Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası yemek programı

kaanarslln

Yeni Üye
Merhabalar iyi akşamlar, 2 tane yavru su kaplumbağam var biri 3.5 cm kabuk boyunda diğeri ise 4.5 cm kabul boyunda fakat uzun süredir bu boylardalar çok az büyüyorlar neredeyse hiç büyümüyorlar. Bu beslenmeyle alakalı olabilir diye düşünüyorum çünkü düzgün bir diyet oluşturabildiğimi zannetmiyorum veya az yem de veriyor olabilirim. Elimde gammarus ve Ahm Turtle Mix marka yem var (kutu içerisinde yeşil ve kırmızı stickler var). Bana nasıl bir beslenme programı önerebilirsiniz, yem sayısı ne kadar olmalı ve ne sıklıkla vermeliyim yardımcı olursanız sevinirim. Kafası boyutunda deniyor fakat sayı şeklinde söylenirse benim için daha iyi olur? Eğer beslenme dışında neden büyümedikleriyle ilgili yardımcı olabileceğiniz başka bir öneriniz varsa duymak isterim. Şimdiden teşekkürler.

Yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın

Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Boyut olarak ahm stick yemi baz alırsak. Küçüğe 2 tane, büyüğe 3 tane şeklinde olacak. Gammarus küçüğe 4 adet büyüğe 5 adet olacak. 6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alacaksınız.

Bunun harici yaşadıkları sistem gereklilikleri uygun olmalı. Yani bolca yüzecekleri uzunlukta ve derinlikte akvaryum, su ısıtıcı, kuru alan ve ısıtma lambası olacak, arkasından iç filtre.

Yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın

Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Boyut olarak ahm stick yemi baz alırsak. Küçüğe 2 tane, büyüğe 3 tane şeklinde olacak. Gammarus küçüğe 4 adet büyüğe 5 adet olacak. 6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alacaksınız.

Bunun harici yaşadıkları sistem gereklilikleri uygun olmalı. Yani bolca yüzecekleri uzunlukta ve derinlikte akvaryum, su ısıtıcı, kuru alan ve ısıtma lambası olacak, arkasından iç filtre.
Öncelikle teşekkür ederim. Yaşadıkları sistem gerekliliklerini tamamladım her şeyleri yeterli.
Yem olarak şu an Ahm Stick yemim var ve bitmeden yenisini almak istemiyorum açıkcası o yüzden bir süre bunu kullanacağım. Sabahları stick akşamları gammarus yapacağım dediğiniz gibi. Peki sticklerde yeşil ile kırmızı arasında bir fark var mı? Bazı yerlerde bir gün kırmızı bir gün yeşil atın deniyor da.

Yeşil protein ağırlıklı diğeri mineral yem, bu yemi 6 cm kabuk boyuna kadar bekletin. Dediğim yemlerden birini alın. Onlar protein açısından yüksek yemler. Boyut olarak ufaklar.

Geri