Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağamız hiç kuru alana çıkmıyor

Büşra can

Yeni Üye
Merhaba buraya yeni üye olduk yaklaşık 2 ay önce kırmızı yanaklı bir su kaplumbağamız oldu. Yaşını bilmiyoruz ama ufacık bişeydi ilk geldiğinde. Ona hemen akvaryum aldık. Şu anki akvaryumumuz cam ve kendisine göre baya bir büyük. Isıtıcımız var. Kuru alan için bir rampamız var ancak hiç çıkmadı ona. Ve bir adet kaya aldık. Ancak 2 aydır hiç ama hiç kuru alana çıkmıyor. Kafasını kaldırıp su yüzeyine çıkabiliyor nefes o şekilde alıyor. Ancak kendisini hiç su dışına çıkartmıyor. Ne yapmamız lazım

Kuru alan olarak kaya kullanmanızı önermem taştan soğuk yer. Isıtma lambası var mı?
Merhaba yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. Isıtma lambamız yok onu henüz araştırıyorum evde 4 yaşında çocuğum var dokunursa yakınlaşırsa zararlı olur diyen bir akvaryumcu oldu. Bizim kafamızı karıştırdı o cümlesiyle. Suyu sıcak ısıtıcı olduğu için. D vitamini ve kabuğu için bir jel önerdiler onları kullanıyoruz. Yem olarak kuru yem ve kurutulmuş karides yiyor. Aşırı mutlu hareketli bir kaplumbağa. Elimize aldığımızda bile kendini sevdirir bizden kızımdan asla korkmuyo bu beni çok mutlu ediyor. Sadece filtre araştırması yapıyorum filtremiz yok ve gerekiyor çok çabuk kirleniyor suyu. ve kuru alana hiç çıkmaması yani aldığımız akvaryum kaplumbağalar için üretilmiş bir akvaryumdu. İçinde camdan alçak bir rampası vardı. Kayıyor diye düşünüp yapay çimlerden koyduk rampanın üzerine ama çıkmıyor asla. Su seviyesi konusunda da çok bilgisizim o kuru alana çıkmıyor diye çok fazla su koyamıyorum korkumdan

Akvaryum ölçüleri nedir? O kabuk jelini kullanmayın kabuğa zarar veriyor faydası yok. Akvaryumcuları dinlemeyin.
Isıtma lambası şart ekipman çocuğa zarar vermez. Çocukların kaplumbağadan uzak durması lazım hayvanı strese sokar ve kaplumbağada salmonella var bulaşırsa ölümcül olabilir.

Lamba hakkında bu konuda bilgi mevcut:

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Akvaryum ölçüleri nedir? O kabuk jelini kullanmayın kabuğa zarar veriyor faydası yok. Akvaryumcuları dinlemeyin.
Isıtma lambası şart ekipman çocuğa zarar vermez. Çocukların kaplumbağadan uzak durması lazım hayvanı strese sokar ve kaplumbağada salmonella var bulaşırsa ölümcül olabilir.

Lamba hakkında bu konuda bilgi mevcut:

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.
Merhaba işte araştırma yapıyorum hala yani stres tepkileri nasıl oluyor genelde kızımla aşırı mutlu görünüyor. Kafasını sevdirip gözlerini kapatıyor asla kabuğuna çekilmiyor hatta ben elime alınca bütün kollarını bacaklarını kafasını saklıyor sanırım benden korkuyor. Kızıma bu kadar alışmasının sebebi sanırım beslemesini bir tek kızım yapıyor onu görünce bile akvaryumda kızımı sürekli takip ediyor yem versin diye. Salmonella riskini gördüm fakat şunu anlamadım bize geleli 2 ay oldu hal bu risk var mı? Kızım temastan hemen sonra ellerini bir yere sürmeden yıkatıyorum asla atlamıyoruz. Yarın su kaplumbağalarıyla alakalı malzemeler satan büyük bir mağazaya gideceğiz. Bana filtre ve ısıtıcı önerisi verirseniz çok sevinirim. Eve döndüğümde akvaryum resmini paylaşacağım

image.jpg

Bu şekilde

Cam olan yere giden bir rampa var mı?
Kuru alan tehlikeli bölgedir. Kendini streste hissederse çıkmaz. Isıtma lambası olmaması çıkınca üşümesine sebep olur bu yüzden de çıkmak istemez.

Dekoru ve kayayı çıkartın. Hayvanın yuzmesine engel. Dekor pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna sebep olur.

Foruma hoşgeldiniz.

Isıtma lambası olmazsa hayvan kuru alana çıkmaz ki iyiki çıkmıyor üşütüp akciğer enfeksiyonu olurdu. Diğer sebep ortamın hareketli olması bu sebepte güvenli olan suda kalma sebebidir.

Lamba konusunda burada bilgi verdim. Bir an önce alın. Lamba tepede duracak. Çocuğunuz dalaşmaz sanırım.

Bu arada bu hayvanlar salmonella taşır. Onun için her akvaryuma temasta ellerini sabunlamasını tembih edin.

Kabuk sertleştiriciyi, jeli ne ise çöpe atın onun faydası yok zararı var.

Su en az 15 cm derinlikte olacak. Su ısıtıcıyı patlatırsınız. Kuru alan çevresine dışarıdan paket bandı ile mukavva kartonu çerçeveleyip kaçış boşluğunu yükseltin.

Netten tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Gündüz stick yemi akşam gammarusu verin.

Daha yüksek bir yere koyun.

Salmonella ağız ve göz yoluyla bulaşır yüksek ateş ve ishal yapar. Bu onların bağırsak aurası için gerekli bakteri ama bize uygun değil.

Kabuk sertleştiriciyi, jeli ne ise çöpe atın onun faydası yok zararı var.

Su en az 15 cm derinlikte olacak. Su ısıtıcıyı patlatırsınız. Kuru alan çevresine dışarıdan paket bandı ile mukavva kartonu çerçeveleyip kaçış boşluğunu yükseltin.

Netten tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Gündüz stick yemi akşam gammarusu verin.

Daha yüksek bir yere koyun.

Salmonella ağız ve göz yoluyla bulaşır yüksek ateş ve ishal yapar. Bu onların bağırsak aurası için gerekli bakteri ama bize uygun değil.
Bilgilendirici mesajınız için çok teşekkür ederim. Evcil hayvanların hediye edilmesine ne kadar karşı olsam da kızıma anneannesi hediye olarak aldı ve plastik bir akvaryum satmışlardı yanında. Hayvan asla 2 gün boyunca yemek yemedi araştırdım suyu soğuktu hep su ısıttım koydum o gün dereceyle ölçtüm akşamına gidip resimlere eklediğim akvaryumu aldım. Akvaryumu aldığımız yerde hemen jeli sattılar bidaha kullanmam. Akvaryumda cam bi rampa vardı. Dün rampa kısmını çıkarttık çünkü onun altından geçerken kabuğu sürtüyordu. Evimiz çok küçük yani onu koyabileceğim başka hiçbir alan yok maalesef ki. Sürekli yüzer bizi izler hep yanımıza gelir biz akvaryuma yakınlaştıkça. Yani stresli olduğunu düşünmemiştim. Üşüdüğü için çıkmıyor olabilir suyu gayet güzel ısıda. Isıtıcıyı yan koyduk suyun altında kalıyor tamamen. Azaldıkça su ekliyoruz.

Geri