Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağam sürekli uyur halde yemek yemiyor ve dinlenme alanına çıkmıyor

kaanduumaann

Yeni Üye
merhaba 3 gün önce iki adet su kaplumbağası sahiplendim sahiplendiğim yer birinin yumurtadan yeni çıktığını diğerinin ise 2 haftalık olduğunu söyledi 2 haftalık olan yemeğini yiyor sürekli aktif bir şekilde geziyor ama kuru alana çıkmıyor yeni doğan yavrumuz ise yemek yemiyor sürekli uyur halde ve kuru alana çıkmıyor birde çok ürkek davranıyor en ufak kabuğuna temas olunca kabuğuna çekiliyor ve son bir şey daha sorucam kaplumbağalarımı şu klasik ada fanusunda bakıyordum ve çok zararlı olduğunu öğrendikten sonra akvaryuma geçirdim kuru alanı yaptım ve içine bıraktım izlemeye başladım ilk 10 20 dakika donuk donuk beklediler yeni doğan yavru yine uyur haldeydi 2 haftalık olan ise akvaryumun içine girmeyi denedi girdiğinde ise içinde hızlı hızlı çırpınmaya başladı ve suyun dibine battı bende korktum ve çıkardım (su boyutu kabuk boyundan 2 kat fazlaydı) lütfen bana yardımcı olun

ve kaplumbağalarım yüzüme bazen dakikalarca bakıyorlar bununda sebebini merak ediyorum

Merhabalar ,

Akvaryum kaç litre?

Hayvanları akvaryuma geçirdiğiniz zaman su sıcaklığı ne durumdaydı?

Akvaryumda su ısıtıcı , ısıtma lambası bulunuyor mu?

Hayvanlara hangi yemleri veriyorsunuz?

Merhabalar ,

Akvaryum kaç litre?

Hayvanları akvaryuma geçirdiğiniz zaman su sıcaklığı ne durumdaydı?

Akvaryumda su ısıtıcı , ısıtma lambası bulunuyor mu?

Hayvanlara hangi yemleri veriyorsunuz?
merhaba akvaryuma geçirdiğim zaman akvaryum 28 30 derece arasındaydı su ısıtıcım yok petshopun verdiği dajana repti sticks yemini kullanıyorum akvaryumun litresinide bilmiyorum ama ortalama 9 cm yüksekliğinde su koydum

merhaba akvaryuma geçirdiğim zaman akvaryum 28 30 derece arasındaydı su ısıtıcım yok petshopun verdiği dajana repti sticks yemini kullanıyorum akvaryumun litresinide bilmiyorum ama ortalama 9 cm yüksekliğinde su koydum
(şu an korkumdan dolayı fanusa geri koymak zorunda kaldım)

Foruma hoşgeldiniz.

Yeni ortama giren hayvanlarda alışma süreci olur. Yavrularda ise başlarda su derin ise derinlik psikolojisi panikletir. Bunun için su içine tutunup yüzeyde kalabilecekleri birşey koyun. Hoşaf kasesi gibi birşey olur.

Yalnız hayvanlar ufak bu üşümeye ve akabinde akciğer enfeksiyonuna neden olabilir.

Isıtma lambası ve su ısıtıcı alın. Kuru alanları var değil mi?

Su ısıtıcı için tam batabilen olması kaydıyla 15 cm su derinliği olmalı. Tetra ht tam batabiliyor.

Lamba için bu konuyu inceleyin. Gündüz 12 saat yakıyoruz. Hayvanlar istediği zaman kuru alana çıkar iner. Yalnız gece su içinde uyumalılar. Gövde su içinde burun su dışında olacak şekilde böylece üşümezler. Şayet gece de kuru alanda duruyorlarsa 40 watt mavi/kırmızı/yeşil renk armut ampul yakın. Bu konuda bilgi verdim.

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Bu hafta 2 günde bir 1 damla ağızlarına damlatın. Bu iştah açıp kırgınlığını alır. 3. Gün durumları hakkında bilgi verin. Düzelme olmazsa ilaca başlarız.

Yem olarak, sera RaffyP, omega one juvenile turtle sticks, tetra reptomin baby yada tropical axolotl yemlerinden birini alın. Bir de gammarus. Açılmamış kutuda olsun açık almayın. Bunda da sera, tetra, dajana yada ahm markalardan biri olur.

Sabah stick yemi akşam gammarusu verin. Ağızlarına sığacak ölçüde haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Foruma hoşgeldiniz.

Yeni ortama giren hayvanlarda alışma süreci olur. Yavrularda ise başlarda su derin ise derinlik psikolojisi panikletir. Bunun için su içine tutunup yüzeyde kalabilecekleri birşey koyun. Hoşaf kasesi gibi birşey olur.

Yalnız hayvanlar ufak bu üşümeye ve akabinde akciğer enfeksiyonuna neden olabilir.

Su ısıtıcı için tam batabilen olması kaydıyla 15 cm su derinliği olmalı. Tetra ht tam batabiliyor.

Lamba için bu konuyu inceleyin. Gündüz 12 saat yakıyoruz. Hayvanlar istediği zaman kuru alana çıkar iner. Yalnız gece su içinde uyumalılar. Gövde su içinde burun su dışında olacak şekilde böylece üşümezler. Şayet gece de kuru alanda duruyorlarsa 40 watt mavi/kırmızı/yeşil renk armut ampul yakın. Bu konuda bilgi verdim.

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Bu hafta 2 günde bir 1 damla ağızlarına damlatın. Bu iştah açıp kırgınlığını alır. 3. Gün durumları hakkında bilgi verin. Düzelme olmazsa ilaca başlarız.

Yem olarak, sera RaffyP, omega one juvenile turtle sticks, tetra reptomin baby yada tropical axolotl yemlerinden birini alın. Bir de gammarus. Açılmamış kutuda olsun açık almayın. Bunda da sera, tetra, dajana yada ahm markalardan biri olur.

Sabah stick yemi akşam gammarusu verin. Ağızlarına sığacak ölçüde haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.
ilginiz için teşekkür ederim hepsini deneyip geri dönüş yapıcam

Foruma hoşgeldiniz.

birde bir sorum daha olacaktı kaplumbağalarımı elime nasıl alıştırabilirim en ufak dokunuşumda kabuklarına çekiliyorlşar

Bu hayvanlar soğukkanlı canlılar, tamamen içgüdüleri ile hareket ederler.

Ele alınma en sevmedikleri şeydir. Sadece sağlık kontrolü ve akvaryum genel temizliği hariç sudan çıkarmıyoruz.

Büyüdükçe tepki olarak savunmaya geçip ısırmaya çalışırlar.

Bu hayvanlar soğukkanlı canlılar, tamamen içgüdüleri ile hareket ederler.

Ele alınma en sevmedikleri şeydir. Sadece sağlık kontrolü ve akvaryum genel temizliği hariç sudan çıkarmıyoruz.

Büyüdükçe tepki olarak savunmaya geçip ısırmaya çalışırlar.
yanlış biliyormuşum bilgilendirme için teşekkürler okuduğum makalelerde elimizde beslememiz gerektiğini okumuştum artık hayvanları rahatsıoz etmem

Elden besleme derken suda uzatıp veriyoruz. Ele almak hayvanda stres yarattığı için yine alınacağı hissiyatı ile uzak duruyor.

10 cm kabuk boyu sonrası elden besleme sıkıntı olabilir. Çeneleri güçleniyor, yeme hamle yapayım derken parmağı kapabiliyorlar. 18 cm üstünde suya atmak daha güvenli olur. Deriyi koparabiliyorlar.

Geri