabuklarının kenarında siyahlıklar dikkatimi çekti, resim ekledim tam olarak gözükmese de. Önceden de vardı ama sanki çoğalıyor gibi geldi. Akvaryumcuya söyledim ve sizin bahsettiğiniz jelden sürmemi söyledi haftada 1-2 kere kabuğa birkaç damla damlatıp pamukla yaymamız gerekiyormuş Faydalı gelir diye aldım ama zararlı olduğunu söylemişsiniz. Bunun sebebi ne olabilir, ne ile giderebilirim?


mailto:/1g/v/tzdgb.jpg
 
Jelden kaynaklı olabilir. Akvaryumda salınım yapan bir şey var mı? Bunu hayvanın üzerinde tutmuş olabilir. Çünkü gelişime yani büyümeye bağlı siyahlıktan çok boya gibi geldi.

Kabuk jeli sürülmez. Zararlarını belirtmiştim sanırım. Sağlıklı bir kabuk istiyorsanız uvb lamba kullanmanız gerekir. Hayvan d vitamini sentezi yaparak kabuğun sağlıklı gelişimini sağlar.
 
Cvp: Su kaplumbağam hasta mı?

Hayır jeli bunu gördükten sonra almıştım. Salınım yapan birşey derken onu anlayamadım fakat gereksiz bişey yok akvaryum içinde. Boya gibi de değil aslında sadece kenarlarında siyahlıklar var orta kısımlarda herhangi bişey yok. Büyümeye bağlı siyahlıklar yuvarlak şeklinde kabuk çevrelerinde mi meydana gelir?
 
Büyüme siyahlıkları plaka aralarında görünen koyu gri bölümler. Bu hayvan bir boy atımını yeni tamamlamış.

Uvb yada güneşlenmeye bağlı pigment durumu desem bu şekilde sadece kenara toplanmaz. Hatta daha çok üst plakalarda olur. Bu sanki boyanmış gibi. Doğal bir duruma benzemiyor. Almadan önce varsa sizin akvaryumdan kaynaklı değildir.
 
Cvp: Su kaplumbağam hasta mı?

Peki teşekkürler. Tam olarak 4,5 cm dolaylarında. Jel kullanmam sanırım kabuğa daha fazla zarar verecek, öyle mi?
 
Tabiki jel kabuğa zarar verir.

Kabuğu yumuşak ve yeni bir diş fırçası ile akvaryum suyu alıp bir kapta hafifçe fırçalayın. Bakalım ne olacak. Eğer değişme olmazsa kabuğa kuruladıktan sonra parmağınızla sadece kabuğa bir iki damla devit 3 sürüp ısıtma lambası olan kuru bir kapta 10 dk bekletip tekrar kurulayarak akvaryuma koyun. Bunu bir hafta yapın. Bakalım ne olacak.
 
Cvp: Su kaplumbağam hasta mı?

Peki sağolun yapacağım.


Bu arada yem yemiyordu, dediğiniz gibi gammarus aldım. Onu yiyor. Onunla birlikte yem de yemeye başladı. Şu vitaminin bir katkısı oldu sanırım. mailto:/jpgufalt2.asp?resim=MAR-002.jpg&genis=350
 
Bu arada vitamin haftada bir kez bir yeme bir damladır.

Dediğim gibi bu en kalitesizi ama iştah açabilir tabiki.
 
Geri
Üst