edush10
Yeni Üye
arkadaşlar 5 6 haftadır beslediğim bir su kaplumbağam var daha küçük çok büyük değil. ve kabuğunda çok hafif ince beyaz çizikler oluştuğunu farketmiştim ama görmezden geldim bir sorun olmadığını düşündüm. normal akvaryum temizliğine ve sanah akşam yemlemesine devam ettim. ama maalesef işe gidip geliyorum bazen su değişimini kontrol edemiyordum bazen unutabiliyordum yani belli bir düzeni yoktu sadece kirlendiğini farkedince temizliyordum. eşim de aynı zamanda işe gittiği için çok takip edemiyordu. dün akvaryumun içinin yosun yaptığını farkettim ve 2 adet kaya yerleştirmiştim üst üste hem karada hem suda rahat olabilmesi için o kayalar da epey yosunlaşmıştı. kaplumbağanın da bir gözünü gözünü açamadığını ve şiştğini farkettim. hemen forumda biraz gezindim ve terramycin sürülebilceğini okudum umarım sadece göz enfeksiyonudur ve iyileşir hemen. hayvan epeydir suya doğru dürüst girmiyordu ve kolları bacakları nemsizdi biraz kurumuştu bunuda dün farkettim. belki 1 haftadır falan gözü acıdığı için girmiyordu zavallı. neyse bugün petshoptan Multi vitamin ilaç aldım ve petshoptaki abla bana kabuk sertleştirici bir jel önerdi. (o beyaz çiziğin sebebi kabuk yumuşaması başlagıcı olabilirmiş) evw gelip hayvanın açamadığı sol gözüne kulak çubuğu yardımıyla azıcık terramycin sürdüm ve multivitamini pond yeme damlatıp vermeye çalıştım ancak yemedi. 2 kere denedim yemeyince kayanın üzerine kuru yere koydum belki canlanınca yer diye. biraz iştahsızlık yorgunluk kış uykusu modu da vardı bir süredir ama gerçekten hasta olacağını düşünmedim kış uykusu zannetmiştim. sizce doğru yapmış mıyım kaplumbağam iyi olacak mı veya yapmam gereken birşey var mı. veya hastalığı nedir tam olarak üşütmüş olma ihtimali var mı?