Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Ben artik hazır kuru alan almicam. Kendim kumlu kuru alan yapicam malum benimki disi yumurta olayi oluyor hic bir risk almak istemiyorum.tengrimountain' Alıntı:Sevda arkadaÅŸ bir de ÅŸuna bak istersen, zoomed'in ürününden çok çok daha kullanışlı ve fiyatı sanırım 50 dolar kadarmış. Biz buralarda bulamayız ama senin Leyla'nın ağırlıktan batan kuru alan sorununu ortadan kaldırır.
www.youtube.com/watch?v=LICy7PWiCQg
aragorn' Alıntı:Çok teşekkürler Pınar abla deneyimlerin için. katılıyorum.
tengrimountain' Alıntı:Gerçi 40 l kadar su var tankta, ayrıca bir 600l debilir şelale, bir de 400l debili iç filtre var, o nedenle suda akıntı çok. Akıntıyı pek sevmediklerini duymuştum umarım sorun olmaz.
melo' Alıntı:Su mercimeği gerçekten kaplumbağalar için çok faydalı bir su bitkisi, üstelik bakımı, üretimi kolay. Fakat kaplumbağalarla aynı akvaryumda biraz zor olacağını belirtmek isterim, eğer sizinkiler de benimki gibi obursa ve az miktarda su mercimeğiniz varsa peşlerinden koşarak kısa zamanda tüketecektir .
Buna karşılık çok miktarda su mercimeği koymak bir çözüm olabilir, su mercimeğinin minicik köklerinin her yere gireceğini, filtreyi en kısa zamanda tıkayacağını da söylemeliyim fakat, su mercimeğinden yaka silker genelde akvaryumla ilgilenenler.
Su mercimeği için basit bir aydınlatma (hatta mümkünse güneş görmeleri, balkonda olabilir mesela) ve mutlaka durgun su gerekli. Yüzey akıntınız çoksa çoğalmayacaklardır. Benim kaplumbağam ile aynı akvaryumda bakmama sebeplerimden biri de bu; yüzeyde akıntı olmasından vazgeçmek istemem, zira suyun havalanması, yüzey üstü birikintilerin dağılması, suyun oksijence zenginleşmesi ve böylece biyolojik filtrasyonda oksijene gereksinim duyan bir kısım yararlı bakteri (aerobik) için yüzey akıntısı gerekli. Tabi şu da var ki çok miktarda koyacağınız su mercimeği de zaten filtrasyona önemli bir katkı sağlayacaktır, tercih size kalıyor.
Benim kendi tercihim su mercimeğini ayrı bir kapta, ışık/güneş altında, tamamen durgun suda bolca yetiştirip kaplumbağama parça parça yedirmek. Minik yoncaya benzeyen görünümlerini çok sevip akvaryumlara çok yakıştırıyor olsam da kaplumbağamla aynı yerde bakmayı tercih etmedim.