Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su kaplumbagamin gozleri sis asla acamiyor

zeynepakln

Yeni Üye
kaplumbagam uc gundur gozlerini acip yemek yiyemiyor veterinere goturemem napabilirm lutfen bana yardim edin

Merhabalar ,

Hayvanın her iki gözünün de net bir şekilde gözüktüğü fotoğraf atabilir misiniz?

Akvaryumda mı besliyosunuz? Su ısıtıcı , ısıtma lambası , kuru alanı var mı?

Akvaryumun da fotoğrafını atın göz enfeksiyonuna sebep olabilecek bir şey var mı diye bakalım.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Eczaneden gentagut göz damlası alın. Sabah-akşam gözlerine ikişer damla damlatın 20-25 dakika kuru alanda bekletin hayvanı. Beklerken hayvan üşümesin. Mümkünse üstüne ısıtma lambası doğrultun eğer ısıtma lambanız yoksa bir an önce temin etmeniz lazım.

Isıtma lambasının kullanımı ve neler almanız gerektiğiyle alakalı bu konudan bilgi alabilirsiniz :

Merhabalar ,

Hayvanın her iki gözünün de net bir şekilde gözüktüğü fotoğraf atabilir misiniz?

Akvaryumda mı besliyosunuz? Su ısıtıcı , ısıtma lambası , kuru alanı var mı?

Akvaryumun da fotoğrafını atın göz enfeksiyonuna sebep olabilecek bir şey var mı diye bakalım.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Eczaneden gentagut göz damlası alın. Sabah-akşam gözlerine ikişer damla damlatın 20-25 dakika kuru alanda bekletin hayvanı. Beklerken hayvan üşümesin. Mümkünse üstüne ısıtma lambası doğrultun eğer ısıtma lambanız yoksa bir an önce temin etmeniz lazım.

Isıtma lambasının kullanımı ve neler almanız gerektiğiyle alakalı bu konudan bilgi alabilirsiniz :
image.jpg

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 9
Gözü göremediği için yemiyor.

Silikon akvaryum silikonu değilse ondan kaynaklı da olabilir.

Lambayı acilen alın. Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş olabilir.

Ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup 2 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün. Bir iki dakika öyle tutun.

Su ısıtıcıyı biraz daha eğin yarısı dışarıda çatlama ihtimali yüksek yalnız fişi çekip soğumasını bekleyin.

Kuru alan ve rampayı kaplıyacak şekilde paspas koyun hayvan rahat inip çıksın.

Gözünü parmağınızı sürterek açabilirseniz o şekilde damlatın. İkinci bir kişi hayvanı tutabilirse daha kolay olur.

Merhabalar benimde yaklaşık 1 aydır gözlerini açamıyor 1 gentagut bitirdim. Terramicin sürmeye devam ediyorum ancak hala gözlerini açmadı uygun veteriner de bulamadım. Aynı sorunlar devam ediyor ne yapmalıyım.

Merhabalar benimde yaklaşık 1 aydır gözlerini açamıyor 1 gentagut bitirdim. Terramicin sürmeye devam ediyorum ancak hala gözlerini açmadı uygun veteriner de bulamadım. Aynı sorunlar devam ediyor ne yapmalıyım.
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı? Hayvanın iştahı nasıl burundan baloncuk yada ses çıkarma gibi belirtiler var mı?

Evet ısıtıcı ve lambası var baloncuk görmedim ama arada ağzını açıyor ta ciğerlerine kadar görebiliyorum bu kadar büyük açabildiklerini düşünmezdim. Bazen de hapşırma benzeri sesler çıkarıyor.

Yemini yiyemiyor. Daha önce sormuştum Cem bey göremediği için yiyemiyordum dedi.

Nefes alırken başını ileri atıp ağzını açıyor ise hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş. Sabah akşam ağzına da ikişer damla gentagut göz damlası damlatın. 1 hafta sonra bakalım.

Gözlerine 2 damla oranında girdiğine emin olun.

Gözlerini açamıyorum. Elimle açmayı denediğimde de kafasını içeri çekiyor. Nasıl başaracağım çözemedim.

Su ve yaşam alanı işini Cem bey sağolsun tamamladık geçici de olsa tetra marka 100lük ısıtıcısı var 28 dereceye ayarlı aydınlatma işini de çözdüm ancak gözlerini açamadım bir türlü hayvana zarar vermemek adına damlayı göz kapaklarına damlatıyordum. Ancak bu sabah itibarı ile gözlerini açtıracak damlatmaya çalıştım. Ama dediğim gibi kafasını içeri çekiyor ve çok zor gözlerini açtırmaya çalışmak. Zarar vermekten korkuyorum açıkçası.

O zaman hafif yan tutup damlatın. Boyun derisi göl yapar oradan az da olsa göz içine işler

Geri