Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Temizliği

keratakerata

Gümüş 3 Üye
Dün akvaryumu kuralı tam 1 hafta oldu. Filtre nasıl çalışıyor değerler nasıl diye bi test yapayım dedim dip çekimi öncesi. Test için şu ürünü kullandım: mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12219

Değerler şöyle:

Cl2= 0
pH= 7.2
kH= 10.0 d
GH= >14ºd
NO2= 0.5 mg/mL
NO3= 100 mg/mL

Bütün değerler fena değil ama nitrit ve nitrat (özellikle nitrat) değerleri sınırların üzerinde. Şu anda dış filtrede aktif karbon var. Zeolit'e geçince bir düzelme olur mu? Yoksa zaten 1 hafta her şey için çok mu erkendir?

Cvp: Su Temizliği

Zeolit o konuda etkili olacaktır Yiğit. Ama şu an kısmen su değişimi yapmak gerekir.

Dün %20 su değişikliği yaptım ama sonrasında bir ölçüm daha yapmadım. Su değişimi öncesi bir daha bakacağım eğer artış yoksa zeolite kadar idare eder sanırım.

yiğit senin filtre kaç parça bilmiyorum benimki 4 kat emre zeoliti kullanmaya başlayınca koymamı, karbonu bir ay kullandıktan sonra substratı yerine koymamı söyledi. o zaman dengeye geliyormuş. seramik vardı.
zeolit olarak bunu:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=11865
substrat olarak bunu önerdi:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=4162

substrat şu olacak yanlış yazdım.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=4363

Benimki de 4 parça Cem zeoliti en başta eklemediğim için şimdi filtreyi açmak istemiyorum açıkcası, önümüzdeki ay başında eklerim ikisini de. ürün tavsiyeleri için teşekkür ettim :)

cem' Alıntı:
yiğit senin filtre kaç parça bilmiyorum benimki 4 kat emre zeoliti kullanmaya başlayınca koymamı, karbonu bir ay kullandıktan sonra substratı yerine koymamı söyledi. o zaman dengeye geliyormuş. seramik vardı.
zeolit olarak bunu:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=11865
substrat olarak bunu önerdi:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=4162

substrat şu olacak yanlış yazdım.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=4363

hocam substrat için naçizane önerim sera siporax kullanmanız. substrat malzemelerinde en önemli özelliklerden birisi kılcallık ilkesidir ki piyasada suyu en güzel emebilen substrat malzemesi siporax, sinterlenmiş camdan üretildiği içinde ömür boyu kullanabiliyorsunuz, çamaşır suyu ile ise ilk günkü haline getirebiliyorsunuz, ama eheim substrat farklı malzemelerin harç ile karıştırılmış halidir, belli bir süre sonra ufalanacaktır, ve 5 yıl gibi bir ömrü vardır, ayrıca siporax filtrenin debisini azaltmazken ehfi substrat azaltıyor, bir düşünün derim.

anarxia' Alıntı:
hocam substrat için naçizane önerim sera siporax kullanmanız. substrat malzemelerinde en önemli özelliklerden birisi kılcallık ilkesidir ki piyasada suyu en güzel emebilen substrat malzemesi siporax, sinterlenmiş camdan üretildiği içinde ömür boyu kullanabiliyorsunuz, çamaşır suyu ile ise ilk günkü haline getirebiliyorsunuz, ama eheim substrat farklı malzemelerin harç ile karıştırılmış halidir, belli bir süre sonra ufalanacaktır, ve 5 yıl gibi bir ömrü vardır, ayrıca siporax filtrenin debisini azaltmazken ehfi substrat azaltıyor, bir düşünün derim.

daha önce de bi yerde yazmıştınız sanırım hatırlıyorum. teşekkürler.

siporax juende yoktu. toplu alım yaptığım bu siteye angaje olduğum içinde diğer siteye bulaşmadım. ben 2 yıl dayansa iyidir diyordum. 5 sene gayet iyiymiş. yalnız çamaşır suyu sakıncalı olmaz mı ne kadar temizlesende suya salınımı olur gibi geliyor.

Ben kimyasal sokmama taraftarıyım. Çok iyi durulansada gözenelki malzemeler kullanıyoruz. Siporax normal akvaryum yada musluk suyu ile yıkansa olmaz mı Sefa?

hocam ürün cam olduğu için üstünde çamaşır suyu falan bırakmıyor, bu kesme şekeri mesela çaya değdirdiğiniz zaman çayı yukarıya doğru emer, eminim rast gelmişsinizdir böyle bir şeye, siporax da bunun gibi, su emişi mükemmel ve kolaylıkla çamaşır suyunu temizliyebiliyorsunuz üstünden, hani orasında azıcık kalır falan diye düşünmeyin.

emre abi siporax tamamiyle biyolojik filtre malzemesi olduğu için zaten normal filtre temizliğinde bırakın çamaşır suyunu klorlu çeşme suyuyla bile temizlenmemesi lazım bakterilerin ölmemesi için, çamaşır suyu dememin sebebi ürünü direk alındığı günkü gibi sıfır hale getirmek için, hani ölüm falan olur, ne bileyim akvaryum bir süreliğine rafa kaldırılmak istenirse falan, yoksa zaten sadece akvaryum suyuyla temizlenmeli normal periyodik temizlikte.

örnek olması açısından şu teste bakabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=1RBnw8Hqy7E

Teşekkürler Sefa. Bende jbl micro mech ürünüde var. Gönderdiğin videoya baktım. Oda hemen hemen aynı gibi.

Rica ederim abi, sen sağol. Bi ara bende micro mec düşünüyordum ama siporaxı çok önerdiler, risk alamadım :)

Geri