Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su kaplumbağasının gıdısını oynatması

cem

Süper Moderatör
Yönetici
arkadaşlar sizinde farkettiğinizi düşündüğüm bu hareketi, geçen gün benimkilerden birisi kuru alanda yaparken izledim ve aklıma bir kaç sene evvel çöl kertenkelesi ile ilgili izlediğim bir belgesel geldi. bu hareket daha doğrusu o bölge onlar için radyatör görevi görüyor. çene altlarındaki deri ince ve kılcal damarlar çoktur.

kuru alandayken lamba altında yaptıklarında ısınan vücutlarındaki kanı bu noktaya getirerek soğutuyorlar ve gövdeye geri gönderiyorlar. aynı şekilde üşüdüklerinde ısınmak için tam tersini yapıyorlar. ışığa dönük olarak boyunlarını kaldırdıklarında ısınmak için (bunu genelde ilk çıktıklarında yaparlar); başka tarafa veya yere yakın koyduklarında soğutmak için uyguladıkları yöntemdir.

bunu aynı şekilde suda da yaptıklarında su ısısını vücutlarında dengelemek için yapıyorlar. bu da su derecesine adapte olmalarını sağlıyor. su soğuk olduğunda vücuttaki ısıyı kafaya; su sıcak olduğunda ısıyı vücuda gönderiyorlar. soğukkanlı canlılarda temel prensip bu.

İlginç bir ayrıntıya değindin Cem, teşekkürler. Bende öğrenmiş oldum. Kuru alanda benim özellikle çizgilinin sık yaptığı bir hareket.

Cvp: su kaplumbağasının gıdısını oynatması

Ayaklı belgesel gibisin cem abi :haha:

Bilgiler için teşekkürler ama daha yakından göremedik bizimkileri güneşlenirken. Malum ürkütmemek için kendi odamıza bile giremiyoruz bir müddet :D

ne yapayım bütün türkiye belgesel izliyor ya :ff: bende kadın programlarını izleyip öğreniyorum bir şeyler. :rolleyes:

emin sen olayı kavrayamamışsın artık o oda senin değil. sen sadece misafirsin. ben çalışma odamı feda ettim. dosyadan evrak birşey almam icap etse yavaşça girip alıyorum. dersin odada kundaklık bebek uyuyorda gürültü yapmamaya çalışıyoruz.:smile:

şimdi biraz aşama kaydettik inşallah ankaraya döndüğümde bu sıkıntılar ortadan kalkacak.

evet emre ben de önceleri su içinde uzun süre kaldıkları için oksijeni döndürüp duruyorlar diye biliyordum. sonradan aklıma geldi.

Haklısın abi ne diyeyim :D Bak birazdan alttan eğilip gizlice yanlarına gidip kuru alanda videoya çekme denemesi yapmıştım onun videosunu koyacağım. Sanki biri gelip te bizi gözetleyecek modlarındalar, hazır kıta suya atlamayı bekliyor ikiside :)

Senin gene oda gitti Cem. Ben salona giremiyorum. Haftasonu Tv seyretmeye girip koltuğa uzansam kalkıp çıkamıyorum. En sonunda kuru alanları kaplayacağım herkes rahat edecek.

Emin sende bizim gibi oldun :) hayvanların esiri.

Evin içerisinde hırsız gibi sessiz dolaşan tipler gözümün önüne geldide ne güldüm şimdi :) :(

Üstatların arasında konuşulmaz ama :smile: bende bu konuda yaşadım ikilemi anlatmak istiyorum.

Akvaryumu kurarken oturduğum odayamı kursam boş odayamı kursam diye düşündüm. Boş odaya kurmam kaplumbağalar için güzel olurdu ama bana çok çok uzun süre alışamayacaklarını düşündüğüm için ve onlardan o kadar uzak olmak istemediğim için yanı başıma koydum :$

Şimdi gayet rahat hareket ettiklerini izliyorum. Birisi kuru alana rahat çıkıyor, diğeri biraz korkak davranıyor. Ama gündüz evde kimse yokken isterlerse rahat rahat çıkabilirler :t65y:

eğer boş oda imkanın varsa oraya al. çünkü buharlaşma yoluyla oluşacak nem seni rahatsız edebilir. ve filtre gürültüsü. bir de koku yapma durumu. ayrıca geç yatma durumuna bağlı olarak açık bırakacağın ışık hayvanları uyutmayacağı için yeterince dinlenemeyebilirler.

Birde üst başa sıçrayacak akvaryum suyu söz konusu.

Akvaryumun biri zorunlu olarak odamda durduğundan bunuda belirtmeyi düşündüm. Sabah yem için beni uyandırmasıda cabası.

daha ne istiyorsun emre hem çalar saat derdinden kurtarıyorsun hem de yüz yıkama.:haha:

Cem sorma birde bu çizgililerin kolu boynu uzunya geçen baktım yüzerken resmen kulaç atıyor. Hayvanda 13 cm civarı, haliyle suyu odanın ortasına kadar attı :)
Neyseki ben uzakta yatıyorum, suyun sadece sesi geliyor.

Geri