Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağamın neyi var?

elffclk

Bronz 3 Üye
Merhaba arkadaşlar önceden yazmıştım kırmızı yanaklı su kaplumbağam var 9 aylık, beslenme sorunu vardı yemek yemiyor hareketli herşeyi tam akvaryumunda yem karides verdigimde yemiyor sebze verdigimde yiyor biraz ama araştırdıgıma göre ögün olarak degilde sürekli yem verdigimizde yemek yememeye başlıyorlarmış ve bu bi süre devam ediyormuş ayrıyeten şuda var sıcaklardanda yemez diyorlar ben adanada yasıyorum havanın sıcaklıgını az çok tahmin edebiliyorsunuzdur ısıtıcıyı taktıgımda öglenleri cekiyorum fişini ama genede baya sıcak oluyor suyu öglenleri akvaryumdan alıyorum o yüzden vitamin veriyorum suyuna antibiyotik hapı ezip suyun içine döküyorum ilk başta akciğer enfeksiyonundan şüphelendim ama hiç belirtisi yok ama sürekli uyuma isteği var günün 18 saati uyuyor neredeyse uyanıncada bişey yemiyor yemek yememesi canımı cok sıkıyor ne dendiyse yaptım fayda etmiyor sebze veriyorum bi ısırık alıp bırakıyor napacagımı bilmiyorum

Çiğ kıyma vermeyi deneyebilirsiniz iştah için

Cvp: Su kaplumbağamın neyi var?

ne kadar süredir sizde yenimi aldınız ve suyuna antibiyotik ezip vermeden önce mutlaka bir uzmana başvurmalısın antibiyotik çok güçlü bir ilaç düşün insanlara bile reçetesiz vermiyorlar yeni geldiyse zamanla alışır benim kaplumbağam da ilk 1 hafta hiç bir şey yemedi sonradan etrafa suyuna kuru alanına bize seslere filan alıştı yemeye başladı zaten modorötörler sana yardım edeceklerdir ben sadece bir ön bilgi vermek istedim.

kıyma verebilirsin fakat sakın çiğ verme minik bir parça kıyma al bir cezvenin içine su koy kıymayı içine at ve haşla karıştır haşlandıktan sonra sudan ayır soğut sonra ver iştahını açar fakat bu son çaredir uzun süredir sende ve hiç yem yemiyorsa yapabilirsin

Hayvanı akvaryumdan çıkarma. Yalnız akvaryum güneş görmesin. Akvaryum güneş önünde ve yerinden oynatamıyorsan perdeyi kapayıp gölgede bırak. Işık gelsin güneş temas etmesin.

Pencere açtın mı esinti, cereyan klima hayvanı hasta eder. Bunlara maruz kaldı mı ?

Gammarus sıcakta yada güneş önünde duruyorsa acılaşır. Bu halde iken yemezler. Stick yemler değil ama kurutulmuş yemlerin serin yerde yoksa buzdolabında durması bozulmasını önler.

Ot türevli yiyor ise eheim prof. food veya tetra reptomin al. Protein içerikli yem olarakta sera raffy P yada sera carnivor.

Uyuma harici başka bir belirti var mı ? Yüzmede yamukluk nefes alırken ağız açma.

Geceleri 27, minimum 26 dereceye inmiyor ise ısıtıcıyı çıkar. En soğuk zaman sabah 4-6 civarıdır.

8-9 aydır benimle akvaryumu rüzgara falan denk gelmez yaşadıgım şehirden dolayı rüzgar cok olmuyor kısın üstüne havlu koyuyordum rüzgardan etkilenmesin diye yüzmede sorun yok ama suyun içindeyken arasıra ağzını açıp kapatıyor

Yorumları okumadan önce çiğ kıyma verdim iki parca attım yedi hatta suan dipte arıyor sürekli

O zaman yemde bir bozukluk var. Su içinde ağız açma ya esneme yada çene esnetmedir. Yenisini ve dediğim yemleri al. Tek yönlü beslenme olmaz farklı gıdalara da ihtiyacı var.

Hayvan su içindeyken havalandırabilirsin ama kuru alanda duruyorsa kapalı dursun.

Antibiyotiği bırak. Sera carnivor alırsan ortasında mineral yem var. Onu alana kadar vitamin damla da alıp kullanabilirsin. Vitamin canlandırıp iştahını açar. Hayvan 8 cm kabuk boyunu geçti ise günde bir öğün kafa hacmi kadar; küçükse günde iki öğün toplamı kafa hacmi kadar vereceksin.

Kıymayı yağsız tarafından seçip haşlanan suya atıp 1 dakika sonra çıkarıp verebilirsin. Yalnız bu yemden soğutur.

Haşlanmış yumurta akı da verebilirsin.

Nasıl bir antibiyotik kullanıyoesunuz bilmiyorum ama ben kaplumbağamda kullandığımda suyun içinde sürekli esneyip ağzını açtığını gördüm onu bırakın

Bıraktım kıyma degilde et vardı küçük küçük parçalara kestim yiyebilecegi şekilde kaynamış suya koydum yedi 10tane falan. Dediklerinizi alacam bu hafta denicem onlarıda Peki ne kadar sürede düzelir beslenmesi hani şuan farklı besin verince yiyor eti ilk kez verdim yedi maydonoz,ıspanak,salatalık vermiştim ısırık alıyordu arasıra dün eti verincede yedi hatta vermeyince arıyor cama vuruyor yem atıncada yemiyor beslenmesi düzene ne kadar sürede girer sürekli ete alıstırsam bi sorun olurmu

Antibiyotikten sürekli uyuyor olabilir dediginiz gibi antibiyotigi kestigimden beri uyumuyor artık

Suya döktüğüm dediğin doksisiklin içerikli antibiyotik ise bu ağır bir ilaçtır ayarı olmadığı için kullanmıyoruz ki hayvanı halsiz eder ve yıpratır. Hayvanını öldüren de var.

Hayvanda hastalığa dair bir belirti yok gibi. Yemleri temin et. Ete alışırsa bu sefer yeme alıştırma süreci ile uğraşacaksın. Yumurta akı da ver. Sürekli et yemesin. İnat ederse fena.

O sebzeleri haftada iki defadan fazla verme ve verdiğin öğün marul vs. yapraklılar için yarım kabuk kadar olsun. Bıkmamalı yoksa yemeyi komple bırakır.

Geri