Time Traveler
Yeni Üye
Merhabalar yeni üye olarak aranızdayım. Aslında bakarsanız daha önce hiç su kaplumbağası beslememiştim ve 2 gün kadar önce ailem yavru bir su kaplumbağasını yuvarlak bir plastik kap içerisinde evimize getirdi. Bakımı konusunda hiçbir bilgim yok ancak 2 gün boyunca orada, burada olabildiğince araştırma yaptım. Kaplumbağamın kabuk boyutu 1 Tl den çok az daha büyük olacak kadar anlayacağınız boyut olarak daha çok küçük kendisi. Ailemin de bilgisi olmadan getirdiklerini gördüğümde biraz endişelendim hayvanın durumu için. Yaptığım araştırmaların sonucu olarak hayvanın yaşam alanı için uygun şartları sağlayacak bir bahçeli, teraslı akvaryumu hemen sipariş ettim. Su ısıtıcısı, su arıtma aletini ısıtıcı lambasını da alacağım. Ancak akvaryumu 3 gün içerisinde gelecek durumda. Bu süreçte hayvana bir şey olmasından çok endişeleniyorum. Daha çok küçük olarak gördüğüm için içgüdüsel olarak sanki her an hastalanacak ve bir şeyler olacak diye korkuyorum. Elimde kurutulmuş karides var günde 1 tanesinin %75 i kadarını yiyor. Kabı içerisinde hareketsiz ve kabına koydukları taşın altına saklanmaya çalışıyor birini gördüğü zaman. suyun içinden neredeyse hiç çıkmıyor ve onu gözlemleye bileceğim bir mesafeye koyduğum zaman kendini güvende hissettiğinde arada bir suyun içinden kafasını çıkartıyor. Dediğim gibi 3 gün içerisinde tüm akvaryumunu tamamlayacağım her şey çok ani olduğu için biraz afalladım ve daha bu konuda çok acemiyim. Sağa sola bilgi kırıntısı bulmak için saldırıyorum. Bana yardım ederseniz çok sevinirim. Neden bu kadar ağır hareket ediyor sudan çıkmıyor ve çok az yemek yiyor anlamıyorum. Akvaryumu kurduktan sonra su ısıtıcısı ile suyun derecesini 28 e kadar çıkartacağım. şimdilik idareten 50x35 lik bir akvaryum alabildim. Sanırım belli bir süre sonra küçük kalacak. Şimdilik hayvana bir şey olmaması için neler yapmalıyım bakımı konusunda ? Daha yeni üye olduğumdam ötürü konuyu yanlış başlıkta açmış olabilirim hatalarımı maruz görürseniz sevinirim.