Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

SU KAPLUMBAĞAMI NASIL BESLEMELİYİM

parafin

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 6,5 cm kabuk boyu olan bir kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Mart ayından beri besliyorum. Sabahları Stick yem, akşamları biraz gammarus ve 1-2 adet un kurdu veriyorum. Un kurdu vermeye devam edeceğim fakat stick yem ve gammarus yemleri bitmek üzere. Kullanmam gereken yem önerileriniz var mı ? hangi yemi nasıl ve ne kadar vermeliyim ?

Ekli dosyalar

• * Görsel 2024-07-29 saat 22.49.26_6d63f2be.jpg
    * Görsel 2024-07-29 saat 22.49.26_6d63f2be.jpg
    158 KB · Görüntüleme: 11
  • * Görsel 2024-07-29 saat 22.49.26_be48672e.jpg
    * Görsel 2024-07-29 saat 22.49.26_be48672e.jpg
    110.5 KB · Görüntüleme: 11
6 cm olduğuna göre mineral yemde ya tropical biorept W yemi yada tropical biorept supreme young yemi alın.

Tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemi alın. Yalnız reptomin büyüktür bunu kırarak vermek lazım.

Kan kurdu olduğuna göre kurutulmuş yemde bir kez daha gammarus alabilirsiniz. Yada kurt ile devam edebilirsiniz.

Bir de omega one juvenile turtle sticks yemi alın.

Hocam, tropical biorept supreme young, omega one juvenile turtle sticks ve Tetra reptomin yemlerini aldım. Canlı yem olarak da 500 adet un kurdu sipariş verdim. (yaklaşık 400 tanesi 1-2 cm büyüklüğünde olduğundan büyük olanları ve zamanla büyüyenleri vereceğim). Canlı yemi olduğundan gammarus almadım. Şuan elimde olan yemleri nasıl bir kombinasyon ile vermeliyim ? günde kaç defa ve ne kadar vermeliyim ? bazen çok aç gibi davranıp 4 adet un kurdu yiyor beni görünce elime koşuyor. beslenme düzeni ve beslenme miktarı hakkında yardımcı olabilir misin ?

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün vereceksiniz. Sabah-akşam olarak

Pazartesi tropical biorept-un kurdu
Salı tetra reptomin-omega one
Çarşamba elinizdeki stick-elinizdeki gammarus
Perşembe tetra reptomin-un kurdu
Cuma omega one-tropical biorept
Cumartesi tetra reptomin-un kurdu
Pazar omega one- reptomin

Öğün başı kafasının yarısı kadar.

Geri