Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbagam Kaliteli Yasam Surermi?

Cappuchino

Yeni Üye
Oncelikle siteye yeni katildim SuKaplumbagasi Ailesi. Ben Cappuchino. Ilk once bu su kaplusunu 4 ay once aldigimizda palmiye agacli bir kapta 3 ay durdu. Sonradan isitici aldim kuru alan aldim vb. Hayvan saglikli fakat yuzmesinde bir sikinti var hep su altinda (dipte) yuzuyor yuzeye sadece hava almak ve dinlenmek icin cikiyor. Sizce kas gelisimi durdumu veya yavasladimi? Birde ikinci olarak kaplusum 4 cm ve gunde kac stick yem ve gammarus yemesi gerekiyor ben 4 gammarus 1 stick yem veriyorum idealmi? Simdiden saol.

Foruma hoşgeldin. Ölüm kabı dediğimiz ürün. Isıtıcı ve kuru alan aldığına göre derin bir kaba geçmişsin. Tabanda durması ve yüzmesi nefes tutabilme kapasitesini geliştirir. Büyüdükçe bu süre uzar.

Yalnız kuru alan için ısıtma lambası alacaksın bu kıskaçlı ya da deveboynu lamba olabilir. Buna kaldıracağı güce göre 40-60 W armut tip ampul takacaksın. Su 28 kuru alan 32 derece olacak. Hayvanın kuru alana çıkmama sebeplerinden biri de soğuk olmasıdır. Suya göre soğuk olan dış ortam sebebiyle hayvan sıcak suda kalmak isteyecektir. Anasayfa aydınlatma bölümünde gerekli bilgi mevcut.

6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve raffy I yeterlidir. Aldığın gammarusu açık aldıysan verme. Bu bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir. Diğer stick yemin markası nedir ?

Yemi günlük kafa hacmi oranında ve 8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğüne bölüp veriyoruz. Yemleri ayrı ayrı veriyoruz, karıştırırsak yem ayırt eder. Haşlanmış yumurta akı da verebilirsin. 6 cm sonrası yem çeşidi başlar. Yem ölçüsünü ayarlayamaz isen bir fazla verirsin.

Bir de bu konuyu incele. Hayvan res değil mi ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri