Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su rengi

Letizia

Bronz 4 Üye
Merhaba, bugün kaplumnağamın suyunu çeşme suyuyla değiştim ama yarısını köy suyu ekledim ama su biraz beyaz renkte ve üstüne kabarcıklar çıkıyor bu nedir zararlımı ?

O beyazlık klordan dolayı olabilir. Klorlu su ile klorsuz suyu birleştirinde reaksiyon göstermiş olabilir. Kabarcıklar ise suyu bir anda boşalttığında içindeki kabarcıklar yan camlara veya tabana yapışır bunlar bir süre sonra yükselip çıkar. Bu suyun içindeki maddelerlede alakalı bir durum. Genelde şebeke sularında görülüyor. Arıtmadan çıkan suda bu kabarcıklar oluşmuyor.

Kumu her temizlik zamanı karıştırıyoruz. İçine su dökerken giren hava ile birlikte içindeki dışkı ve gıda artıkları zaman içinde metan gazı etkisi yapar kumu karıştırıp havalandırdığında bu kabarcıklar yüzeye çıkar. Bunu da yeni suyu eklemeden evvel yaparız.

Sana mı söylemiştim hatırlamıyorum şimdi çeşme suyunu huniye elyaf yada pamuk koyarak başka kap yada damacanaya süzüp ondan sonra akvaryuma ekle. Su içinde ne olacağı belli olmaz. Yosun partiküllerinden organik canlıya kadar herşey olabilir.

Geri