Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Temizlenmiyor

sedatsahin

Altın 1 Üye
merhaba eheim pick up 2008 kullanıyorum temizliğini sık sık yapmama rağmen taktığımda dışarıya bütün pislikleri geri veriyor. 35 litre gibi bir akvaryum olmasına rağmen suyu çokda temiz tutmuyor sizce ne yapmalıyım?

Cvp: Su Temizlenmiyor

sedatsahin' Alıntı:
merhaba eheim pick up 2008 kullanıyorum temizliğini sık sık yapmama rağmen taktığımda dışarıya bütün pislikleri geri veriyor. 35 litre gibi bir akvaryum olmasına rağmen suyu çokda temiz tutmuyor sizce ne yapmalıyım?

pick up serisi aslında çok iyi temizler, eheim'in bile işe yaramadığı bir yerde başka bir iç filtre nasıl dikiş tutturabilir bilmiyorum, temizliği daha titiz yapıp haznede hiç atık bırakmayarak tekrar deneyin derim.

Zaten öyle temizliyorum fakat fişi çekip filtreyi akvaryumdan çıkardıktan sonra bütün pislikler suda bidaha su değiştirmek zorunda kalıyorum bide iç filtrelerin içine zeolit felan konuluyormuş zeolitden başka neler konabiliyor?

Filtreyi çıkarın ve anında fişi çekin. Böylece pisliği akvaryuma bırakmaz. Ama bunu hızlı yapmalısınız.

Suyu çok temiz tutmaması normal değil. Ben aynı filtreyi 41 lt akvaryumumda kullandım. Hiç sorun olmadan temizledi. Akvaryumdaki canlı sayısı ve boyutu nedir?

Filtre temizliğini iyice yaptığınıza emin misiniz? Sadece süngeri temizliyorsanız ve filtrenin diğer kısımlarını su ile temizlemiyorsanız ya da suda yarım saat kadar bekletmiyorsanız süngeri temizleseniz dahi filtreyi çalıştırdığınız zaman suya pisliğini salar. Size önerim süngerinizi iyice yıkadıktan sonra filtrenizin diğer kısımlarını da suda yarım saat kadar bekletmeniz.

sedat ben iç filtremi çıkarmadan önce fişini çekiyorum. temiz bir maşrapayı altına veriyorum. diğer elimlede filtreyi yukarı çekerken maşrapayı altına sokuyorum ve öyle çıkarıyorum. çok az da olsa biraz kir düşme durumu illaki olur. süngerini musluğun sıcak suyunda derinin en tahammül edebileceği sıcağa çıkararak ve ovuşturarak yıka. içinde mikrobik birşey olursa sıcakla gider.

ve elini bol sabunla protex tam bu işe uygundur; iki defa yıka en pis kısım bu filtredir.

Prizden çekilen iç filtre akvaryumdan çıkarılırken bir miktar atığı dışarı verir. Filtre malzemelerini temizlerken de akvaryumdan alınan suyun kullanılması önerilir genelde bakteri kolonileri açısından. Bu konuda detaylı bilgiyi internette kaynaklarda bulabilirsiniz.

Bahsettiğiniz dış filtre malzemeleri için geçerli. Akvaryum suyu ile temizlenmesi gereken malzemelerde zeolit ve substrattır. Örneğin süngeri musluktan akan su ile temizlemelisiniz. Hem kirleri tamamen çıkarmış olursunuz hemde süngerin bakteri oluşumu ile alakası yoktur. Seramik te aynı durumda bakteri ile ilgili olmayan bir malzemedir. Bazı iç filtreelere malzeme konulabilir. Onlar içinde bu yazdıklarım uygulanabilir.
Konudaki filtrede sadece sünger bulunur ve bakteri kolonileri ile ilgili bir oluşum olmadığı için sıcak su ile yıkanması uygundur. Ben süngerin altına amonyagı kısmen tutsun diye zeolit eklemiştim. Eğer eklenirse bu akvaryum suyu ile yıkanabilir. Gerçi çok az eklenebildiği için ben filtre temizliğinde zeoliti değiştiriyordum.

Geri