Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbagam kaç yaşında

Berre

Yeni Üye
Merhaba
Birkaç konu başlıgına bakındım hep aylık olaraktan belirtilmiş. Benim kaplumbagam bozuk paradan çok ,elime aldıgımda biraz geçecek kadar büyüklükte. Halka sayısı 16 ,daha yeni sahiplendigimden aldıgım akrabamız 5 yıldır onlarla yaşadıgını söyledi. Bu bilgilere göre kaç yaşında oluyor acaba ?

O aldığında kaç cm boydaymış? Altbağada göbekbağı izi var mıymış?

Hayvan boyuna göre ufak kalmış. Uygun sistemde dişi ise 20 cm; erkekse 17-18 cm civarı boyda olmalıydı.

O aldığında kaç cm boydaymış? Altbağada göbekbağı izi var mıymış?

Hayvan boyuna göre ufak kalmış. Uygun sistemde dişi ise 20 cm; erkekse 17-18 cm civarı boyda olmalıydı
Avcunun içinde küçücük kakdıgını söylemisti

Aslında subkaplumbagasi besleme gibi bir duduncem nede hayvanin rahatligini karsilicsk butcem var. Ama bir petshopa satcakalrini soyleyince almis oldum.. Baya ihmalkar büyümüş yavrucak.. İşten firsat ayirdikca sayfanizda gezdim.Önceki sahibinin ve bir kaç haftalik gozlemimle suya girmek istemedigini fark ettim.İrem hanimdi yanlis hatirlamiyorsam Bıcırıkla aynı septomları gösteren bir su kaplumbagasi varmis..Yorumlardada şiddetli akciger enfeksiyonu denmiş.Galiba sizinde yorumunuz vardı.Ne olduguna bakindigimdada. acikcasi ortada kaldim.Simdi biliyorum ben almasam hayvanin hastalandignin dahi fark edilmedigi plastik bir kapta yasicakti.Ama simdide ben napcami bilmiyorum....Hatalimiyim degilmiyim bilmiyorum ama iyilesmesi icin herseyi yapmaya hazirim. Bu blogun cok guzel ve bilincli oldugunu analdigimdan sizce ne yapmaliyim.

Yeterli done yok onun için ay olarak yaşını tam kestirmek mümkün değil. Eğer 4 cm kabuk boyunda almışsa 5,5 yaşı civarlarında diyebiliriz.

Şu an hayvan hasta mı?

Hırıltılı nefes alıp verme var mı?

Nefes alırken zorlanma, başını ileri atarak ağzını açma var mı?

Suda yana yatık duruyor mu?

Burunda sarı yada şeffaf akıntı var mı?

Kuru alana çıktığında başını yere yatırma, halsizlik, iştah kaybı var mı?

Akvaryum ve ekipmanlarınız var mı? Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan ve filtre olacak

Akvaryum ölçüsü nedir?

Geri