Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağamın başında beyaz bir leke var ne yapmalıyım

aysegulkarali2001

Yeni Üye
Merhaba Remzi'nin başında beyaz bir leke çıktı. (Fotoğrafta işaretlediğim alan.),Dün yoktu ne olabilir?mailto:/20191003/d4dd621cf54df2bbe9ec074c2fccad1e.jpg

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eski deri kalıntısına benziyor resim tam net değil. Kulak pamuğu ile hayvanı sudan çıkarıp sürterek almaya çalış. Deri ise yerinden oynar yada çıkar, sabit duruyorsa mantar olabilir. Gerçi mantar bir günde o kadar büyümez. Büyük ihtimal eski deridir. Belli dönemlerde derileri yenilenir. Eskiler atılır.

cem' Alıntı:
Eski deri kalıntısına benziyor resim tam net değil. Kulak pamuğu ile hayvanı sudan çıkarıp sürterek almaya çalış. Deri ise yerinden oynar yada çıkar, sabit duruyorsa mantar olabilir. Gerçi mantar bir günde o kadar büyümez. Büyük ihtimal eski deridir. Belli dönemlerde derileri yenilenir. Eskiler atılır.
Kulak pamuğu ile biraz uğraştım ama bir şey değişmedi. Müdahale etmeme de izin vermiyor. Şuan deri değiştiriyor ancak bu şekilde lekeler olmamıştı daha önce. mailto:/20191003/3ecfbc83c83e93fe2f49869df7afde97.jpg En net bunu çekebildim.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Plaka içindeki gibi deri içinde de hava kabarcığı olur. Kenarı açılıncaya kadar kabarcık gibi durur. Mantar yüzeydedir. Kar tanesi gibi damarlı bir şekilde başlayıp çoğalır.

Aynı şekil başka bölgesinde var mı?

Dediğim gibi eski deriye benzettim o zamanla çıkar. Kafasını bir yere sürtüp çıkarır. Göz kapağı çevresindeki deriler diğer bölgelere göre az yenilenir ama geç çıkar. Diğer bölgeler hayvan büyüdükçe. Haricen uv ampul ışınımını fazla alma ve A vitamini fazlası da deri değişimini artırır.

Geri