Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su kaplumbağası buldum lütfen yardım edin..!

ua_1991

Yeni Üye
arkadaşlar gökçeada da arabamla gezerken önümdeki küçük akarsuda su kaplumbağası buldum iyi mi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum. alalı 2 gün olcak hala birşey yemedi marul verdim yemedi. yarın akvaryum almayı düşünüyorum yemde alcam ama beslemekte kararsızım, suyun içindeyken sağ arka bacağında soyulmalar farkettim ve su sıcaklığını nasıl ayarlıyacağım aldığımdan beri suyun içinde eğer yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa geç saate kadar haber bekliyorum şimdiden teşekkürler..

Cvp: su kaplumbağası buldum lütfen yardım edin..!

Keşke almasaydınız. Bazı türler bu ülkenin doğal faunasında vardır zaten, çizgili ve benekli kaplumbağalar ülkemiz doğasında yaşarlar. Tavsiyem mutlaka bulduğunuz yere geri götürün, yuvası büyük ihtimal o bölgededir. Üstelik belirli bir süre doğada yaşadıktan sonra akvaryumdaki ortama adapte olması zor olacaktır, doğada beslendiği besinleri akvaryum ortamında vermenize imkan yok. Yavruyken pet shoptan alarak ancak ölümden kurtarıyoruz, ancak doğadaki koşullara adapte olmuş bir hayvanı almak olmaz.

Bu arada kaplumbağanın türü ne? Fotoğrafı çekerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz. Bu hayvanlar tabiatıyla marul yemeyecektir, hele ki çizgili kaplumbağaysa kolay kolay etçil yemden vazgeçmez.

Su sıcaklığı için ısıtıcı alın suyu 28 dereceye ayarlayın bacağındaki soyulmalar deri değiştiriyor bence kendi doğal ortamından almakla çok yalnis yapmışsınız.

hayvan kendi ortamına alışık bu yüzden orada bıraksaydın iyi olurdu. çünkü bizimkiler gibi akvaryum ortamına alışık değil,ortam değişikliği adaptasyonda bayağı bir güçlük çekmesine neden olacaktır. bir süre iştah kesilecektir. normalde kabuk boyu 6-7 cm civarlarındaki hayvanlar bitkiye alışıktır yiyebilirler. ama protein içerikli besin şarttır. tabi ben bunu res'ler (kırmızı yanak) için söylüyorum. elindekinin cinsi başka olabilir. dediğim gibi özgür ortamdan alınan hayvanın ölme riski var. bence aldığın yere bırakmanda fayda var.

Fotoğraf çekerseniz daha net yorum alırsınız. Bu arada çanakkaledenmisiniz?

arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim hemen resmi yüklüyorum. ewet geliboluda oturuyorum sendemi çanakkaledensin eğer yakınsan sana veriyim :)

m2yw3.jpg
[/url]*

m2yz0.jpg
[/url]*

arkadaşlar resimleri gönderdim yorumlarınızı bekliyorum ..

Selam, evet bende çanakkaledeyim :) Bulduğun kaplumbağa çizgili kaplumbağa. Göl kaplumbağası. Ülkemizin hayvanı. Benim izmirdeki akvaryumumda var. Burda sahiplenemem maalesef.

Sana tavsiyem su kaplumbağası bakıcaksan petshopdan alman. Bu hayvanıda yarın en yakın göle bırakırsan çok mutlu olacaktır. Göl hayvanı çünkü..

haftasonu tekrardan gökçeadaya gideceğim aldığım yere bırakıyım diyorum hem ailesi filan vardır belki daha iyi olmazmı ?

Rica ediyorum hayvanı bulduğunuz yere geri bırakın, eğer kaplumbağa bakmak istiyorsanız sahiplenin.

emin olun pişmanım bi anda görünce çok hoşuma gitti bakarım dedim ama sonradan pişman oldum

Arkadaşlar söylemiş ancak ben de tekrar edeyim, lütfen hayvanı ilk fırsatta bulduğunuz yere bırakın. Bu hayvan arkadaşların dediği gibi yerli bir türdür (mauremys caspica) ve hiçbir şekilde doğadakinden daha iyi bakmanıza imkan yok. Gerçekten bir kaplumbağa bakmak istiyorsanız foruma bir göz atın lütfen, sahiplenmeyi bekleyen kaplumbağalar var. Ancak bakımın da masraflı olduğunu gözden kaçırmayın lütfen.

emre anlaşılan bir haftalık bir misafirin olacak. ama bu bir hafta içinde yem yer mi bilmiyorum. bu sürede petshoptan açık karides ve diğer yemlerden bir miktar al. biraz büyük bir leğene koy ve bir kuru alanlık kayada olsun içinde doğal ortamdan aldığına göre başka birşeye ihtiyacı yok. gene de leğenin bir kenarı, kuru alan niyetine koyacağın taş, pencere önünde güneş ışığı görürse iyi olur. su kısmı gölgede olsun. ve hatırlıyabiliyorsan tam aldığın yere bırak. artan yemide oraya dökersin.

aldığım yere bir hafta sonra gidicem gidene kadar nasıl bakmam lazım ne yapmalıyım ne yer ne veriyim su sıcaklığını ayarlamam gerekiyomu ?

dediğin gibi yapıcam ama iki gündür birşey yemiyor yarın ilk fırsatta alcam ama yarına kadar açlıktan ölürmü ?

yukarda anlattım. su sıcaklığına gerek yok. karanlıkta durabilir geceleri. en azından birşey görmeyeceği için fazla tedirgin olmaz. yalnız dikkat et leğenden kaçmasın. suyu fazla yükseltme yarısı kadar olsun. taşıda ortaya koy. kenardan zıplamasın.

ilginiz için çok teşekkür ediyorum çok sağolun

Selamlar ; Çok güzel bir çizgili kaplumbağa. Doğaya tekrar geri bırakacak olmanız çok güzel. Bir sürüngen için (özellikle bu mevsimde) bir hafta aç kalmak hiç sorun olmaz.
Kesinlikle bu hayvanı ev ısısına ve evcil yiyeceklerine alıştırmayın. Mümkünse 1 haftalık süreyi balkonunuza koyacak olduğunuz bir leğende , aç geçirmesini sağlayın.

çok sağolun dediklerinizi hemen yapıcam

Doğadan yabani hayvan toplamak yasak. Ancak petshoplardan alabilir yada bir şekilde eline geçmiş olanlardan sahiplenebilirsiniz. Bu sebeple geri bırakma kararınız çok doğru.

Arkadaşlar her konuya değinmiş. Dediklerini yaparsanız götürene kadar sorun çekmez.

Geri