Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası için filtre önerisi

kapppa

Yeni Üye
Merhaba 100 cm uzunluğunda 38 cm eni kuru alan yüksekliği 37 cm suyun yüksekliğide 37 cm civarında bu akvaryuma hangi filtre gider?

İç Filtrede sobo 808c köşe filtre uygun. Alt hazneye elyaf üst hazneye zeolite konabilir yada süngerle devam edilebilir.

Ama hayvan büyükse ancak dış filtre kurtarır.

İç Filtrede sobo 808c köşe filtre uygun. Alt hazneye elyaf üst hazneye zeolite konabilir yada süngerle devam edilebilir.

Ama hayvan büyükse ancak dış filtre kurtarır.
Hocam bi kaç gündür forumdaki bi çok mesajınızı konunuzu okudum. Dış filtre almak istiyordum ancak pahalı olduğu için sürekli bi araştırma içersindeyim başka bir konuda tetra ex dış filtre tavsiye etmişsiniz hatta kendinizde 1200lüğünü kullanmışsınız zamanında. Benim akvaryumumda arkadaşınkine benzer büyüklükte (110x55x30) bende bu iç filtreyi kullanabilir miyim? Yada Sobo FH-1903 19 W 1500 lt/saat Akvaryum İç Filtre falan mı kullanmam gerekir?

Dış filtre iç filtre farkına dair hem foruma baktım hemde youtube videolarını izledim ama kafamda bir türlü netleşmiyor. İç filtreyi daha sık temizleriz dış filtreyi daha az mı temizleriz dahamı kolay olur?

Son düzenleme:
800 lt/h üstü güçteki filtrelerde sirkülasyon yoğun olduğu için hazne kirleri randımanlı çekmez. Yalnız akvaryum yüksekliği 30 cm ise bu sobo 808c olmaz. Hatta dikey konumlandırmalı hiçbir iç filtre olmaz.

Akvaryumda kaç hayvan var?

Kaplumbağalar yetişkin olduğunda dış filtre zaruridir. Hayvanlar büyüdükçe kir yoğunluğu da o oranda artar bunu iç filtre temizlemez. Ekstra olarak filtre malzemeleri de kullandığımız için hem filtrasyon iyi olur, hemde döngü bakterileri oluştuğu için bunlar amonyak ve türevlerini zararsız hale getirir. Temizleme süreci uzun olur.

Evet dış filtre kullanmazsanız sürekli akvaryum suyunu yenileyeceksiniz. Dış filtre olursa en az 3-6 ay arası açmazsınız. Sadece kir oluşunca onu alır su ekleyerek suyu tazelersiniz. Yani kısmi temizlik yaparsınız.

Geri