Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağam hastamı?

elffclk

Bronz 3 Üye
Merhaba arkadaşlar benim bir tane su kaplumbağam var 9 ay önce almıştım gayet sağlıklıydı akvaryumu, ısıtıcısı, filtresi herşeyi tam beslenmesine her zaman önem veririm yemeyi çok sever. Ama bir haftadır yemek yemiyor her türlü yemi, sebzeyi, meyveyi denedim yemedi alt tarafında hafif kızarıklık var akciger enfeksiyonundan şüphelendim suyun ısısını yükselttim ve suyuna antibiyotik ilaç koydum hala yemek yemiyor ama çok hareketli kızarıklık, yemek yememesi dışında başka birşeyi yok sizce akciğer enfeksiyonumudur başka fikri önerisi olan varsa yardım ederse çok sevinirim.

Hayvanın cinsi nedir ?
Kuru alan ve ısıtma lambası mevcut mu ? Kabuk boyu ne kadar ?
Hayvan kabız mı ?
Dışkılamasını gördün mü ve gördüysen rengi nedir ?
Gözlerde iltihap kulaklarda şişlik var mı ?
Harici yem dışı sebze meyve dışı birşey verdin mi, veriyor musun ?
Hayvanda yüzerken yalpalama, ağız açıp kapama, suda dururken eğrilik, halsizlik var mı ?

Bunların herbirine cevap verirsen durumu ölçeriz.

Cinsi; kırmızı yanaklı
Kuru alan falan herşeyi mevcut, kabuk boyu 9bucuk ,kabız oldugunu sanmıyorum, meyve sebze normalde arasıra veriyorum onun dısında karides ve yem var onu veriyorum. Gözlerde veya kulaklarda ters bişey yok. Suyun içinds sadece agzını açıp kapadıgını gördüm diger şeyler yok baya hareketli ve dün aldıgım petshopa gittim satan kişide besliyor suyuna sadece vitamin koy ve ıspanak ver dedi denedim ıspanaktan yedi biraz ama eski iştahı yok

Hayvana akciğer enfeksiyonu olduğu taktirde eczaneden genta yada gentagut damla alıp sabah akşam dörder damla ver. Ağzına damlatamazsan stick yeme damlatıp elden ve o öğünün ilk yemi olarak ver. Yemez ise sudan çıkarıp dik tutarak ağız çevresine ruj sürer gibi 10 saniye arayla altışar kez sür bir kısmı girer. Yalnız enfeksiyona dair hiçbir belirti yok.

Ağız açıp kapama kuru alanda değilse akciğer enfeksiyonu belirtisi değildir. Ya esniyor yada çenesini esnetiyor.

Şu an sadece vitamin damla ver. Her gün bir damla gentada anlattığım gibi yalnız ruj gibi sürme işi olursa iki defa sür. Bunda ilk tercih sera reptilin ve jbl turtle sun aqua. Bunları bulamazsan başka bir vitamin alırsın. Suya damlatma. Faydalı olmaz. Yosun algi coşturursun. Bu vitamini bir hafta uygula iştahını açıp kırgınlığını alır.

Ispanak ishal durumunda faydalı olur.

Yemler açık yem değil değil mi ? Bayat ve acımış olabilir hangi yemleri kullanıyorsun ?
Tabanda yutabileceği boyda çakıl var mı ?

Acık yem kullanmıyorum yem olarak reptomin kullanıyorum kapalı kutuda. Tabanda çakıl taşları var yutabilecegi büyüklükte degiller yemek yeme problemini çözersem baska problem kalmaz

Silis kum al. Resler silis kum yerler tercihen vitasand marka. 0.5-1 mm kalınlığı arası olacak.

Tek yönlü yem olmaz. Hayvanın bu durumu vitamin eksikliğinden kaynaklı olabilir. Sera raffy P ve sera mineral yem al yada ikisinin karışımı sera carnivor al. Bu yemleri alırsan vitamin damlaya gerek yok. Kurutulmuş yemde de jbl energil yada sera royal al. Bunlar büyük kutudadır. Onun için skt 2020 den aşağı alma tek hayvan geç bitirir.

Bu kurutulmuş yemlerden birini alana kadar marketten dondurulmuş karides al. Bu sürekli buzlukta duracak. Yiyeceği oranda bir kaç tane çıkarıp el yakmayan sıcak suda yıka buzunu ve tuzunu çöz. Sonra cezvede haşla bir 10 dakika yeter sonra soğutup hayvana ver.

Sera minerale alternatif yem tropical biorept var. Bir de jbl agil al.

Şimdilik haşlanmış yumurta akı verebilirsin. Süt mısır tanesi de verebilirsin haşlama suyuna tuz koyma ama. 3 gün sonrasına kadar hiçbir şey yemez ise haber ver.

Geçmiş olsun iyileşme haberini merakla bekliyorum ☺️

Protein agırlıklı yem aldım yemek yiyor artık iyileşti teşekkürler herkese :)

Geri