Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su üstünde deriler

tosbik57

Bordo Bereli
Arkadaşlar sabah kalktıgımda tosbislerime bakıyım dedim suyun üzerinde beyaz deri gibi seyler vardı ne olabilir acaba:ff:

Cvp: su üstünde deriler

Senin kaplumbağalar kabuk değişimi evresindelerdi Fatih. Deri değişimleride gerçekleşiyor. Büyüme aşamasında deri de değiştirirler. Kaplumbağalara özellikle kabuk değişimi ileride olana dikkatli bak. Başta, kollarda, bacaklarda sarkan deriler görebilirsin. Bu konuda hemen bir uyarı; deri kopacakmış gibide olsa sen dokunma. Su yüzeyindeki derileri maşrapa ile alıp kirliliği önleyebilirsin.

Yani deriler kendisi dökülsün. Bunda en faydalı iki aksesuar silis kum ve ipek yapraklı bitkidir. Ölü derileri daha rahat atmalarını sağlar. Tabi uygun ısıda birde kuru alan daha rahat kuruyup dökülme aşamasına gelmesini sağlar.

Öyle yaptım masrapayla aldim derileri kücük kaplumba kabuk deisimin ilk evresinde büyuğün derileri heralde bu aralar kuru alanda fazla durmaya basladı büyuk kaplumba aksamdan suda bisey yoktu sabah bi baktım beyaz deri kaplamış korktum bisey mi oldu diye saol Emre abi :D

Kuru alana ısıldak diye tabir ettigimiz seyin ısıgıni kuru alana yönelttim bi faydası olurmu :ff: elle mudahale etmedim kendileri dökulsun diye :D

Büyük kaplumbam bu deri döken :D
mailto:/19/z/nn5mh.jpg

Emre'nin dediği gibi kabuk değişimi varsa bu senin onu iyi beslemiş anlamına gelir.Resimde fazla anlaşılmıo yakınlaştırıp 3-4 tane resim koyarsan belki farklı bi şey olabilir.

İyi. Bessledim yarin felanda kaliteli. Yem alcam büyuk kaplumbada kabuk deisimi ilerledi ^^

Sera yada Reptomin ana yemdir kabuk sertleştirici kimyasal madde alma helede deep 3tl ama kimse beğenmiyo.

Cvp: RE: su üstünde deriler

tosbik57' Alıntı:
Öyle yaptım masrapayla aldim derileri kücük kaplumba kabuk deisimin ilk evresinde büyuğün derileri heralde bu aralar kuru alanda fazla durmaya basladı büyuk kaplumba aksamdan suda bisey yoktu sabah bi baktım beyaz deri kaplamış korktum bisey mi oldu diye saol Emre abi :D

Kuru alana ısıldak diye tabir ettigimiz seyin ısıgıni kuru alana yönelttim bi faydası olurmu :ff: elle mudahale etmedim kendileri dökulsun diye :D

Büyük kaplumbam bu deri döken :D
mailto:/19/z/nn5mh.jpg

Senin zaten kuru alan lamban vardı değil mi? O yeterli olur. Ek olarak ısı vermeyen o ışıldak gibi lambaya gerek yok. Boşuna rahatsız etme.

Fotolarda deri dökülmesini hele kuru alanda yakalaman çok zor. Sonuçta sudan çıkınca üzerine yapışıyor. Bir ihtimal su içinde üzerindeki deriler sallanırken yakalayabilirsin ama konu anlaşıldığı için gerek yok.

Tamam o zaman ısildagı. Ordan aliyim :133:

aynısı benimkinde de oluyor ben ilk önce hastalık felan sanmıştım :D

Ben ilk gorunce bisey yoktur demistim arastirinca anladim iyi bisey oldugunu :D

bunu veterinerler A vitaminine bağlı olarak olduğunu fazla A vitaminin deri değişimini artırdığını söylerler.

Geri