Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sudan çıkmamaları zararlı mı?

Umas

Yeni Üye
İkiz çocuklarım istedikleri için, aman fanusta ne kadar zordur ki(!) diyerek kırmızı yanaklı su kaplumbağaları aldım, almaz olsaydım çünkü su canlıları ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum, forum sayfalarında okuduklarımdan mümkün mertebe eksiklerini tamamladım, ama sudan çıkmıyorlar, nerede yanlış yapmışım acaba?

Ekli dosyalar

• IMG_20231024_174159.jpg
    4.1 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20231024_174230.jpg
    6 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20231024_174301.jpg
    5.3 MB · Görüntüleme: 16
İkiz çocuklarım istedikleri için, aman fanusta ne kadar zordur ki(!) diyerek kırmızı yanaklı su kaplumbağaları aldım, almaz olsaydım çünkü su canlıları ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum, forum sayfalarında okuduklarımdan mümkün mertebe eksiklerini tamamladım, ama sudan çıkmıyorlar, nerede yanlış yapmışım acaba?
Su ısıtıcı ve filtre tamamen suyun içinde olmalı. Lamba tutucu olarak mandallı masa lambası ve 28W halojen ampul alın. Eğer ısıtma lambasını mevcut sisteme takarsanız fişli duy yüksek sıcaklığı kaldırmaz plastiği eritebilir.

Foruma hoşgeldiniz.

Mandallı sıkıntı olmaz. Lambayı bir an önce alın. Bu biraz eğreti olmuş. Suya düşüp akım verebilir. Tehlikeli duruyor.

Ampul 42 W halojen armut ampul olsun.

Su ısıtıcı tam batan model değilse sadece plastik kısmı su dışında cam kısmı içeride olsun.

Plastik palmiyeyi çıkarın. Gece gözlerine dalaşabilir.

Kuru alandaki ve suda çapraz duran taşı çıkarın. Kayıp düşerse hayvan altında kalıp boğulabilir. Soldaki tek parça dekor sanırım.

Kumu siyah quartz kuma benzettim bu tehlike arzeder. Reslerde sarı silis kum kullanırız. Bu topak yapıdadır. Quartz kum için sivri ve keskin kenarlıdır. Hayvanlar hazımsızlık olduğunda kumu yer ve olası parazitleri atar. Quartz kum tahriş yapıp yaralar.

Sarı siliste vitasand pro78 marka silis kum uygun. Sterilize edilmiştir. Sadece tozunu yıkayacaksınız.

Hayvanlar için kuru alan tehdide açık bölgedir. Su altı ise güvenli bölge. Hayvanlar yakınlarında hareket görürse kuru alana çıkmak istemezler. Onun için mümkün olduğunca az rahatsız etmeye çalışın.

Çocuklar 7 yaş altı ise bu hayvanlar salmonella taşır ve o yaş grubu için risklidir. Sucul ortamda yaşadıkları için salmonella bulaşı riski yüksektir. Her türlü temasta ellerini sabunlasınlar.

Geri