Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası akvaryumu nasıl olmalı Bilgi birikimim

tevet0777

Bronz 1 Üye
Katılım
29 Eki 2016
Mesajlar
102
Su kaplumbağası akvaryumu nasıl olmalı Bilgi birikimim. Eksiklerim varsa düzeltin arkadaşlar. Görsel olarak yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olsun diye çektiğim videom. 

https://youtu.be/n_e4wmoHQ3s
 
Cvp: Su kaplumbağası akvaryumu nasıl olmalı Bilgi birikimim

Genel hatlarıyla güzel görünüyor, gerçekten bir çok yeni başlayan arkadaşa faydalı olacaktır, teşekkürler.

Yemlerden birinin arkası dönüktü seçemedim ancak raffy P olduğunu varsayıyorum (gerekli yem).
Kum seçimi resler için güzel. (silis kum)
Güç kaynağı süper bir kullanım ancak ısıtıcı da buna bağlı mı, bilgi verirseniz iyi olur.
Yoğunluktan diğer konularınızdan araştıramadım, kabuk boyları ve akvaryum hacmi hakkında da bilgi verirseniz iyi olur.

İleride zamanlayıcı priz (yoksa, göremedim), mango kökü ve uvB lamba planlanabilir.

Bence tek kötü yanı akvaryum içerindeki renkli taşlar. Forumda bunları araştırırsanız zararlı olduklarını ve kullanılmaması gerektiğini görebilirsiniz.
 
Akvaryumda olması gereken malzemeler genel itibariyle tamam. Arkadaşların faydalanacağı bilgi itibariyle güzel. Eline sağlık. Kök kesinlikle şart hayvanlar kullanacak boya gemişler artık. O taşlar bilye yalnız yaldızlı olanlar dışardan kaplama boyalıdır bunlar zaman içinde dökülebilir.

Isıtıcı güç kaynağına bağlanabilir yalnız çok enerji yiyeceği için aküyü çabuk boşaltır. Burada amaç daha çok akım dalgalanmalarına karşı ısıtıcının arızalanmasını önlemektir. Ana sigortada kaçak akım rölesi varsa veya sigortalı çoklu priz kullanılıyorsa doğrudan ona takılabilir. Diğer taraftan binaya ait jeneratör var ise elektrik kesildikten sonra bir iki dakika içinde devreye gireceği için akü deşarj olmaz bu durumda güç kaynağına takılı durabilir.

Isıtıcı ilk çalışmaya başladığında üstündeki watt'tan biraz yüksek oranda akım çekebilir. Diğer ekipmanlarla birlikte kullanılan güç, güç kaynağının amperinden yüksek olursa, güç kaynağı kaldıramaz ve ikaz sesi vermeye başlar. Bir süre sonra kapanır. Böyle bir durumda VA (volt amperin) altına düşürmek için ekipmanların içlerinden birini devreden çıkarmak yada ısıtıcıyı en çok gücü çektiği için başka bir hatta takmak uygun olur. Ya da daha yüksek VA (volt amperli) bir güç kaynağına geçmek gerekir. Ekipmanları ileriye dönük olarak hesaplarsak 800 VA veya üstü (1 KVA) uygun olacaktır.
 
Cenk bey yem markalarını yazıyorum

Tetra reptomin
Jbl agil
Sera mineral
Gammarus büyük olan kutu.

Cem beyin bahsettiği bilyelerin hepsini çıkardım attım.
Isıtıcıyıda söktüm güç kaynağından şuan sadece filtreler takılı su kirlenmesin diye birde voltaj git gellerde bozulursa üzülürüm. 80cm bombeli alan aldım kuru alanı geldi onuda silikonladım. Umarım 302a sunsun yeterli gelir


mailto:/X9Qrz0.png

mailto:/JqoyjW.png

Yeni akvaryumum yaza doğru havalar ısınsın kapluşları taşıyacağım. Dış filtre yetersiz gelir korkusuyla eheim 2010 model iç filtre siparişimide bugün verdim. İflas ettirecek bu kapluşlar beni
 
Elektrik kesintisi olmuyorsa güç kaynağına takılı dursun.

İç filtrede su yüksekliği 35 cm kadar varsa sobo 808c köşe filtre de alabilirdin.

Yemde sera raffy P de alsan iyi olur. Gammarus bitince ya sera royal yada jbl energil al. Tropicalin gammarusu bu iki yemden küçük ama diğer gammaruslardan biraz büyüktür. Bunu da alabilirsin.
 
Cvp: Su kaplumbağası akvaryumu nasıl olmalı Bilgi birikimim

Evet tam takım kurana kadar harcamalar malesef biraz fazla oluyor ancak tam olarak kuruduktan sonra yoluna giriyor merak etmeyin :)

sunsun 302a'yı çok iyi bilmiyorum ama internetten baktım 80cm bombeli akvaryım için eheim 2010 ile birlikte yetecektir diye düşünüyorum.

Moralinizi bozmak istemem ancak 80cm bombeli akvaryum, kuru alan ve kaçış boşluğu da ayarlandıktan sonra kaç litre su alıyor? Ömürlük sistemlerde hayvan başına 100+ litre kuruyoruz. 80'lik bombeli de ara bir çözüm olup uzun vadede daha da büyük bir akvaryum ihtiyacınız olabilir.
 
Evet 80 cm de az gelebilir ileride acaba kaç litre su alıyor bir bilginiz varmı?
Su yüksekliği = 34 cm
Akvaryum eni = 26 cm
Akvaryum genişliği = 80 cm
 
Cvp: Su kaplumbağası akvaryumu nasıl olmalı Bilgi birikimim

Bombesiz olsaydı 34 x 26 x 80 hesabından yaklaşık 70 litre diyebilirdik ancak bombeli hesabını bilmiyorum. Olsa olsa 30 litre daha fazla su alsa (tamamen atıyorum) 100 litre yapar. Bir de cam kalınlığı konusu var hiç girmiyorum henüz oraya.


Bu hacim de ileride 2 kaplumbağa için yetmeyecektir. Ha bakılmaz mı bakılır ancak iki kaplumbağa için 200+ litre hacim daha iyi olacaktır.

Neden bu konuya girdim, parça parça ekipman akvaryum vs edinirken küçük küçük öderiz ancak büyütüp sistem değiştirdikçe toplam hesapta daha fazla ödemiş olduğumuzu görürüz.

Planlamanızı ona göre yapıp yeni akvaryumunızı hiç kullanmadan satıp, bütçenize göre planlama yapıp gerekirse bir süre bekleyerek 200+ litre su hacmi olan bir akvaryum kurmak uzun vadede daha hesaplı olacaktır sizin için.
 
Geri
Üst