Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağam korkuyor mu?

Masters

Bronz 1 Üye
Katılım
5 Eki 2015
Mesajlar
118
Yetişkin su kaplumbağam kuru alana çıkarken çok garip davranıyor. Kuru alanda güneşlenirken her yerini gerip kafasıyla beni izliyor. Sürekli bana yapıyor. bi hareket dahi yapsam korkuyor gibi oluyor. Kuru alanda bazen titriyor. 

Dün de akvaryumunu  güneş alan bir yere koyunca bugün kabuğunun ayak kısmını kaldırıp kafa tarafı aşağıda duracak şekilde durdu. Yani bi kısmı havada bi kısmı aşağıda olacak şekilde durdu. Bu korktuğunun işareti mi ?

Kuru alanda gerilirken tek yaptığı bana bakmak sanki odadan çıkmamı istiyor :D


Birde az önce bu şekilde durdu. Fotoğraf çektikten sonra bozdu.

mailto:/3jVJjO.jpg


Sürekli bana !!bakıyor!!
 
Cvp: Su Kaplumbağam korkuyor mu?

kaplumbağaların güvende olduklarını hissetikleri tek yer su içidir. su üstü yerler ise tehlikeye açık ve zayıf oldukları alanlardır doğada da akvaryumda da içgüdüsel olarak temkinli ve tetikte beklerler. bu sebeple hareketlere karşı duyarlıdırlar. toplu halde çıkmak istemelerinin temelinde de bu vardır. çoklu çevreyi kontrol daha rahat etmelerini sağlar. birinin göremeyeceğini diğeri görebilir.

akvaryumda bakılan hayvanlarda da sistem böyledir. çıktıklarında sürekli tetikte beklerler. herhangi bir hareket suya inmeleri için yeterlidir. hayvan kuru alandayken denk gelinirse ani hareketlerden kaçınılmalı ve göz teması kurulmamalıdır. hayvan farkedilmediğini sanıp durmaya devam edebilir. zaman içinde hayvanlar alışıp ve tehlike gelmeyeceğine kanaat getirirlerse kaçmazlar. tabi bu belli bir kısmı için geçerli çoğu yetişkin hale geldiğinde dahi kaçar.

ayakları gererek durma haline balerin duruşu deriz. bu ısıdan maksimum faydalandığı duruştur. bacaklardaki kılcal damarlar vasıtasıyla ısıyı vücudun geneline yayarlar. baş bölgesi ise ilk çıktıklarında yukarı doğrudur. bu ısıyı almakla birlikte etrafı da kolaçan etmesini sağlar. baş derisi vücut genelindeki en ince deriye sahiptir. ilerleyen sürede fazla ısındığında serinlemek için kafasını içeri sokar. çene altındaki kılcal damarlar ise radyatör görevi görür. bu vücudu çok ısındığında serinlemesini sağladığı gibi dış ortam ısısı ne olursa olsun. o ısıya adapte olmasını da sağlar. sürüngenlerin çene altını oynatmalarının sebebi budur.

soğukkanlı canlılar ortamda kalabalığı sevmez ortam ne kadar sakin ise o kadar rahat ederler.
 
Geri
Üst