Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suları

istiridye

Bronz 2 Üye
Katılım
26 May 2010
Mesajlar
87
selam arkadaslar..

benim bir sorunum var sizlere danısayım dedim..sularını ben bekletilmiş olarak değilde direk dolduruyorum sizce bir problem olur mu ?
 
Musluk suyu sert sudur, bu da kaplumbagalarınız için zararlıdır dinlendirilmiş veya içme suyu kullanın :)
 
Sularını değiştirmeden önce kullanacağnz suyu bir kapta bekletin 1-2 gün o kadar da zor değil :)
 
Kova değil ya hani 5 litrelik bidonlar var ya onlara doldur kalsın öyle.Ben akvaryumun suyunu değiştireceğim zaman vardı dinlenmiş su bidonda.Şimdi suyu akvaryuma koyduktan sonra dinlenmiş su yetmiyor tabi diğer yarısınıda dinlememiş koyuyorum.Sonra dolduruyorum bir daha 1 ay sonra akvaryumun suyunu değiştirene kadar duruyor o su işte dinleniyor :)


Edit zencefil:Lütfen imla işaretlerini düzgün kullanalım.
 
Bende istiridye gibi normal su döküyorum hiç bir şey olmuyor maşallah :D tabi şimdi kötü örnek olmak istemiyorum.Sonuçta her kapluş aynı tepkiyi vermiyor.Belki başkasınınki olsa hastalanırdı.O yüzden dikkat etmek gerek ben ama normal su döküyorum hala.


Edit zencefil:Lütfen Türkçemizi düzgün kullanalım, kısaltma yapmayalım.
 
Bende suyu sıcak bölümden alıyorum.Biraz bekletiyorum 10 15dk kadar öyle koyuyorum.Ama suyun kaynar olup olmadığını termometreyle kontrol ediyorum.


Edit zencefil:Lütfen kısaltma kullanmayalım.
 
ben akvaryuma suyu koyduktan ve herşeyi düzelttikten sonra ısıtcıyla filtrenin fişini takıyorum ve mavi dezenfektenden bir damla birde deep fix in aquantanından 2 damla damlatıyorum akvaryuma (üzerinde yazan talimata göre) sonrada bir 3-4 saat öyle boş kalıyor akvaryum dinleniyor sonra koyuyorum kapluşu akvaryuma (;
 
ben bekletmiyorum suyu,birdende musluk suyunu boşaltmıyorum.
bi çaydanlık dolusu suyu kaynatıyorum ve dolduracağım musluk suyuna ilave ediyorum soğuyana kadar duruyor. ve sonra boşaltıyorum akvaryuma.böyle yapabilirsin aslında :)
 
castiel' Alıntı:
bende istiridye gibi normal su dokuyorum hiçbişi olmuyor maşallah :D tabi şimdi kotu ornek olmak istemiyorum sonuçta her kapluş aynı tepkiyi vermiyor belki başkasınınki olsa hastalanırdı.oyuzden dikkatetmek gerek ben ama nrmal su dokuyorum hala .

Canım nerden biliyorsun birşey olmadığını sert su gözlere zararlı belkide suan gözleri eskisi kadar sağlam değil riske atmaya değer mi
 
Geri
Üst