Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sukaplumbağası beslemek istiyorum

Tylerdurden011

Yeni Üye
Öncelikle selam Su kaplumbağası beslemek istiyorum bir tane beslesem yalnızlık çeker mi üzülür mü ikinci bir kaplumbağaya gerek var mı bide hangi marka yem vs alacağımı bilmiyorum bidee kum mu yoksa taş mı önerirsiniz tabanı için 😭

En az 50 litre akvaryum, ısıtıcı, ısıtıcı lamba, filtre , silis kum almanız gerekir. Bunları almayacaksaniz. Bence hiç bulaşmayın hem hayvana hem kendinize eziyet edersiniz. Kaplumbağalar asosyal hayvanlardir

En az 50 litre akvaryum, ısıtıcı, ısıtıcı lamba, filtre , silis kum almanız gerekir. Bunları almayacaksaniz. Bence hiç bulaşmayın hem hayvana hem kendinize eziyet edersiniz. Kaplumbağalar asosyal hayvanlard
Biliyorum gerçekten bakımı zor hayvanlar Akvaryumu zaten hazır ama hangi yemleri alacağımı bilmiyorum

Su kaplumbağaları hassas canlılardır. Benim de iki kapluşum var. Birbirlerine zarar verdikleri için ayırmak zorunda kaldım. Bu durum biraz maliyetli oldu ama ikisinden de vazgeçemedim. Tavsiyem, tek bir kaplumbağa almanız yönünde. Özellikle bebek kaplumbağaların bakımı oldukça zordur; fazlasıyla hassas canlılardır.

Isı lambası, ısıtıcı, filtre ve büyük bir akvaryum ya da saklama kabı mutlaka alınmalı. Kuru alan şart, kum ise tercihe bağlı. Genelde öneriliyor ama ben şahsen kullanmıyorum.

Kaplumbağa bakarken hijyen çok önemli. İhmal edilirse mantar enfeksiyonu gibi hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Bu da ölümcül bir hastalıktır. Dediğim gibi, çok hassas canlılardır. Esintiye maruz kalmamaları gerekiyor; aksi halde hemen akciğer enfeksiyonu olabiliyorlar.

Tek yaşarsa yalnızlık çekmez.
Iki hayvan olursa birbini öldürmeye veya depresyona sebep olabilir büyük ihtimalle olur.

Taş olmaz sadece 0.5mm silis kum olur.

Yavru için gerekli yemler:
Omega one junveille, tropical blood worms, gammarus.

Yetişkin için gerekli yemler:
Omega one turtle stick, sera carnivore, tropical biorept W, tropical carnivore, tropical crickets, tetra reptomin, tropical biorept adult.

En az 50 litre olacak şekilde 80 - 100 - 150litre ne kadar büyük akvaryum olursa o kadar uzun gider.

Kuru alan, su ısıtıcı, ısıtma lambası şarttır.
Yuva kurması hem maliyetlidir hemde ugraştiricidir. Piyasada kaplumbağa için adam akıllı ekipman da yok.

Tatile gidiyorsanız otomatik yem makinesi, wifi kamera gibi sistemler gerekir.

Masraf ve ugraşın yanında düzenli olarak yuvasını temizlemeli ve karnını doyurmalısınız.

Ömrü ortalama 30 senedir. 30 sene boyunca bu hayvana bakmanız gerekir.
Çogu kişi bunu bilmediğinden kaplumbağa alıyor 1sene sonra sahiplendiriyor. Büyümüş hayvanı da kolay kolay kimse almıyor.

Bir ömür ona en iyi şekilde bakmayı kabul ederseniz tabiki alın. Yoksa hiç bulaşmayın.

Kaplumbağa zahmetli iştir isterseniz bitkili akvaryum kurabilirsiniz hem daha az maliyetli hem de güzel bir görüntü
Ve daha az sorumluluk

Foruma hoşgeldiniz.

Bu hayvanlar asosyal canlılardır. Onun için tek yaşayabilirler.

Akvaryum olduğuna göre ekipmanda alacaklarınız su ısıtıcı (tam batan model olması iyi olur), ısıtma lambası, filtre ve kuru alan.

Kumda sarı silis kum kullanıyoruz. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip olacak. Vitasand pro78 marka sarı silis en iyisi. Bulamazsanız yine markası olan kum tercih edin.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Elinizde yoksa bu lamba uygun.

Foruma hoşgeldiniz.

Bu hayvanlar asosyal canlılardır. Onun için tek yaşayabilirler.

Akvaryum olduğuna göre ekipmanda alacaklarınız su ısıtıcı (tam batan model olması iyi olur), ısıtma lambası, filtre ve kuru alan.

Kumda sarı silis kum kullanıyoruz. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip olacak. Vitasand pro78 marka sarı silis en iyisi. Bulamazsanız yine markası olan kum tercih edin.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Elinizde yoksa bu lamba uygun.
Adana da yaşıyorum yazın havalar çok sıcak oluyor yazın içinde ısıtıcı lamba zorunlumu

Evet lambayı yaz kış gündüz 12 saat yakıyoruz. Lamba sadece ısıtma için kullanılmıyor. Kabuğa doğrudan etki ederek üzerinde yada plaka altında mantar yosun gibi biolojik oluşumların önüne geçer.

Büyüdükçe alttan yeni plakalar oluşur eskiler yükselir ve zamanla açılıp atılır. Lamba bu eski plakaları kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar. Kabuk daha sağlıklı gelişir.

Gece kuru alanda uyursa lamba açmaya gerek yok. Adana sıcağını biliyorum hayvan üşümez.

Geri