Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

SU KAPLUMBAĞASI SAHİPLENMEK İSTİYORUM

ppusucu

Yeni Üye
Katılım
1 Tem 2024
Mesajlar
1
herkese merhaba

tekirdağ çerkezköy tarafında oturuyorum istanbul silivri ve tekirdağın bu çevresinde kızım için yavru su kaplumbağası arıyorum .
 
Foruma hoşgeldiniz.

Bu hayvanlar salmonella taşır. Sucul ortamda yaşadıkları için bulaşı riski yüksektir. Eğer kızınız 7 yaş altı ise 7 yaşına gelene kadar bekleyin.

Bakımı konusunda bu konuyu inceleyin. Akvaryum ve ekipmanları tamamladıktan sonra alın.
 
Selamlar, az önce bir konuya daha yazmıştım. Oradan kopyala yapıştır yapıyorum izninizle.

9 buçuk yıldır baktığım su kaplumbağalarımı geçtiğimiz hafta ciddi zorluklarla doğaya bıraktım. (forum'daki moderatör Cem Bey'in yardımıyla)

Kaplumbağa bakımı ile ilgili yazıları okumanızı öneririm. Sahiplenmeden önce gerekli ortamı hazır etmenizi öneririm ve kızınızın yaşını öğrenmek isterim.

Kaplumbağa bakımı için ömürlük süreçte gerekli ekipmanlar gün geçtikçe daha maliyetli hale geliyor. Evde işgal ettiği yer ve taşıma durumlarında ciddi zorluklar çıkarabiliyor.

Hem kaplumbağanın hem de insanların sağlığı için hayvanlara gerekmedikçe dokunmamak gerekiyor. Gerektiğinde (sağlık kontrolü vb.) dokunmadan önce hayvanın sağlığı için sonrasında da insan sağlığı için ellerimizi sabunlu su ile yıkamamız gerekiyor. Çocukların bu süreci yönetmesi de bazen zor olabiliyor.

Ekipmanlardan kısaca bahsedeyim: Doğru cam kalınlığında cam'dan yapılmış doğru hacimde bir akvaryum, kaplumbağalar için uygun bir ısıtıcı (dış yüzeyinin kırılmayacağı korumalı modellerden), uygun teknik değerlere sahip bir dış filtre, uygun teknik değerlere sahip bir iç filtre, uygun bir kuru alan, kuru alan ısıtma lambası, uvb lamba, gece lambası, akvaryum tabanı için hayvan cinsine uygun kum. 6-7 çeşit yem alıyoruz ki dengeli ve sağlıklı beslensinler. Yemlerin de çoğu yurtdışından geliyor ve her gün daha pahalı oluyor. Düzenli yemleme ve akvaryum bakımı var bir de. Dış filtre içerisindeki malzemeleri belirli aralıklarda yeniliyoruz. Bazılarını da yıkayıp geri kullanıyoruz. Filtre hortumlarındaki yosunları temizlemek gerekiyor ki en başarısız olduğum konuların başında geliyordu.

Niyetim vazgeçirmek değil ancak sahiplenmeden önce bunların farkına varmanızı sağlamak. Ben bunlara dikkat etmeden sahiplenmiştim. Sonrasında baya yorucu oldu. İki tane sahiplenmiştim. Ergenlikle birlikte anlaşmazlıklar başladı ve bütün elemanlardan birer tane daha alıp akvaryumlarını ayırmıştım.
 
İyi günler benimde iki tane su kaplumbağam var sahiplendirebilirim isterseniz
 
Geri
Üst