Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbagam su ustunde yuzmeden suzuluyor ya da cama dogru cirpiniyor

Ceku2300

Yeni Üye
Su kaplbagamin kabuk boyu 4 ya da 5 cm 100 lt lik bombeli bir akvaryumda yaşıyor ısıtıcı ve filtre var ama akvaryumu yeni aldığımdan henüz kuru alan ayarlayamadim
Kaplumbagam bu sabah ya sadece Su ustunde yuzmeden kafasını yukarıya çıkarmış bir şekilde suzuluyordu ya da cama doğru cirpinip yüzuyordu. Dün yanına 5 cm boyunda oscar baligi aldım dün gayet sorun yoktu kendisi suyun altına inip kazmayı seven bir hayvan dün gene normal davranıyordu ama şuan farklı suyun dibine dahi inmiyor sadece arada cama doğru çırpınırken inip cikiyo acaba balık mı onu stres etmistir ve bu durum ne zaman düzelebilir??

2 sebep var 1 akciğer enfeksiyonu pencere fln açıkmiydi esinti aldimi 2 hayvan derin suya alışık olmadığından korku olabilir balığı çıkarın 1 gün boyunca takip edin tünek yapın tutunsun

iştahı yerindemi çok hareket ediyomu

ne yem veriyorsun kullandıklarını at bakalım

Baliginda etkisi olmuş olabilir

Akvaryumda atarmısın

Son düzenleme:
20250622_192036.jpg

Tabanındaki siyah şeyi o taşları fln hepsini çıkarın zararlı süse dair hiç birşey kalmasın

İştahı yerinde arada hızlıca yuzuyo arada fotoğraftaki gibi ısıticiya tutunuyor daha yeni yem verdim yem olarak ta Atlantik in gammarus yemini, ahm turtle in mix yemini kullaniyorum pencere açık ama oda kapalı tüm gün boyunca sadece hafif esiyor sadece haftada bir kez kabuğuna karanfil yagi sürmek için cikariyorum kuruyana kadar dışarıda kalıyor evde ayriyetten akvaryum var 15 lt sanırım baligi bir süreliğine oraya alicam ve sunu da farketm kaplumbagam yan duruyor Hafif sağa kayiyo yuzerken

Bende akciğer enfeksiyonundan endiseleniyorum ama tam teşhis edemiyorum ona göre ilgilenen veterinere başvurmak istiyorum

Kabuga kesinlikle bişey sürmeyin sürerseniz kabuk çürümesi hava almamasına neden olur

Yemleri arkadaşlar derler

Yan durma biryere tutunmadan oluyor demi

Kaplumbaga olan yerde hiç esinti pencere açıklığı olmayacak

Yan durma bir yere tutunmasada oluyor yem yerken fark ettim bende

Bende akciğer enfeksiyonundan endiseleniyorum ama tam teşhis edemiyorum ona göre ilgilenen veterinere başvurmak istiyorum
Hareketliyse iştah yerindeyse akciğer enfeksiyonu değildir ama yinede 1 hafta gözlemleyin kaplumbağa ilk defa derin su görünce korkak dengesini koruyamaz siz gozlemleyin iştah kesilme hareketleme azalırsa bu akciğer enfeksiyonudur su 28 derece degilmi onu ölçün

ama şöyle diyim 1 haftadır akvaryumun içinde sadece bugün böyle oldu onun dışında dört dönüp akvaryumun içinde dolaşıp kazmayı seven bi hayvan onu sabah bu kadar hareketsiz görünce sasirdim gün boyunca tek yaptığı ya kendini suya salmak ya da cirpinmak umarım kötü birsey degildir su dereceside şuan 25 derece

Suyu 28 yapın hemen kuru alanı alanı arkadaşlar der akciğer enfeksiyonu gibi görünüyor hemen ilerlemeden gentagut başlanabilir Cem abi yazar o konuda deep fix reptivit vitamini alın hemen suda böyle mukus beyaz salya gibi biseyler varmı hayvanın ağzındada suda baloncuk çıkarıyormu

hayir suda suanlik beyaz salgı gormedim, baloncukta cikarmiyor ama eğer birkaç güne çıkarsa gene belirtirim
20250622_195605.jpg

Siz bı gözlemleyin istahtan kesilirse akciğer enfeksiyonudur balığı çıkarın belki onun etkisidir fotoğrafta çok bişey anlamadım

tamam bilgilendirme için çok tesekurler en kötü yarına onun için kuru alanı ayarlayacagim durum kotulesirse eğer bahsettiginiz vitamin ve ilaci alacagim. Gentagut u da alırsam eğer kaç damla ve nasil kullanmam gerekir

tamam bilgilendirme için çok tesekurler en kötü yarına onun için kuru alanı ayarlayacagim durum kotulesirse eğer bahsettiginiz vitamin ve ilaci alacagim. Gentagut u da alırsam eğer kaç damla ve nasil kullanmam gerekir
Vitamini haftada bir ilk stick yemine 1 damla gentagutda akciğer enfeksiyonuysa der onu cem abi

Bu şekilde olmaz kuru alan gerekli. Kuru alan için bu konuya bakın. Kuru alan malzemesi olarak çim kullanmayın psilik tutmayacak şekilde 6gen pcv paspas alın. Kuru alan dışında yine su yüzeyine yakın bir kuş tüneğini cama vantuzla yapıştırın tutunup nefes alsın.

Kuru alana çıkıp nefes alır ve lamba altında güneşlenir. Lamba şart ekipman yaz kış olmalı bu linkte satılıyor. Bu tip ampul dışında kullanmayın hayvanı yakarsınız.

O taşları çıkartın. Sadece sarı 0,5mm silis kum olur. Vitasand pro 78 öneririm bulamazsanız boş bırakın.

Çömlek taş yapay bitki ne varsa çıkartın.

Kuru alan acil hayvan boğulacak hayatta kalmaya çalışıyor. Kuru alan yapana kadar su seviyesini indirin. Bir tane çömlek yada taş kalsın tutunup nefes alması için sonra kuru alan yapıp çömlekleri çıakrtıp suyu yükseltirsiniz.

Ağzını açık tutma, eğik yüzme, ses çıkarma, hırıltılı nefes alma, burundan baloncuk çıkarma, halsizlik, iştahsızlık var mı?

Bunların hepsi çöp bakteri kültürünü kullanmayın. Amonyak giderici olanı(yeşil) çok az miktarda suyuna birkaç damla damaltırsınız.

Karanfil yağını kullanmaya şuan gerek yok.

Yemlerde en alt kalite bitince bunları almayın.

Bu yemler iyidir.

atakanpetshop.com

Tropical FD Blood Worms Kan Kurdu 250ml 17gr

Tropical FD Blood Worms Kan Kurdu 250ml 17gr en kaliteli ve uygun fiyatla atakanpetshop.com'da! Hızlı kargo ve güvenli alışveriş ayrıcalıklarıyla ihtiyaçlarınızı indirimli fiyatlarla karşılayın!

atakanpetshop.com
atakanpetshop.com

Geri