Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası hakkında bilgi ?

Katılım
13 Ocak 2010
Mesajlar
4
Herkeze merhaba..Geçen gün internet kafedeyken akvaryumda 2 su kaplumbağası gördüm.. Bi tanesi hemen hemen evcilleşmiş diğeri biraz az evcilleşmiş 2 su kaplumbağasıydı..Evcil olanı beslemek istedim İnternet kafeci balık yemine benzer 2 küçük yem verdi...Ben kafasına yaklaştırdım ilk yemi biraz çekingence aldı..Biraz bekledi sonra birden kafasıyla hızlıca bir şekilde yemi aldı..2.cisinde daha rahattı.. yemi almak için kafası sürafa gibi uzadı :p
ve sonra tekrar kafasını geriye çekti bende yemi sonra yaklaştırdım ve yine hızlı şekilde yemi kaptı..Buna şahit olunca su kaplumbağası sempatisi oluştu bende..İnternet kafedekiler 2 yıllık mış ve çok küçük su kaplumbağaları değillermiş..

Arkadaşlar benim sizden istediğim bazı bilgiler olucak zahmet olmazsa rica ediyorum..
Su kaplumbağalarının yırtıcılık gösterdiği anlar zamanlar olurmu ?
Akvaryuma elinizi soktuğunuzda kaplumbağanın ısırması gibi bir durum olurmu veya buna hiç şahit olan varmı ?
Bazı sitelerde su kaplumbağalarının ilk yıllarda küçük kıymalarla beslenmesi gerektiğini büyüdükçe ise otla beslenmeye geçilmesi gerektiğini okudum..Yırtıcı olabilme ihtimalini bana bu etle beslenmesi düşündürdü..
Su kaplumbağalarının dişleri var mı ?
Daha önce su kaplumbağası beslememiş ve fazla bilgisi olmayan biri beslemekte zorluk çeker mi ?

Sorularımı cevaplayanlara çok teşekkürler......
 
Su kaplumbağalarıda yapıları gereği her ne kadar evcil olsalarda zaman zaman agresif ve vahşi tepkiler verebilirler. Aniden akvaryuma yaklaşma, onu ürkütücek yada kızdırıcak bir tepki verilmesi, fazla ilgi gösterilmemesi vs vs .. gibi olumsuz bir çok neden zaman zaman yırtıcı olmasına sebep olabilir tabikide.
Akvaryuma şahsen ben parmağımı soktuğumda bizimkiler bana yanaşıyor ama şimdilik bir zarar verme eğiliminde olmuyorlar, ama yemi parmağımla koyarken bir çok defa yem yerine önce parmağımı ısırdıklarını biliyorum:) buda yırtıcılıktan ziyade oburluklarının ifadesidir ama diğer kaplumbağaları bilemem karakterleri gereği sizi ısırma eğilimide gösterebilirler.
Bebek kaplumbağalar küçük kıymalardan ziyade piyasada bulabileceğiniz yavru kaplumbağalar için et ve hayvansal ağırlıklı sera ve tetra gibi bilindik markalar mevcut. (kıyma suyu çabuk kirletir ve yağ yapar, çok fazla önermiyorum) Ayrıca bir hayvanın et yada otla beslenmesi onun yırtıcılığını ölçemez, çünkü yavru kaplumbağalar etobur beslenirken yetişkin olduklarında neredeyse tamamen sebze ağırlıklı otobur beslenirler.
Su kaplumbağaların diğer türünü yani tatlı su kaplumbağasını bilmiyorum ama kırmızı yanaklı su kaplumbağalarının bildiğim kadarıyladişleri değil tırtık şeklinde biçimli keskin damak yapıları vardır.
Hiç birimiz bir evcil hayvanla beraber doğmadık, buna gerçekten karar veren ve gerçekten bir evcil hayvan beslemek isteyen birisi iseniz o başlarda çektiğiniz zorluklar daha sonra size keyif olarak dönecektir ve eğer su kaplumbağası ise bir çok evcile göre bakmanız daha kolay olacaktır. Bence öncelikle bunun geçici bir heves olup olmadığına karar verin ve eğer besleyecek iseniz formu bir dolaşın hangi şartlarda ve nasıl tam bir donanımlı akvaryumda beslenmesi gerektiğini göreceksiniz. Besleyecek isenizona işkence çekerek değil onu doğal ortamında gibi bir sistem içerisinde beslemelisiniz özetle .. Başlangıçta hepimiz yetersiz bilgiye sahibizdir, bunun bir dersi yok biraz araştırırsanız yeterli olabilecek bir çok bilgiyi zaten edinirsiniz.
Sitemize hoşgeldiniz bu arada , iyi vakit geçirmeniz dileği ile ..
 
Kıyma yerine farklı alternatifler kullanmalı... KAlitelisinden yem gibi...Ve de az az büyümeye başladıkça tadımlık sebze meyve...

Evet biraz vahşileşiyorlar büyüdükçe.. Benimkisi büyüdü bayağı 1 buçuk yaşlarında... kasten yapmadığını biliyorum ama elimde yem var sanıp hemen ısırıyor ve bazen derisi kalkıyor... Sorun bende biraz da sanırım.. Hep elimden alıştırdım, suya atınca kör gibi oluyor ve görmüyor...

Dişleri yok ama çeneleri düşünebileceğinizden çok daha güçlü... Ve erkekse eğer büyümeye başlayınca aşırı derecede bir ön tırnak uzaması ve dolayısıyla vücudunuzda gezinirken yüzünüzde, elinizde vs. çizikler de oluşabilir hâliyle.. :)
 
Katılıyorum arkadaşlara. Forumda biraz dolaşarak daha detaylı bilgi de elde edebilirsiniz merak ettiklerinizle ilgili. Foruma hoşgeldiniz.
 
:shy: Arkadaşlar çok ama çok teşekkür ederim hepinize.. Sağolun.. İlk bilgiler olarak çok faydalı oldu.. Zaman içerisinde forumu gezerek daha çok bilgi edineceğim.. Ancak sormak istediğim son bi sorum olucak yukarıda sormayı unutmuşum.. Benim küçükken oluşan kurbağa paranoyam var.. Küçüklüğümün geçtiği zamanlarda kurbağalarla temas edebildiğim çevre vardı.. Kurbağaları sık sık elime alırdım.. Kurbağalar yüzünden küçüklüğümün bir döneminde siğillerim vardı zannedersem bu siğiller kurbağalar sebebiyle oluşmuştu.. Su kaplumbağalarınında kurbağadaki gibi siğil yapma ihtimali varmıdır ? Yada herhangi bir deri yarası yada sivilce gibi ?
Çok teşekkür ederim.. Geri kalan bilgileri forumdan edineceğim.. Zaten hemen beslemek istemiyorum önce teorik olarak bilgi sahibi olmayı düşünüyorum.. Su kaplumbağasının beslenebilecek bir hayvan olduğunu düşünüyorum ve çok sevimli görüyorum.. Ayrıca hoşgeldiniz dilekleriniz için teşekkürler..
 
Rica ederiz.

Su kaplumbağalarında siğilden biraz daha ciddi bir risk söz konusu. Linkteki bilgiler size yardımcı olacaktır bu risk yani salmonella bakterisi hakkında.

mailto:/forum/salmonella-bakterisi-t-5.html
 
Kaplumbağayı sadece sevimli diye almayın!!! İYi bnakıldığında sizden uzun ömmürlü olduğunu ve ömrünüz boyunca bakmak zorunda olacağınızı aklınızda bulundurun... ÖZellikle bıkıp da sonra geri verince hem hayvan alışkanlıkları bozuluyor hem de daha kötü koşullarda yaşamaya başlayabiliyor ve bu sizin ruh halinizi bozacaktır eminizm ki çünkü siz gözünüz gibi bakabilirsiniz, verdiğiniz insan da sizin gibi bakmayabilri vermek zorunda kalırsanız eğer... Ve para gerek... Ömür boyu bakacaksınız ve büyüüyündce onun da artık bıkmaması için koskoca bir akvaryumunun olması gerek ki mutsuz olmasın kimse.. Ne siz, ne de o...

Bu arada.. O siğil olayı saçmalık... Herkes söylüyor ama bu kurbağalara has... Eğer öyle bir şey olsaydı benim vücudumda sağlam bir yer kalmazdı.. Hayvan yüzümde bile dolaşıp duruyor... Sürekli üstüme tırmanma arayışında eve salınca... Ama tabi küçük çocuklar onu oyuncak yapmasın diye öyle bir tatlı yalan da uydurabilirsinzi hem kaplumbağanın hem de çocukların sağlığı için.. Çünkü yavru kaplumbağalar salmonella taşıyor ve küçük çocuklar için bu tehlikeli olabilir..
 
Cvp: Su kaplumbağası hakkında bilgi ?

Yeni mesaj Yükleyemiorum neden acaba ?
 
Cvp: Su kaplumbağası hakkında bilgi ?

Sizden korkuyor olabilir. Yeni aldıysanız ortama alışması da belli bir zaman alır. Zamanla, sizi gördükçe, yemlerini sizin elinizden yedikçe alışacaktır.
 
Cvp: Su kaplumbağası hakkında bilgi ?

Alalı 3-4 ay oldu Yeni sayılırmı ? Teşekkürler


Alalı 3-4 ay oluyor yeni sayılırmı ?


Alalı 3-4 Ay oluyor Yeni sayılır mı :ff:
 
Cvp: Su kaplumbağası hakkında bilgi ?

Merhaba bnm 2 su kaplumbağam var ve suyun çeşme suyu mu hazır sumu olucak hala bilemiorum bna yardım edermisiniz
 
Cvp: Su kaplumbağası hakkında bilgi ?

Tabiki içme suyu kireçsiz ve klorsuz olduğu için daha iyidir. Ama içme suyu koyamayacak kadar büyük bir akvaryumunuz varsa 24 saat dinlendirilmiş çeşme suyu kullanabilirsiniz.
 
Cvp: Su kaplumbağası hakkında bilgi ?

aslında bence tehlıkeye atmayın zaten haftada bır değiştiriyoruz ben hazır kullanıyorum alıyorum damacanaların bır küçüğünü bari içim rahat oluyor ama veterinerım mavı damla kullandıgınız zaman 24 saat dınlendırılmıs su koyabılecegımı söyledıler umarım yardımcı oalbılmısımdır
 
Geri
Üst