Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağamın bir gözü kapalı ve yem yemiyor nedeni nedir?

Bkflmn

Yeni Üye
3 adet su kaplumbağasına sahibim 2 tanesi önceden vardı sonra bir tane daha eklendi sonuncunun üstünde beyaz bir nokta vardı veya oluştu ama 3’ü de normaldi bunları yeni akvaryumlarına taşıdım akvaryumda 3 adet mermer üst üste bir de 2 adet taş var güneşlenmeleri , kurulanma ve dinlenmeleri için bu taşların üstünde siyah bir şeyler oluştu mermerlerinde renkleri soldu sonra kaplumbağa rampası yaptım ve bu akvaryumu oluşturdum bir kaç gün sonra 1 tanesinin 1 gözünün açılmadığını yüzerken çoğunlukla 2 gözünüde kapattını gördüm enfeksiyon olma olasılı için ayrı bir yere koydum A vitamini verdim hem bitki yemi hem karides yemi verdim ama yediğini gözlemleyemedim 2 gün oldu yemek yemeyeli ne yapmalıyım gözünü bir daha nasıl açtırabilirim? yemek nasıl yedirebilirim?
IMG_1962.jpeg
IMG_1964.jpeg

Foruma hoşgeldiniz.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası alacaksınız. Bunlar zaruri ekipmanlar. Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

O paspas yerine pvc paspas alın. Bu çim içine kir alıp zararlı bakteri üretiyor.

Hayvanı diğerlerinin yanına koyun.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın.

Ayrıca sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün. 1 hafta sonra bakalım.

Bu konuda lamba ile ilgili bilgi verdim.

Lamba bu sitede satılıyor.

Bu hayvanlar soğukkanlı canlılardır. Dışarıdan ısıya ihtiyaç duyarlar. Isı metabolizmalarını canlı tutmak için gereklidir.

Yem olarak karides dediğiniz sanırım gammarus. Jelatini açılmamış kutuda olacak açık yem almayın.

Bitkisel yem vermeyin bu hayvanlar 6 cm kabuk boyuna kadar protein ağırlıklı beslenirler.

Stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin bakalım hayvan yiyecek mi.

bilgelendirmeniz için teşekkürler ısıtıcı takıcam yarın ilk iş ancak lamba yerine şuan zaten güneş alan bir bölgedeler ve güneşleniyorlar bayağa extra lambaya ihtiyaç yinede var mı

bilgelendirmeniz için teşekkürler ısıtıcı takıcam yarın ilk iş ancak lamba yerine şuan zaten güneş alan bir bölgedeler ve güneşleniyorlar bayağa extra lambaya ihtiyaç yinede var mı
Lamba her zaman takılı olması gereken birşey

Akvaryuma direkt güneş vurmamalı ama güneş gören odada olmalı.

Lamba gerekli. Su 27 derecenin altına düşmüyorsa su ısıtıcıya gerek yok ama şimdiden alın kışın fiyatlar fırlayacak.

Lamba burda var.

Lambayı sadece ısınma amaçlı düşünmeyin. Kabuğa direk vurarak plaka altı veya üstünde oluşabilecek matar, yosun gibi biolojik oluşumların önüne geçer. Varsa üremesini önler.

Eski plakaların kuruyup gerilerek açılıp atılmasını sağlar.

Geri