zeynepakln
Yeni Üye
kaplumbagam uc gundur gozlerini acip yemek yiyemiyor veterinere goturemem napabilirm lutfen bana yardim edin
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Merhabalar ,
Hayvanın her iki gözünün de net bir şekilde gözüktüğü fotoğraf atabilir misiniz?
Akvaryumda mı besliyosunuz? Su ısıtıcı , ısıtma lambası , kuru alanı var mı?
Akvaryumun da fotoğrafını atın göz enfeksiyonuna sebep olabilecek bir şey var mı diye bakalım.
Hayvanın kabuk boyu kaç cm?
Eczaneden gentagut göz damlası alın. Sabah-akşam gözlerine ikişer damla damlatın 20-25 dakika kuru alanda bekletin hayvanı. Beklerken hayvan üşümesin. Mümkünse üstüne ısıtma lambası doğrultun eğer ısıtma lambanız yoksa bir an önce temin etmeniz lazım.
Isıtma lambasının kullanımı ve neler almanız gerektiğiyle alakalı bu konudan bilgi alabilirsiniz :
Isıtıcı Lamba Hakkında
Isıtıcı ampul olarak eski tip filamanlı 60 watt armut ampul yada halojen 52-53 watt armut ampul kullanıyoruz. Soft tip ampuller gözünü almaması açısında tercih sebebi ama bulamazsanız şeffaf alabilirsiniz. Pek piyasada bulunmuyor. Yedekli alın. Zamansız patlama yanında bulunması biraz zor. Bir...sukaplumbagasi.com
evi gayet guzel iki kisi yasiyorlar dedigin damlayi iki gundur kullaniyorum ama gozunu acamadigindan goz kapagina damlatiyorum bir de TERRAMYCIN diye bir krem suruyorum , ayrica yemek yemiyor uc gundur
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı? Hayvanın iştahı nasıl burundan baloncuk yada ses çıkarma gibi belirtiler var mı?Merhabalar benimde yaklaşık 1 aydır gözlerini açamıyor 1 gentagut bitirdim. Terramicin sürmeye devam ediyorum ancak hala gözlerini açmadı uygun veteriner de bulamadım. Aynı sorunlar devam ediyor ne yapmalıyım.