Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası arka ayakları tutmuyor ve yem yemiyor

Agahbey

Yeni Üye
Yaklaşık 1 yıldır baktığım 3 tane su kaplumbağam var. Su kaplumbağasını suyun içinde ters dönmüş şekilde buldum. Daha sonra arka ayaklarının hareket etmediğini gördüm. Ayrı bir kaba aldım. Işık vs. Ortamı yine sağladım. Su seviyesini ters dönemeyeceği şekilde azalttım. Halen arka ayakları tutmuyor ve 4-5 gündür yem yemiyor. Yardımcı olur musunuz?

B vitamini eksikliği olabilir.

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Her gün bir damla ağzına damlatın. Yem yiyorsa öğünün ilk yemine damlatıp verin.

Kabuk yapısı nasıl? Kenarlarda incelme var mı?

B vitamini sadece suyuna damlatabiliyorum. 5-6 gündür de yem yemiyor. Kabuk kenarlarında da incelme var. İki arka ayağı tutmuyor hareket ettiremiyor

image.jpg

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 10
  • image.jpg
    image.jpg
  • image.jpg
    image.jpg
B vitamini eksikliği olabilir.

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Her gün bir damla ağzına damlatın. Yem yiyorsa öğünün ilk yemine damlatıp verin.

Kabuk yapısı nasıl? Kenarlarda incelme var mı?
Kabuğu bir süre yumuşaktı fakat şuan sertleşti. Sadece arka ayaklarında hareketsizlik ve yem yememe problemi var

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Bu her gün bir damla ağzına damlatın. Yem yiyorsa öğünün ilk yemine damlatıp suda hemen önüne atın yesin.

Kabukta yoğun plaka katmanı var. Bunu azaltmak lazım eczaneden devit marka damla alın. Bunu da sabah akşam kabuğu peçete ile kurutup kabuğuna vıcık olmayacak şekilde 1-2 damla damlatıp kabuğa yedirin. 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın.

Isıtma lambası var mı?

Söylediklerinizi uygulayacağım. Yem yemiyor. Vitamin damlayı ağzına damlatmaya çalışıyorum ama açmıyor bende dudak kısmına sürüyorum. Muhtemelen az miktarda olsa ağzına damla giriyordur.

Isıtma lambası var fakat arka ayakları tutmadığı için çıkmıyor. Elimle alıp koysam sürekli ısıtma lambasının altında kalıyor ve suya giremiyor. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Ayrıca 2-3 gündür özellikle bu hasta kaplumbağanın olduğu yerde sürekli su üzerinde baloncuklar oluyor.

Soru 1: ısıtma lambası günde kaç saat açık kalmalı?

Soru 2: Hasta kaplumbağanın arka ayakları tutmadığı için su içerisinde ters dönme ihtimaline karşı, su seviyesini kaplumbağalarımın boyu seviyesine düşürdüm. Yaptığım şey doğru mu acaba?

Soru 3: Yem olarak da sadece turtle stick yem kullanıyordum. Başka çeşit olarak kullanmamı önerdiğiniz yem var mıdır?

Omega one adult turtle sticks yemi alın. Tropical biorept W yemi yada sera carnivor yemi alın.
Dajana gammarus sticks yemi alın. Yem çeşitliliği olmaması gereken ihtiyacını karşılayamamasına neden olur.

Bu hayvan yere düştü mü? Darbe almadıysa birşeyin eksikliği var. B vitamin eksikliği bu duruma sebeplerden birisi. Vitamin ağzına yeteri oranda girecek kadar uygulayın.

Aslında hayvanı konusunda uzman bir hekime götürmekte fayda var. Röntgen çekilip bakılmalı. Sinir sıkışması gibi bir durumda olabilir.

Su seviyesini düşürmek iyi olur ama akvaryumu kalorifere yakın koyun oradan ısı gelsin.

Hayvan sürekli kuru alanda duruyorsa 31 dereceye düşürün. Yoğun ısı alıp su kaybına uğramasın. Birkaç saatte bir suya indirin su içsin.

Arka bacak baldırlarında şişlik pembeleşme var mı?

Yem çeşitliliğini arttıracağım. Su seviyesi yüksekken akvaryumun tabanında ters dönmüş bir şekilde bulduk ve dönmeye çalışıyordu. Başkaca herhangi bir düşmesi yada anormal bir durum ile karşılaşmadık. Bulunduğum il ağrı ve hiçbir şekilde kaplumbağadan anlayan veya ilgilenecek veteriner bulamadım. Bugün devit aldık ve 3 kaplumbağamın da kabuklarına söylediğiniz gibi uyguladım.
Hasta olan kaplumbağam halen yem yemiyor. Ağzına vitamini hergün sürüyorum. Ön ayakları vücudu gayet sağlıklı duruyor. Sadece arka ayakları tutmuyor. 1-2 gündür hafifte olsa arka ayaklarını oynatmaya içeri çekmeye, hafif hafif arka ayaklarından destek aldığını gördüm. Ama halen tamamen işlevini yerine getirip hareket ettiremiyor.

Omega one adult turtle sticks yemi alın. Tropical biorept W yemi yada sera carnivor yemi alın.
Dajana gammarus sticks yemi alın. Yem çeşitliliği olmaması gereken ihtiyacını karşılayamamasına neden olur.

Bu hayvan yere düştü mü? Darbe almadıysa birşeyin eksikliği var. B vitamin eksikliği bu duruma sebeplerden birisi. Vitamin ağzına yeteri oranda girecek kadar uygulayın.

Aslında hayvanı konusunda uzman bir hekime götürmekte fayda var. Röntgen çekilip bakılmalı. Sinir sıkışması gibi bir durumda olabilir.

Su seviyesini düşürmek iyi olur ama akvaryumu kalorifere yakın koyun oradan ısı gelsin.

Hayvan sürekli kuru alanda duruyorsa 31 dereceye düşürün. Yoğun ısı alıp su kaybına uğramasın. Birkaç saatte bir suya indirin su içsin.

Arka bacak baldırlarında şişlik pembeleşme var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_8059.jpeg
    IMG_8059.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_8060.jpeg
    IMG_8060.jpeg
  • IMG_8061.jpeg
    IMG_8061.jpeg
Ayaklarında herhangi bir şişme ve pembeleşme görmüyorum. Fotoğrafları attım bakabilirsiniz.

UVB-UVA lambası yaklaşık 2 haftadır var. Eskiden normal küçük bir lamba vardı. Kaplumbağalarım gayet iyi rampaya ışığa çıkıyorlardı, cam kenarında ara ara güneş de alıyorlar. UVB-uva lambaları taktıktan sonra hiç şekilde rampaya çıkıp keyif yapmıyorlar. Lamba gün içerisinde ne kadar saat yanmalı veya sürekli yanmalı mı? Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim

Bunlarda diğer sağlıklı iki kaplumbağam. Sağlıkları için tüm şartları sağlamaya çalışıyorum, elimden geleni yapıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_8063.jpeg
    IMG_8063.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 3
  • IMG_8064.jpeg
    IMG_8064.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 4
Lambayı gündüz 12 saat yakıyoruz. Yalnız bu hayvan gece de kuru alanda duruyor ise 40 watt klasik akkor ampul mavi yoksa kırmızı yoksa yeşil rengini alıp takın. Bu hem ısı verir hemde loş ışık verdiği için rahatsız etmez.

Uvb ampul ısı vermez bunu hayvan çok olduğu için en çok çıktıkları saatte 2-3 saat yakın. Bu da genelde öğle ikindi civarlarıdır. Isıtma lambası daimi olarak her gün yanacak. Yaz kış farketmiyor.

Hareket olan bir yerde iseler çıkmazlar. Alan tehdide açık bölgedir.

Böbrek enfeksiyonu için sormuştum. Birşey gözükmüyor.

Vitamine aynen devam edin. Hayvan tepki verdi ise vitamin eksikliği var.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Ağzını açabilirseniz. Stick yemi püre yapıp çay kaşığı ile verin. 1-2 dakika kuru yerde bekletin ağzını açıp yıkamasın.

Ortam soğuksa deviti mayısa doğru sarkıtalım. Hayvanlar üşümesin. Ağrı soğuktur.

Elimde bu lambadan var 25 watt ve 50 watt olmak üzere iki adet ampul var hangisini kullanmalıyım?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 4
Üzerlerinde oranları yazıyor. Bizimkilere uygun olan 5.0 uvb içerecek.

Geri