Yeni_kaplumbağasever
Yeni Üye
Herkeze merhaba..Geçen gün internet kafedeyken akvaryumda 2 su kaplumbağası gördüm.. Bi tanesi hemen hemen evcilleşmiş diğeri biraz az evcilleşmiş 2 su kaplumbağasıydı..Evcil olanı beslemek istedim İnternet kafeci balık yemine benzer 2 küçük yem verdi...Ben kafasına yaklaştırdım ilk yemi biraz çekingence aldı..Biraz bekledi sonra birden kafasıyla hızlıca bir şekilde yemi aldı..2.cisinde daha rahattı.. yemi almak için kafası sürafa gibi uzadı
ve sonra tekrar kafasını geriye çekti bende yemi sonra yaklaştırdım ve yine hızlı şekilde yemi kaptı..Buna şahit olunca su kaplumbağası sempatisi oluştu bende..İnternet kafedekiler 2 yıllık mış ve çok küçük su kaplumbağaları değillermiş..
Arkadaşlar benim sizden istediğim bazı bilgiler olucak zahmet olmazsa rica ediyorum..
Su kaplumbağalarının yırtıcılık gösterdiği anlar zamanlar olurmu ?
Akvaryuma elinizi soktuğunuzda kaplumbağanın ısırması gibi bir durum olurmu veya buna hiç şahit olan varmı ?
Bazı sitelerde su kaplumbağalarının ilk yıllarda küçük kıymalarla beslenmesi gerektiğini büyüdükçe ise otla beslenmeye geçilmesi gerektiğini okudum..Yırtıcı olabilme ihtimalini bana bu etle beslenmesi düşündürdü..
Su kaplumbağalarının dişleri var mı ?
Daha önce su kaplumbağası beslememiş ve fazla bilgisi olmayan biri beslemekte zorluk çeker mi ?
Sorularımı cevaplayanlara çok teşekkürler......
ve sonra tekrar kafasını geriye çekti bende yemi sonra yaklaştırdım ve yine hızlı şekilde yemi kaptı..Buna şahit olunca su kaplumbağası sempatisi oluştu bende..İnternet kafedekiler 2 yıllık mış ve çok küçük su kaplumbağaları değillermiş..
Arkadaşlar benim sizden istediğim bazı bilgiler olucak zahmet olmazsa rica ediyorum..
Su kaplumbağalarının yırtıcılık gösterdiği anlar zamanlar olurmu ?
Akvaryuma elinizi soktuğunuzda kaplumbağanın ısırması gibi bir durum olurmu veya buna hiç şahit olan varmı ?
Bazı sitelerde su kaplumbağalarının ilk yıllarda küçük kıymalarla beslenmesi gerektiğini büyüdükçe ise otla beslenmeye geçilmesi gerektiğini okudum..Yırtıcı olabilme ihtimalini bana bu etle beslenmesi düşündürdü..
Su kaplumbağalarının dişleri var mı ?
Daha önce su kaplumbağası beslememiş ve fazla bilgisi olmayan biri beslemekte zorluk çeker mi ?
Sorularımı cevaplayanlara çok teşekkürler......