Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası ve balık

Behelit

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,
Forumu biraz araştırdım ama beraber yaşayamazlardan öteye giden pek bir bilgi bulamadım.

Şu anki akvaryumumu değiştirip daha büyük bir tane alacağım. Ve kaplumbağam ile beraber balık da beslemek istiyorum. Herhangi bir balık türü yok mudur beraber yaşayabilecekleri?

Cvp: Su kaplumbağası ve balık

Olmadığına inanmıyorum açıkçası. İlla kaplumbağa balıklara zarar verecek diye bir şey yok, kaplumbağaya zarar verebilecek balık türleri de var. Ortası pek âlâ bulunabilir diye düşünüyorum.

Yaşayanlarıda var yaşamayanlarıda var fakat balıklar kaplumbağalardan büyük olması daha iyi ve mantıklı olur ki kaplumbağa balığa sataşmasın. Ayrıca bir diğer zorluğu da yemlemedir balık ve kaplumbağalar farklı tür besinler yediği için yem verirken ayırmalısınız . Yoksa kaplumbağanız balık yemi yer bu da kısmen zararlıdır. Bunların haricinde eğer bir den çok erkek ve dişi balığınız varsa bu çiftleşmeyi de sağlayacaktır ve balıklarınız çiftleştiyse kaplumbağanız yumurtalarını da yiyecektir bu yüzden yumurtlama döneminde balığı farklı bir akvaryuma koymalısınız. Yumurtlama dönemi için özel kutular çoğu petshopta var. Ayrıca yetişkin kaplumbağalarınızı haftada 2 - 3 gün aç bırakmanız gerektiğinden bu günlerde balıklara sataşma riski de artacaktır. Bence vatoz en mantıklısıdır ona pek bulaşmıyor kaplumbağalar.

Malesef akvaryum ortamında mümkün olmuyor. Kaplumbağalar er yada geç balığı öldürür. Çok çok az bir ihtimal belki. Daha da zor olanı beslenme.

Bir konuda birbirlerine hastalık bulaştırma riskleri.

Belki astronot balığı olur ama yetişkin olanlarından . Kocaman astronot balıkları var fakat onlar da çok agresif hayvanlar kendi cinsleriyle bile kavga ediyolar kaplumbağaya sataşabilirler. Astronot balıkları da önlerine ne gelse yerler kaplumbağa yemini de yiyecektir ama bana sorarsan kaplumbağa ile besleyebileceğin ve petshoplarda bulabileceğin en mantıklı balık astronot balığıdır. Bir de o büyüklükte balığın büyük hacimli bir akvaryumda beslenmesi gerekmektedir .

Ben yavrulardan büyük erişkinlerle aynı boy astronotlar almıştım Emre. Malesef deli gibi kovaladılar. O zamanda bu balığın olabileceği söyleniyordu ama olmadı. Çok büyük olursa belki ama yüzgeçlerinden falan yakalamaları mümkün.

Balıklar da olursa daha doğal bir ortam olacağını düşünmüştüm hem de onları beraber görmek daha çok hoşuma gider. Bencede vardır bir balık türü ikisininde yaşayabileceği sonuçta neredeyse onlarca akvaryum için balık türü var.

İnternette de görmüştüm astronot ve su kaplumbağasını aynı akvaryumda besleyen ama bir tanıdığım 4-5 tane besliyordu. Ben kaplumbağaya zarar verebileceklerini düşünüyorum en azından kaplumbağa tam anlamıyla büyüyene kadar.

Ayrıca cevaplarınız için teşekkürler.

Aynı ortamda beslense bile yemleme sorunu ortaya çıkacaktır. Kaplumbağalar balık yemi falan dinlemez götürür. Bu durum ise kaplumbağaya zarar verebilir.

Emre abi öğrendiğim iyi oldu fakat belki de sayıdan dolayıdır mesela 2 kaplumbağa 2 astronot olsa olmaz sorun.

Merhaba.Sorunuzu gözden geçirdim.Ve yaptığım araştırmalar sonucu; Su kaplumbağaları ile vantuz (çöpçü balığı olarak nitelendirilen) bir arada yaşayabileceği kanaatine vardım.İyi forumlar!

Barbie-sena06' Alıntı:
Merhaba.Sorunuzu gözden geçirdim.Ve yaptığım araştırmalar sonucu; Su kaplumbağaları ile vantuz (çöpçü balığı olarak nitelendirilen) bir arada yaşayabileceği kanaatine vardım.İyi forumlar!

Evet aslında bana da mantıklı geldi şimdi siz söyleyince.

Teşekkür ederim.Yalnız su kaplumbağanızdan biraz büyük olsun.Vantuz doğal filtre yani sonuçta.Akvaryumunuz en azından çok kirli olmuş olmaz.Yani 3 haftada akvaryumu temizliyorsanız 4 haftada temizlersiniz,mantıklı değil mi?

Bir yerde çöçü balıklarının iskeletinden dolayı eğer kaplumbağa yerse ona zarar vereceğini okudum bence bulasmayin eğer kaplumbağa yerse iki hayvanlardan için de riskli

İpek Hanım,doğru söylüyorsunuz.Ama besleyen 1 tanıdığım var.Ve kaplumbağasından büyük bir vantuz balığı besliyor.Hiç bir sorun ile çok şükür karşılaşmadı.

Akvaryum ortamında göze hitap eden bir görüntü istememden dolayı bende almıştım. Balığın türünü hatırlamasam da (Türleri hakkında pek bilgim yoktur.) özellikle hızlı bir türünü seçmiştim ki sıkıntı çıkmasın diye. 4 güne kadar sıkıntısız yaşadılar 4. günde ufak çaplı bir kovalamaya şahit oldum ve balığı çıkarttım. Ne türü olursa olsun balık ve kaplumbağanın bir arada yaşatılması taraftarı değilim. Belki balık büyük kaplumbağa küçükken sorun çıkmasa da ilerde veya sizin görmediğiniz zamanlarda balıklar için sıkıntı olabilir.

Bunun yanında birde şöyle bir sorun yaşıyordum. Kaplumbağa için verdiğim yemi bazen suya düşüyordu ve balık bunu yiyordu. Tam tersi ise çoğu seferinde karşıma çıkıyordu. Balıklar için attığım yemlerden kaplumbağalarda yiyordu. Metabolizma ve yapıları farklı olabildiğinden tabi ki buda sağlıkları açısından olumlu olmaz diye düşünüyorum.

Restart' Alıntı:
Emre abi öğrendiğim iyi oldu fakat belki de sayıdan dolayıdır mesela 2 kaplumbağa 2 astronot olsa olmaz sorun.

Evet Emre, benimki ufak çaplı bir denemydi. Hatta konularımdan birinde bahsetmiştim. Dediğin gibi balık sayısı fazla özellikle balık büyük olursa bir ihtimal ama yemleme gene sorun. Yada balık yaşarsa kaplumbağa büyüyünce bence gene müdahale eder.

her ikiside aynı ortamda yaşayacak hayvan değiller sırf göze güzel gözüksün diye de alınmamalı. resler saldırgan yaradılışlı hayvanlar. ergeç balığa dalacaklardır. yemeleri durumunda kılçık veya diken batması olabileceği gibi zehirli bir etkisi de olabilir. bundan başka diğer sebeplere de gelecek olursak.

yem konusunda her ikisi de diğerinin yemlerini ister istemez yiyecektir. balık yemleri içeriklerinde mesela aşırı fosfor varsa bu kaplumbağalara bir noktaya kadar faydalı fazlası zararlıdır. ayrıca her ikisinin yemlerinde farklı öğeler vardır. bu diğer canlının sindirebileceği veya menüsünde olmayan bir içerik ihtiva edebilir.

balıklar daha temiz bir suya ihtiyaç duyarlar. kaplumbağalar sürekli kirleteceklerdir. ısı değerleri farklı olabilir.

ayrıca kaplumbağalarda salmonella bakterisi; balıklarda farklı parazit oluşumları bir diğerine zarar verir. normal hastalıklarda buna dahil.

Söylediğiniz herşeyde doğruluk payı var.Çünkü deneyimli birer su kaplumbağası severlersiniz.Ama benim arkadaşımın teki bir vantuz aldı.Ve hala birlikte yaşıyorlar.

Yaşasa bile ( ki sşu an yaşaması ileride de yaşayacağı anlamına gelmez ) balık sürekli stres altında olacak boşu boşuna eziyete gerek yok diye düşünüyorum

Geri