Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası su seviyesi

Gürkan pehlivan

Bronz 5 Üye
Şimdi arkadaşlar bir sorum olacak benim kaplumbağamin kabuk boyu 3 buçuk cm o yüzden 6 7 cm su yüksekliğim var ama su ısıtıcı urunu kullanmak istiyorum bu ürünün boyu da 15 cm olduğundan suyun dışında kalıyor çalışmıyor ne yapmalıyım fazla su koysam ne olur?
şuan küçük kaplumbağama uva uvb lamba lazım mı?
Kuru alanı için ısıtıcı lamba öneriniz var mı?

Son düzenleme:
FORUMA HOŞGELDİNİZ

İlk olarak su seviyesi 15 cm olmalı fazla koyarsan sorun olmaz az su koyarsan sorun olur

Uva almalısın uvb ise 9 cm kabuk boyutundan sonra gerekli
Isı lambası 42 yada 52watt halojen ampul alman gerekiyor

Başka sorun olursa diğer arkadaşlar sizi cevaplayabilir
EĞER BİR YANLIŞIM OLURSA DİĞERLERİ DÜZELTEBİLİR?!

Şimdi arkadaşlar bir sorum olacak benim kaplumbağamin kabuk boyu 3 buçuk cm o yüzden 6 7 cm su yüksekliğim var ama su ısıtıcı urunu kullanmak istiyorum bu ürünün boyu da 15 cm olduğundan suyun dışında kalıyor çalışmıyor ne yapmalıyım fazla su koysam ne olur?
şuan küçük kaplumbağama uva uvb lamba lazım mı?
Kuru alanı için ısıtıcı lamba öneriniz var mı?

Hayvan cok hizli büyüyecek. Buyudukten sonra yeni yuvaya geçileceği için daha güçlü su ısıtıcı alınması gerekecek.

Şimdiden daha büyük bir yuvaya geçmeniz daha iyi olur minimum 30 litre olacak sekilde ne kadar büyük yaparsanız o kadar uzun gider.

Mevcut yuva için ise 25watt ısıtıcı yeter.
Tetra ht yada smart marka tam batan model bunlari yatay da yerleştirebilirsiniz.

Isıtma lambası her zaman olmalı günde 12 saat yanar. Uvb 9cm kabuk boyundan sonra gereklidir. Uvb günde 30 dakika en çok kuru alana çıktığı zamanda çalıştırılır.

Isıtma lambası olarak metal çanaklı mandallı masa lambası uygundur.
42WATT Halojen ampul ile kullanabilirsiniz.
Link:

FORUMA HOŞGELDİNİZ

İlk olarak su seviyesi 15 cm olmalı fazla koyarsan sorun olmaz az su koyarsan sorun olur

Uva almalısın uvb ise 9 cm kabuk boyutundan sonra gerekli
Isı lambası 42 yada 52watt halojen ampul alman gerekiyor

Başka sorun olursa diğer arkadaşlar sizi cevaplayabilir
EĞER BİR YANLIŞIM OLURSA DİĞERLERİ DÜZELTEBİLİR?!
UVA ışığın tam olarak amacı nedir açıklayabilir misiniz

UVB,sıcaklık yaymayan, ancak güneş ışığını taklit eden bir lamba çeşididir. Sürüngenler genelde soğukkanlı hayvanlardır. Güneş ışığının sürüngenlerde vücuda sağladığı vitaminlerin, akvaryumlarda veya ev ortamında yaşayan sürüngenlerin ihtiyaçlarını gidermek için kullanılır. UVB lambaları sürüngenlerin vücut ısılarının dengede kalmasını sağlar, metabolizmalarını düzene koyar. Güneş ışığından alınan D vitamini ihtiyacını karşılayarak, canlıların kemik gelişimine katkıda bulunur. Ev ortamında bulunan kabuklu sürüngenler eğer yeterince UVB ışığı alamazlarsa kabuklarında yumuşama görülür

Isıtıcı ampul olarak bunu onermissiniz nerede bulabilirim link var mı?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-01-08-00-33-17-339_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-08-00-33-17-339_com.android.chrome.jpg
    396 KB · Görüntüleme: 8
ben araştirdim da UVA ışığı diye bisey yok uv ve uvb var yanlişim da olabilir tabi ama bence uva yok

Böylede var ama bu konu hakinda daha henuz bir tam bilgim yok yinede diğer arkadaşlar aktif olana kadar almayın çunku bende burda ogrendiklerim kadar biliyorum

, kaplumbağaların sağlıklı gelişimleri için olmazsa olmaz olan UVA ve UVB ışınlarını emmelerini de sağlar.

Geri