Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sukaplumbagasi.com ekibinin hazırladığı e-kitap

serhanzr

Gümüş 3 Üye
http://e-book.sukaplumbagasi.com/

Bence bu kitap ücreti karşılığında bütün pet-shoplarda satılmalı. Hatta şart koşulmalı. Ben görseydim kesinlikle alırdım. İçindeki bilgileri burada öğreniyor olsam bile arşiv olarak yine de alırdım.

Cvp: sukaplumbagasi.com ekibinin hazırladığı e-kitap

Fikriniz bence çok güzel ve uygulanması o kadar zor bir şey değil. Ancak kaplumbağalar zaten ucuz olmasından dolayı talebi yüksek olan bir hayvan. 10 tl kaplumbağa + 10 tl ölüm fanusu + 5 tl yem = 25 tl' ye bir pet sahibi olabiliyorsunuz ( Gerçi bu şartlarda 1 - 2 ay içerisinde kaplumbağaların çoğunluğu maalesef ölüyor ).Buna en güzel örnek; kaplumbağaların bilinçsiz bir şekilde, ucuz olmasından kaynaklı, doğum günü hediyesi olarak kullanılmaları.

Toplam fiyatın üzerine ekleyeceğiniz her bir fiyat artışı insanları bir o kadar kaplumbağa alımından uzaklaştıracaktır. Kaplumbağa beslemenin maliyetinin artması elbette doğrudan kaplumbağaların faydasınadır. Çünkü; kaplumbağaya olan talep düşer ve ticareti birazda olsa azalır.

Sonuç olarak; bu ekstra masraf insanları kaplumbağa alımından uzaklaştıracak ve petshopların elde ettikleri gelir düşecek. Hepimizin öngördüğü gibi de, petshoplar bu kitabı satmaya rıza göstermeyeceklerdir.

Ama daha önceden İstanbul/Sirkeci' de şahit olduğum bir şey vardı. Broşür şeklinde birincil olarak kuşlarla alakalı yapılması gerekenlerin yazılı olduğu bir kağıt. Kuşu aldığınız zaman petshop bir tane de bu broşürden veriyordu. Eğer yapılacaksa kaplumbağalarla alakalı da böyle bir şey yapılabilir.

A.B.D de bu buröşür zorunlu yasal olarak. Verilmezse petshop kapanabiliyor. Ancak Türkiye'de hayvan satışıyla ilgili yasa sanıyorum çıktı ama yılsonunda yürürlüğe girecek.

Ben Türkiye'de sadece bir kere gördüm. Satan yer hangi tür satıyorsa o türe ait bilgileri ve bakım şartlarını kişiye broşür olarak veriyordu. Bence 3-4 sayfayı geçmeyecek şekilde sadece satılan hayvanın türüne özgü özellikler ve bakım şartları verilebilir.

Emin Bey size katılıyorum.

Elinize sağlık çok güzel ve yaralı bir kitap olmuş.

Uğraşılırsa yasal olarak zorunlu hale de getirilebilir. Ben inanıyorum.

elinize sağlık
serhanzr kesinlikle katılıyorum bende alırdım tane
en azndan oalcakları onceden takıp etmek ıcın ;)

yaaa superrr olmus buu tam ıhtıyacım olan şey bu cunku bakım hakkında dogru duzgun hıcbırsey bılmıyorm forumdan ogrenıyordum cok guzel olmus bu kıtapcık ama bılgısayarıma ındıremıyorum sureklı bakmak ısterdım buna

Pratik bilgilerin bulunduğu bir çalışma oldu.İşinize yaradığına çok sevindim açıkçası :)

çok güzel bu kitap dan çok şey öğrendim

çok güzel olmuş. ellerinize sağlık. çok uğraşılmış belli. kaplumbağa almadan önce de aldıktan sonra da çok yardımcı olacak gibi. kutluyorum emeği geçen herkesi :)

Geri