Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağama akvaryum vb ısıtıcı uv-b lamba önerisi

pluie

Bronz 1 Üye
Merhaba arkadaşlar, doğum günüm kız arkadaşımla aynı zaman ve bir ortak arkadaşımız bize tospik almış, evet biliyorum riskli bir hediye ama biz tospamızı çok seviyoruz şu an gerçekten o klasik plastik kapta bakmak durumundayız öğrenciyiz ama ona iyi şekilde elimizden geldiğinde bakmak istiyoruz ortalama bir akvaryum, ısıtıcı, uv-b lamba vesaire hani bilgimizde yok fazla açıkçası ama sonuna kadar bakmak istiyoruz sizden yardım istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim neler yapmalıyız, neler almalıyız çok fazla paramız yok yavaş yavaş en önemlilerinden başlayarak anlatabilir misiniz, resimlerini ekliyorum hemen tospamızın ve rezil yaşam alanının.

Ekli dosyalar

• IMG-20250810-WA0008.jpg
    IMG-20250810-WA0008.jpg
    109.1 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG-20250810-WA0009.jpg
    IMG-20250810-WA0009.jpg
    109.9 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG-20250810-WA0010.jpg
    IMG-20250810-WA0010.jpg
    102 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG-20250810-WA0014.jpg
    IMG-20250810-WA0014.jpg
    145.2 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG-20250810-WA0013.jpg
    IMG-20250810-WA0013.jpg
    168.8 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG-20250810-WA0012.jpg
    IMG-20250810-WA0012.jpg
    99.9 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG-20250810-WA0011.jpg
    IMG-20250810-WA0011.jpg
    111.9 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG-20250810-WA0015.jpg
    IMG-20250810-WA0015.jpg
    149.6 KB · Görüntüleme: 12
ek olarak şuan kurutulmuş karides ve, has turtle sticks balanced&complete yemi veriyorum.

Foruma hoş geldiniz.

Fotoğraftaki ampul kaç watt?

Yemler ve karides dışında herhangi bir takviye kullanıyor musunuz?

merhaba hoşbuldum ampul sadece sarı bir lamba hiç bir işlevi yok aydınlatma amaçlı belki birazcık ısınır diye açıyordum. hayır sadece bahsettiğim yem ve karides, günde 2 öğün veriyorum. 1 karides ve yarım yem atıyorum sabah akşam 2 öğün bu şekilde.

Foruma hoş geldiniz.

Fotoğraftaki ampul kaç watt?

Yemler ve karides dışında herhangi bir takviye kullanıyor musunuz?
ayrıca resimlerini attım görünen bir sağlık sorunu var gibi duruyor mu acaba, bazen azıcık böyle minik bir hapşırık sesi gibi yapıyopr bazen dediğim bugun ilk kez duydum nadir yapıyor. sabahları balkona koyuyorum güneşlensin diye 12-1 gibi koyuyorum güneş gidene kadar kalıyor.

merhaba hoşbuldum ampul sadece sarı bir lamba hiç bir işlevi yok aydınlatma amaçlı belki birazcık ısınır diye açıyordum. hayır sadece bahsettiğim yem ve karides, günde 2 öğün veriyorum. 1 karides ve yarım yem atıyorum sabah akşam 2 öğün bu şekilde.
Ampulün Gücü kaç watt üzerinde yazar. Bir fotoğrafını atabilir misiniz?

Balkona çıkarmayın. Gunes ışığı dengesizdir. Sıcaklık stabil olmali yoksa Sıcaklık degişimleri hayvani çarpar hasta eder. Gunes ışığı da güçlü olduğu için beynine güneş geçerse beyin kanaması geçirir ağzından burnundan kan gelip ölür. Ayrıca esintide çarpar.

Ölüm kabı hem ufak bunda yuzeceği fazla alan yok bu yüzden kabuğu sağlıklı gelişmez. Ayrica bu kapta Su ısıtıcı da sığmaz.

Çarşıdan 30 litre gıda kabı alın. Şimdilik 30 litre yeterli olur daha sonra 120 litreye kadar yukseltirsiniz.

1754783673906.jpeg

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman. Hayvanda akciğer enfeksiyonu başlangıcı var. Ilerlerse iyileşmesi zor o yuzden ilerlemeden ekipmanları halletmeniz önemli. Yoksa bu hastalık büyük oranda ölümcüldür.

Su ısıtıcı ampul ve lamba tutucu bu linklerde var. Yazın 28 kışın 52Watt kullanabilirsiniz. Sadece bu tipte armut halojen ampul kullanıyoruz diğer ampuller hayvanı yakar.

Uvb şuanlik gerekli yok 8cm kabuk boyundan sonra kullanıyoruz. Uv ışık tehlikeli ve zararlıdır. Usulünce kullanılması gerekir.
8cm ye ulaştiktan sonra şu ampullerden birisini alabilirsiniz.

Exo terra 5.0 13W
Jbl reptil jungle %0.5
Reptizoo 2.0 26W

Hayvanın gözleri saglam duruyor ama akciğer enfeksiyonu için genta kullanmak gerekebilir. Eczaneden genta veya gentagut alin. Cem Admin bakınca kullanımını yazar.

Ek olarak deepfix reptivit vitamini alin. Bununda kullanımını admin yazar.

Has marka alt kalite yem ama yiyorsa şimdilik verin bitince almayin yeni yem onerelim.

Gammarus poşette mi yoksa kutulu mu?

Kuru alanı bu şekilde yapın.

Kuru alan yaparken taş ve çim gibi malzemeler kullanmayın.

Taştan soğuk yer. Çim ise pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Akvaryum ve kuru alan üstü tamamen açık olmalıdır ama kuru alan duvarları kaçmaması için yüksek olmalıdır.

Kuru alana rahat çıkabileceği şekilde tasarımını yapın. Suya salınım yapacak Veya bakteri tutacak veya soğuk yemesine neden olacak malzemeler kullanmayın.

Bu şekilde askılı kuru alan yapabilirsiniz. Pprc boruları kaynak makinesi ile birleştirin. Üstüne 1. Kalite meyve kasası kaplayın.
20250731_135028.jpg

Veya bu şekilde tabana oturtmalı yapabilirsiniz.
IMG-20250801-WA0004.jpg

Veya bu şekilde 4 parça cam kestirip akvaryum slikonu ile yapıştırın.
Dikkat edin kuru alandan kacamayacak kadar kuru alan camları yuksek olmalı.
IMG-20250802-WA0008.jpg

Veya meyve kasasından şu şekilde kuru alan yapın.
IMG_4584.jpeg

Ampulün Gücü kaç watt üzerinde yazar. Bir fotoğrafını atabilir misiniz?

Balkona çıkarmayın. Gunes ışığı dengesizdir. Sıcaklık stabil olmali yoksa Sıcaklık degişimleri hayvani çarpar hasta eder. Gunes ışığı da güçlü olduğu için beynine güneş geçerse beyin kanaması geçirir ağzından burnundan kan gelip ölür. Ayrıca esintide çarpar.

Ölüm kabı hem ufak bunda yuzeceği fazla alan yok bu yüzden kabuğu sağlıklı gelişmez. Ayrica bu kapta Su ısıtıcı da sığmaz.

Çarşıdan 30 litre gıda kabı alın. Şimdilik 30 litre yeterli olur daha sonra 120 litreye kadar yukseltirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 13327

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman. Hayvanda akciğer enfeksiyonu başlangıcı var. Ilerlerse iyileşmesi zor o yuzden ilerlemeden ekipmanları halletmeniz önemli. Yoksa bu hastalık büyük oranda ölümcüldür.

Su ısıtıcı ampul ve lamba tutucu bu linklerde var. Yazın 28 kışın 52Watt kullanabilirsiniz. Sadece bu tipte armut halojen ampul kullanıyoruz diğer ampuller hayvanı yakar.

Uvb şuanlik gerekli yok 8cm kabuk boyundan sonra kullanıyoruz. Uv ışık tehlikeli ve zararlıdır. Usulünce kullanılması gerekir.
8cm ye ulaştiktan sonra şu ampullerden birisini alabilirsiniz.

Exo terra 5.0 13W
Jbl reptil jungle %0.5
Reptizoo 2.0 26W

Hayvanın gözleri saglam duruyor ama akciğer enfeksiyonu için genta kullanmak gerekebilir. Eczaneden genta veya gentagut alin. Cem Admin bakınca kullanımını yazar.

Ek olarak deepfix reptivit vitamini alin. Bununda kullanımını admin yazar.

Has marka alt kalite yem ama yiyorsa şimdilik verin bitince almayin yeni yem onerelim.

Gammarus poşette mi yoksa kutulu mu?

Ekli dosyalar

• * Görsel 2025-08-10 saat 03.22.52_1e9d34d8.jpg
    * Görsel 2025-08-10 saat 03.22.52_1e9d34d8.jpg
    288.7 KB · Görüntüleme: 5
  • * Görsel 2025-08-10 saat 03.22.53_c0c54019.jpg
    * Görsel 2025-08-10 saat 03.22.53_c0c54019.jpg
    259.3 KB · Görüntüleme: 5
görselleri ekledim yarın bir ayarlamaya çalışacağım, üzüldüm başlangıç olmasına ya daha yavru o bebek abi ya, internetten veaire alabilceiğim bir hazır akvaryum yok mu acaba kuru alanlı vesaire satılanlar güzel modeller var ama kuru alanı çim ile kaplı onu alsak kuru alanı çim olan kısmı bir şekilde düzeltmeye vesaire çalışssak üstüne kapatsak veaire,

görselleri ekledim yarın bir ayarlamaya çalışacağım, üzüldüm başlangıç olmasına ya daha yavru o bebek abi ya, internetten veaire alabilceiğim bir hazır akvaryum yok mu acaba kuru alanlı vesaire satılanlar güzel modeller var ama kuru alanı çim ile kaplı onu alsak kuru alanı çim olan kısmı bir şekilde düzeltmeye vesaire çalışssak üstüne kapatsak veaire,
ayrıca kapalı balkonda tutuyorum camları vesaire kapalı sadece sıcak ve güneş ışığı alsın diye koyuyordum elimizden o geliyordu iyi gelir sanmıştım. güneşi gördümü direkt kuru alana koşuyordu.

Malesef haziri yok ama gerek yok. Hazır olanların hepsi zararlı.

30 litre gida kabi alıp dediğim şekilde kuru alani uydurun. Hem daha az manliyetli olur hemde daha saglikli olur.

30 lt kap 200tl.

Meyve kasasi 100tl

28W halojen ampul gelene kadar bu ampul takılı kalabilir.

Gammarusu kullanmayın.

Su yemleri alın.

Vitamin

Su düzenleyici

28W halojen ampul gelene kadar bu ampul takılı kalabilir.

Gammarusu kullanmayın.

Su yemleri alın.

Vitamin

Su düzenleyici
bu şuanlık takılı kalabilir dediğiniz ampulu ne kadar süre açık tutmayalım gece yatarken veaire açık tutmalımıyım bu mesafade duruyor kuru alana bakıyor.

Ekli dosyalar

• * Görsel 2025-08-10 saat 03.37.58_0978f91b.jpg
    * Görsel 2025-08-10 saat 03.37.58_0978f91b.jpg
    258.8 KB · Görüntüleme: 6
  • * Görsel 2025-08-10 saat 03.38.44_29227ba6.jpg
    * Görsel 2025-08-10 saat 03.38.44_29227ba6.jpg
    134.4 KB · Görüntüleme: 6
ve attığınz linklteki gamarusu alırsam kullanbilirim dimi
Evet tabi. Dajana gammarus kullandığımız marka. Ama satıcıya son kullanma tarihini sorabilirsiniz. En son aldığımda 2027 idi.

Poşetli gammarus parazit iceriyor. Kapalı kutu bu konuda daha guvenli.

Evet tabi. Dajana gammarus kullandığımız marka. Ama satıcıya son kullanma tarihini sorabilirsiniz. En son aldığımda 2027 idi.

Poşetli gammarus parazit iceriyor. Kapalı kutu bu konuda daha guvenli.
teşekkürler vakit ayırrdığınız için gelişmeleri haberder etmek içişn yeni konu açabilirim önce malzemeleri veaire alıp yaşam alanı yapmam lazım

teşekkürler vakit ayırrdığınız için gelişmeleri haberder etmek içişn yeni konu açabilirim önce malzemeleri veaire alıp yaşam alanı yapmam lazım
Mutlaka gelişmelerden haberdar edin.

Cem adminde bakinca genta hakkında yazar.

Kolay gelsin takıldığınız birsey olursa sorun yine.

Mutlaka gelişmelerden haberdar edin.

Cem adminde bakinca genta hakkında yazar.

Kolay gelsin takıldığınız birsey olursa sorun yine.
çok teşekkürler cem beyde yazdığında daha iyi olur genta hakkında tospiğiiz en azıdan biraz iyileşssin biz yaşam alanı kurana kadar iyi forumlar.

bu şuanlık takılı kalabilir dediğiniz ampulu ne kadar süre açık tutmayalım gece yatarken veaire açık tutmalımıyım bu mesafade duruyor kuru alana bakıyor.
Mesafe uygun. Bu mesafeden 28Watt iyi olur.

Isıtma lambasını gündüz 8-12 saat kadar yakıyoruz.

Gece ise eğer kuru alanda uyuyorsa mavi akkor ampul kullanılabilir.

Geri