Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağım Benden Hiç Korkmuyor

eko16

Bronz 5 Üye
Alalı yaklaşık 6 saat oldu fakat benden hiç korkmuyor ama malesef şuanlık ölüm fahnusu dediğiniz yuvada besliyorum yaklaşık 10 güne akvaryum alabilirim sağlığı hakkında endişeleniyorum su ısısı şuanlık iyi ama hayvan gayet mutlu gözüküyor he bide karada hareket ediyormu bu hayvanlar ediyorsa benimki neden etmiyor onu merak ediyorum

mailto:/forum/Konu-bakimi-ve-akvaryumun-icinde-neler-olmasi-gerek.html

Burada yazdığım cevaba bir bakmanızı öneririm.
Bunun dışında kaplumbağalar karaya ısınmak ve güneşlenmek için çıkar. Yani kuru bölge 31-33 derece olmalı. Buda su ısısından yaklaşık 5 derece yüksek demektir. Buna göre suda 26-28 derece olmalı. Hem su hem kuru alan derece ile kontrol edilmeli. Fazla hareket etmeden boyunlarını ve bacaklarını gererek kuru alanda güneşlenirler.
Uygun şartlar olmadan şu an sağlıklı olan bir kaplumbağa her an hasta olabilir. Umarım yaşam alanını tamamlayana kadar sağlıklı devam eder.

Cvp: Su Kaplumbağım Benden Hiç Korkmuyor

Teşekkür ederim bende sağlığı hakkında endişeleniyorum o zaman dediğiniz gibi yazın bu yürüme olayı olabilir herhalde

Önemli değil. Ama yürüme dediğiniz yazında olmaz. Zaten sizin hazırladığınız akvaryumdaki kuru alanda ısıtma lambası ve uvb lmba altında güneşlenecekler. Yani doğadaki güneşlenme taklit edilecek. Zaten akvaryumdaki kuru alanda beğendiği bir sıcak yerde durup bahsettiğim şekilde güneşlenirler. Fazla bir hareket beklemeyin. Bu hayvanlar anavatanı itibriyle yaz kış güneşlenme davranışını devam ettirirler. Bu sebeple biz her daim akvaryum ve kuru alan şartlarını uygun tutmalıyız.
Yazın ancak doğal güneşlendirme yapılacaksa hazırlanan gölgelik güneşli ve sulu alan arasında hareket edebilirler.

Ben bi videoda görmüştüm koltuğa tırmanıyordu bu mümkünmü bizimkilerde böyle yaparmı :)

Yapabilir. Ama size linki verdiğim yazıda bahsettiğim gibi bu hayvanlar evcil değil. Akaryumdan zaruri haller yani temizlik gibi hususlar dışında çıkarılmaları onlar için stres sebebidir. Yemden kesilebilir, sürekli gizlenme ve hareketsizleşme meydana gelebilir. Bir riskde bu hayvanların bağışıklık sisteminde olmayan ve bizim için sırun olmayan evdeki mikrop ve bakterilerin onları hasta etme olasılığı. Sonuçta görmesekte toz, mikrop gibi olumsuz etkenler var.

ben karada gezerler diye düşünmüştüm :(

Malesef sadece güneşlenmek yada nadiren gece uyumak için su kenarına çıkarlar.

tühhh olsun beee

aslında korkuyordur fakat kaçacak yeri olmadığı için öyle kalakalıyordur. siz akvaryumu alıp koyun sizi görünce toz olur.

bilmiyorum şuanlık yuvasına alıştı bazen yanıma falan geliyor :)

Geri