Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası İle 9. Yılımız

Synche

Yeni Üye
Katılım
9 Şub 2013
Mesajlar
1
9 senedir bıkmadan usanmadan Cafer ismini verdiğim bir su kaplumbağasına babalık yapıyorum. Yemeğini, temizliğini bir gün bile olsa eksik etmedik. Kuru yem ağırlıklı olmak üzere çeşitli periyotlarda haşlanmış tavuk, balık, sebze, meyve, özel yem ve vitaminlerle besledik. Oda beni seviyor yanına yaklaştığımda kafasını hemen kaldırıyor. Artık sesime de karşılık veriyor. Bayağı büyüdüğü için yeni ve daha büyük bir yuva yaptık. Gel gelelim ben iyi baktığımdan emin olsam da onun mutlu olmadığını düşünüyorum.

Su kaplumbağalarının da kızgınlık dönemleri oluyor ( çiftleşme vs. ) bildiğiniz gibi. Kışın içine kapanık kış uykusunda, yazın ise tam bir oyuncu oluyor. Gene yazın kabuğu gelişsin diye güneş ışığına çıkarıyorum 3-4 saat. Cinsiyetini de bilmiyorum. Ömürleri uzun olduğu için kısıtlamada yapmak istemiyorum. Yanına bir eş alsam benim için zor olacak. Onu ne şekilde daha mutlu edebilirim? Çiftleşmek bir süre sonra zorunluluk mudur? Olmasa onun için mutsuzluk sebebi midir? Yoksa dediğim gibi bakım kısmında bir sorunum yok. Beni bile toprağa gömecek şekilde iyi durumda. Uzun ömürleri olsun...

-En: 13 cm, Boy: 15,5 cm ( kabuk boyu )
-Özellikle kış döneminde uykuya dalıyor
-Suyu onun için yeterli düzeydeyken tam bir oyuncu, hareketli
-Kabuğunda herhangi bir problem yok
-Tırnakları kısa
-Haşlanmış tavuk, balık ( tuz, şeker hiç bir şekilde verilmedi ), her türlü sebze ve meyve, özel yem ile ağırlıklı kuru yem olmak üzere besleniyor.

Resimlerini kısa süre sonra ekleyeceğim...
 
Vay be sizi gerçekten tebrik ederim keške herkes sizin gibi bilinçli olsa
 
kaplumbaganız çok küçük kalmış demek ki bakımda bir problem olabilir yada önceden geçirdiği bir hastalık buna sebep olmuş olabilir
eğer 9 yıldır yanlız yaşıyorsa yeni bir kaplumbağayı kabul etmeyebilir eğer ileride sorun çıkarsa ayırabilecekseniz alın
akvaryum koşullarını yazarsanız boyuyla ilgili daha iyi bir yorum yapabiliriz akvaryum boyu , kaç litre suda , yemleri neler , ısıtıcısı ve ısıtıcı lambası var mı vb.
 
Cvp: Su Kaplumbağası İle 9. Yılımız

tırnakları kısa ise dişi yanına uzun tırnaklı aynı boyda bir erkek alabilirsiniz :smile: fotoğraf koyarsanız daha fazla yardımcı olabilirim.
 
Cvp: Su Kaplumbağası İle 9. Yılımız

Evet biraz kısa kalmış ve kış uykusuda sıkıntı ola bilir gerçi alışmış benimkiler 2 yaşında 25 cm.
 
Cvp: Su Kaplumbağası İle 9. Yılımız

Sağlıklı bir şekilde bu yaşa getirdiğiniz için tebrik ederim. Beslerken bitkisel yemin ağırlıklı olduğunu düşünüyorum. Yanına eş alabilirsiniz, ama anlaşamazlarsa akvaryumu bölmek yada ayrı sistem kurmak gibi alternatifleri önceden düşünmenizi tavsiye ederim.
Daha nice 9 senelere.
 
Geri
Üst