9 senedir bıkmadan usanmadan Cafer ismini verdiğim bir su kaplumbağasına babalık yapıyorum. Yemeğini, temizliğini bir gün bile olsa eksik etmedik. Kuru yem ağırlıklı olmak üzere çeşitli periyotlarda haşlanmış tavuk, balık, sebze, meyve, özel yem ve vitaminlerle besledik. Oda beni seviyor yanına yaklaştığımda kafasını hemen kaldırıyor. Artık sesime de karşılık veriyor. Bayağı büyüdüğü için yeni ve daha büyük bir yuva yaptık. Gel gelelim ben iyi baktığımdan emin olsam da onun mutlu olmadığını düşünüyorum.
Su kaplumbağalarının da kızgınlık dönemleri oluyor ( çiftleşme vs. ) bildiğiniz gibi. Kışın içine kapanık kış uykusunda, yazın ise tam bir oyuncu oluyor. Gene yazın kabuğu gelişsin diye güneş ışığına çıkarıyorum 3-4 saat. Cinsiyetini de bilmiyorum. Ömürleri uzun olduğu için kısıtlamada yapmak istemiyorum. Yanına bir eş alsam benim için zor olacak. Onu ne şekilde daha mutlu edebilirim? Çiftleşmek bir süre sonra zorunluluk mudur? Olmasa onun için mutsuzluk sebebi midir? Yoksa dediğim gibi bakım kısmında bir sorunum yok. Beni bile toprağa gömecek şekilde iyi durumda. Uzun ömürleri olsun...
-En: 13 cm, Boy: 15,5 cm ( kabuk boyu )
-Özellikle kış döneminde uykuya dalıyor
-Suyu onun için yeterli düzeydeyken tam bir oyuncu, hareketli
-Kabuğunda herhangi bir problem yok
-Tırnakları kısa
-Haşlanmış tavuk, balık ( tuz, şeker hiç bir şekilde verilmedi ), her türlü sebze ve meyve, özel yem ile ağırlıklı kuru yem olmak üzere besleniyor.
Resimlerini kısa süre sonra ekleyeceğim...
Su kaplumbağalarının da kızgınlık dönemleri oluyor ( çiftleşme vs. ) bildiğiniz gibi. Kışın içine kapanık kış uykusunda, yazın ise tam bir oyuncu oluyor. Gene yazın kabuğu gelişsin diye güneş ışığına çıkarıyorum 3-4 saat. Cinsiyetini de bilmiyorum. Ömürleri uzun olduğu için kısıtlamada yapmak istemiyorum. Yanına bir eş alsam benim için zor olacak. Onu ne şekilde daha mutlu edebilirim? Çiftleşmek bir süre sonra zorunluluk mudur? Olmasa onun için mutsuzluk sebebi midir? Yoksa dediğim gibi bakım kısmında bir sorunum yok. Beni bile toprağa gömecek şekilde iyi durumda. Uzun ömürleri olsun...
-En: 13 cm, Boy: 15,5 cm ( kabuk boyu )
-Özellikle kış döneminde uykuya dalıyor
-Suyu onun için yeterli düzeydeyken tam bir oyuncu, hareketli
-Kabuğunda herhangi bir problem yok
-Tırnakları kısa
-Haşlanmış tavuk, balık ( tuz, şeker hiç bir şekilde verilmedi ), her türlü sebze ve meyve, özel yem ile ağırlıklı kuru yem olmak üzere besleniyor.
Resimlerini kısa süre sonra ekleyeceğim...