Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası nasıl yaşar

ssilayy

Yeni Üye
Merhabalar ben bu gün 2 adet su kaplumbağası aldım lakin araştırmamıştım sonradan öğrendim ki plastik kapta yaşayamazlarmış akvaryum fiyatlarıda pahalı geldi ama almayı düşünüyorum nerden daha Uygun'a bulabilirim ve bu kapta ne kadar yaşayabilirler alana kadar burda tutucam mecbur

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar ben bu gün 2 adet şu kaplunbağası aldım lakin araştırmamıştım sonradan öğrendim ki plastik kapta yaşayamazlarmış akvaryum fiyatlarıda pahalı geldi ama almayı düşünüyorum nerden daha Uygun'a bulabilirim ve bu kapta ne kadar yaşayabilirler alana kadar burda tutucam mecbur
Gıda kabı alabirsin en uygun sağlıklı olacağı şey o bende besliyorum onda en az 50 litre gibi bişey alırsan 5-6 cm kabuk boyuna kadar kullanabilirsin

Su ısıtıcı ısıtma lambası(şeffaf 50watt holajen ampul diye geçer) şart

Ölüm kabını şimdilik kaloferin yanına koy sıcak olsun üsütmesin hemen en kısa zamanda al akvaryumu onda ne zamana kadar yaşar bişey diyemem

Yem içinde bilgi verirler

Suyunuda rampaya kadar koy

Merhabalar ben bu gün 2 adet şu kaplunbağası aldım lakin araştırmamıştım sonradan öğrendim ki plastik kapta yaşayamazlarmış akvaryum fiyatlarıda pahalı geldi ama almayı düşünüyorum nerden daha Uygun'a bulabilirim ve bu kapta ne kadar yaşayabilirler alana kadar burda tutucam mecbur
Yem açısından ben canlı yem ve kuru yem kullanıyorum canlı yem bulamazsanız kurutulmuş karides tercih edebilirsiniz gayet severler

ısıtıcı lamba ve kuru alan yapmanız gerekmekte ve ayrıca filtre ve su ısıtıcısı gerekiyor boyutuna göre de bir akvaryum almanızı tavsiye ederim

ileride ısıtıcı lambanın yanına ek olarak da uvb lamba alıyorsunuz fiyatlar artmadan almak isterseniz diye şuraya linkini bırakıyorum

yaklaşık 1 haftadır araştırıyorum ve Türkiyede başka exo terra marka uvb ya da Zoo Med marka uvb ilanı görmedim geri kalanlar çin malı güvenilmez markalar almak isterseniz buradan alın burası gayet güvenilir içinizde bir şüphe bulunmasın

akvaryum ısıtıcıyı aldıktan sonra ısıyı 28 dereceye ayarlamanız gerekmekte kuru alanın ısısı ise 32-33 derece olması lazım fazla watt değerine sahip ampuller kaplumbağaya zararlı olabiliyor cem bey bu konu hakkında daha bilgilidir

taban malzemesi olarak silis kumu kullanıyoruz
bu gün elime ulaştı gayet temiz 5-6 durulamaya berrak bir su oluşuyor

ek olarak multi vitamin ve d3 kullanabilirsiniz ancak pek bir bilgim yok vitamin konusunda cem bey daha iyi yardımcı olur ben haftada 2 kez d3 veriyorum hayvana

Yem açısından ben canlı yem ve kuru yem kullanıyorum canlı yem bulamazsanız kurutulmuş karides tercih edebilirsiniz gayet severler

ısıtıcı lamba ve kuru alan yapmanız gerekmekte ve ayrıca filtre ve su ısıtıcısı gerekiyor boyutuna göre de bir akvaryum almanızı tavsiye ederim

ileride ısıtıcı lambanın yanına ek olarak da uvb lamba alıyorsunuz fiyatlar artmadan almak isterseniz diye şuraya linkini bırakıyorum

yaklaşık 1 haftadır araştırıyorum ve Türkiyede başka exo terra marka uvb ya da Zoo Med marka uvb ilanı görmedim geri kalanlar çin malı güvenilmez markalar almak isterseniz buradan alın burası gayet güvenilir içinizde bir şüphe bulunmasın

akvaryum ısıtıcıyı aldıktan sonra ısıyı 28 dereceye ayarlamanız gerekmekte kuru alanın ısısı ise 32-33 derece olması lazım fazla watt değerine sahip ampuller kaplumbağaya zararlı olabiliyor cem bey bu konu hakkında daha bilgilidir

taban malzemesi olarak silis kumu kullanıyoruz
bu gün elime ulaştı gayet temiz 5-6 durulamaya berrak bir su oluşuyor

ek olarak multi vitamin ve d3 kullanabilirsiniz ancak pek bir bilgim yok vitamin konusunda cem bey daha iyi yardımcı olur ben haftada 2 kez d3 veriyorum hayvana
ek olarak kuru alanı 3d yazıcıdan basabilir, kendiniz strafor veya herhangi bir şeyden yapabilir veya hazır olarak satın alabilirsiniz

3d yazıcıdan basmak isterseniz:

eksenler:
1744492272137.png

Foruma hoşgeldin.

Hayvanın sağlıklı gelişimi için bolca yüzeceği geniş alan olmalı. Derinlik ise akciğer gelişimi için.

Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider.

Su ısıtıcı ve filtre akvaryum ölçüsüne göre belirlenecek.

Isıtma lambasını hemen alın. Bu konuda bilgi verdim.

Yem olarak 6 cm kabuk boyuna kadar stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Uvb ampulün acelesi yok. Öncelik diğer ekipmanlar ve akvaryum.

Geri