Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su pompasi, hava filtresi ve sicaklik uzerine

korayersin

Yeni Üye
Arkadaslar,

3 sorum olacak.

1- Dun pet shop'tan akvaryumum icin su filtresi aldim. Bana bu urunu verdi. http://www.zetakvaryum.com/av/default.asp?say=9&urun=733

Bu su filtresi midir, yoksa hava pompasi mi ? Iceri cok hava pompaliyor, tosbagalar ucusuyor :)

2- Kuru hava sicakligi kac derece olmalidir.

3- Gunese cikaramadigim icin Repti Glo 2.0 UV ambul aldim. Bu sanirim gunes isigi vitaminlerini sagliyor ama yeterli isi vermiyor kuru alana.

Aydinlatirsaniz sevinirim.

Tesekkurler,

Koray

Cvp: Su pompasi, hava filtresi ve sicaklik uzerine

1) Koray Bey aldığınız ürün filtre. Ancak küçük akvaryumlar için olduğu yazıyor. Akvaryumunuz kaç litre? Eğer kaplumbağaları yoruyorsa kullanmanız iyi olmayabilir.
2) Oda sıcaklığı 24 derecenin altına düşmemelidir
3)Isı veren UVB lambalar oldukça pahalı. Sizin lambanız ısı vermiyor. Kuru alanda UVB lambanızın yanı sıra ısınma lambası da olması gerekiyor. Masa lambasına ya da spot lambaya takacağınız 40 watt bir soft ampul işinizi görür.

Maalesef yanlış uv - b lamba almışsınız, sizde ki %2 oranında uv-b ışını veriyor. Bu ise kaplumbağalar için uygun değil. Kaplumbağalar için uygun uv-b oranı %5-8 arasıdır. Zaten aldığınız ürünün 5.0' ı var kaplumbağalar için üretilmiş olan. Size tavsiyem onu alın, şimdiki ampül işinizi görmez.

Filtrenin hava hortumu varsa çıkarın, kaplumbağalarda gerek yok. Filtrenin su çıkış yönünü akvaryum camına doğru verin böylelikle su cama çarpıp şiddeti azalacak.

Kuru alanı ise bir soft ampülle ısıtmalısınız.

Bilgilendirme icin tesekkurler. Akvaryumumun kac litre oldugunu bilmiyorum, teknik olarak sorgulamadan gorup begenerek almistim. Ama boyutlari su sekilde:
Genislik - 38.5 cm
Derinlik - 22.5 cm
Yukseklik - 16 cm (arkaya dogru 22cm'e kadar yukseliyor)

Filtrenin borusunu takinca disariya dogru delikli bir hal aliyor ve disari fiskiye seklinde 5-6 deliginden su cikartiyor.

Eger uygun degilse oneriniz var midir (Tospagalari ucurmuyacak birsey mumkunse).

Tesekkurler,

Koray

Akvaryumunuz yaklaşık 15 litre su alıyor.

Koray Bey akvaryumunuz birden fazla kaplumbağa için oldukça küçük. Hatta bir tanesi için bile küçük. Tavsiyem akvaryumu büyütmeniz yönünde.

Bence değiştirmene gerek yok, eğer o aparatı cama yansıtabiliyorsan cama yansıt. ama illaki değiştirmek istiyorsanız saatte 100 litre kapasiteli bir filtre yeterli olur. Şimdiki 360 litre olması lazım.

Ayrıca Belkız hanım haklı, akvaryumunuz çok küçük.

Belkız hanım oda sıcakklığı 24 derecenin altına düşmesin demişsiniz ben kendi odama almayı düşünüyordum akvaryumu fakat geceleri 24 dereceden soğuk oluyor akvaryumun üzerini kapatmak şartı ile olabilir mi?

ben kuru alan lambası yandığını varsayarak 24 derece dedim. Gece 25 watt gibi az yakan mavi lambalardan bulabilirseniz, kuru alanı sıcak tutun. Eğer lamba kullanmak istemiyorsanız akvaryumun üzerini mutlaka kapatın.
Akvaryumu taşıyarak tekrar kurmak zorunda kalacaksınız. Oturmuş tüm düzen bozulacak.

Birde şöyle bir şey var; kaplumbağalarınız kuru alan da yatmıyorsa uyurken, ısıtma lambanızı açık bırakmanıza gerek yok, zaten suları sıcak ve suyun içinde olduklarından sorun olmaz.Benim kaplumbağam böyle mesela.

Cok tesekkurler. En kisa zamanda akvaryumumu degistirecegim. O zamana kadar filtrenin borusunu cama dogru cevirirek tosbislerimin ucusmalarini engelliyim.

Kac litrelik akvaryum alsam acaba ? Ve buna uygun filtre ve su isiticisi oneriniz ne olabilir ? Eger bendeki filtre yeterli degilse tabi.

Tekrar tesekkurler,

Koray

Dinlenme aLanında uyuyorlar genelde...

Bu konu benim aklımı karıştırıyor biraz. :) Genelde kafaları dışarda uyudukları için acaba soludukları havanın sıcaklığından etkilenebilirler mi? Ben Böcük hastalandıktan sonra mutlaka üstlerini kapatıyorum. Hatta onlara özel mukavvadan kapak kestim üzerini fonla kapladım, gündüzleri bir kısmı açık kalacak şekilde (kuru alanın üstü), geceleri ise neredeyse tamamı kapalı(sadece içeri hava girecek yerler bırakıyorum).

korayersin' Alıntı:
Cok tesekkurler. En kisa zamanda akvaryumumu degistirecegim. O zamana kadar filtrenin borusunu cama dogru cevirirek tosbislerimin ucusmalarini engelliyim.

Kac litrelik akvaryum alsam acaba ? Ve buna uygun filtre ve su isiticisi oneriniz ne olabilir ? Eger bendeki filtre yeterli degilse tabi.

Tekrar tesekkurler,

Koray

Eğer ileride değiştirmek istemiyorsanız 200 litre bir akvaryum alın, tekrardan değiştirmenize gerek kalmaz. Ama 100 litrede 1 2 sene işinizi görür. Büyük akvaryumlara dış filtre almalısınız iç filtreler yeterli gelmez. Isıtıcı olarak ise 300 w bir ısıtıcı işinizi fazlasıyla görür.

Mehmet bey eğer kuru alanda uyuyorlarsa Belkız hanımın dediklerini yapın.

dermet' Alıntı:
Bu konu benim aklımı karıştırıyor biraz. :) Genelde kafaları dışarda uyudukları için acaba soludukları havanın sıcaklığından etkilenebilirler mi? Ben Böcük hastalandıktan sonra mutlaka üstlerini kapatıyorum. Hatta onlara özel mukavvadan kapak kestim üzerini fonla kapladım, gündüzleri bir kısmı açık kalacak şekilde (kuru alanın üstü), geceleri ise neredeyse tamamı kapalı(sadece içeri hava girecek yerler bırakıyorum).

Derya hanım soludukları havadan hasta olmaları için ortamın gerçekten soğuk olması gerekir. Eviniz soğuk değilse sorun olmaz ama eviniz soğuksa iyi ısınmıyorsa dediklerinizi yapmakta fayda var.

Kaloriferlerimiz geceleri yanmıyor o yüzden geceleri oldukça serin oluyor ev. Ben bile bazen donuyorum. :) Dediğiniz gibi ortamın sıcaklığına bağlı.

Teşekkürler.

Geri