Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası Akvaryumu Kurucam

Pets

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar ben forumda daha yeniyim eğer yanlış yere açmışsam konuyu affola,

Geçelim konumuza benim 40 litelik bir akvaryumum var ben bu akvaryumu büyülteceğim fakat büyütmeden önce bi süre bu akvaryumda kalması gerekli bu akvaryumda ortalama ne kadar kalabilir?

kuru alan için alınan ışık sanırım uvb lambaydı onu alamam bunun yerine arkadaşlar bakkalarda satılan evlerde kullanılan lambalardan kullanılabilir demiş bu ne kadar doğrudur?
bunu kullansam olurmu uvb lamba alamam.

Birede Kuru alanı ne ile akvaryuma sabitleyebilirim Arkadaşlar Silikon demiş silikondan başka bi şeyle sabitleyebilirmiyim?

Şimdiden Verdiğiniz Tüm Cevaplar İçin Teşekkür Ediyorum...

40 lt akvaryum hayvan 8 cm olana kadar gider.

Normal lambada zaten gerekiyor. Bununla kuru alan ısıtılacak. Uvb d vitamini sentezi için gerekir. Buda kemik ve kabuk gelişimine faydalı. Bir süre eczaneden alınacak devit 3 oral damla ile idare edilir. Ama uzun süre kullanılmamalı.

Kuru alanın nasıl bir ürün olduğuna göre sabitlenmesini öneririz. Örneğin vantuz olur. Ama 6-7 cm boydan sonra bunlar ağırlığından ötürü taşımaz.

Bu arada hoş geldin.

Cvp: Su kaplumbağası Akvaryumu Kurucam

Mert foruma hoşgeldin :) Emre Abinin dediği büyüklüğe kadar beslersin o akvaryumda ama daha sonra akvaryumu büyüttüğün zaman bu küçük akvaryumu kuru alan olarak kullanabilirsin .. uvb lamba yerine devit3 kullanırsın ama buda bir yerden sonra karaciğeri yorar .. uvb lamba 60 tl civarında.. Normal lamba olarak bunu kullanabilirsin :

mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

Her yeni uyenin su konuyu eksiksiz okumasini tavsiye ediyorum
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Hepinize çok Teşekkür ediyorum kuru alanı ısıtmak için bakkalarda satılan eski tip sarı ampüllerden kullanabilirmiyiz?

evet şeffaf olanlar hayvanları bir parça rahatsız eder bu sebeple 40 w olanından alabilirsin. bulabilirsen tabi artık üretimden kalktılar. eğer bauhaus olan bir ildeysen ecolite marka ampul alabilirsin. yaşarcanın verdiği linkteki

Geri