Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sürekli akvaryumdan çıkmaya çalışıyor

sedadg

Bronz 2 Üye
arkadaslar bugun aldıgım kaplumbağam sürekli akvaryumdan çıkmaya çalışıyor taşları kazıyor tırnaklarıyla neden olabilir ve yem yemiyor.attığım tüm yemleri diğeri yiyor çatlayacak yaa..ne yapmalıyım sizce?

Daha bir günlük olduğundan olmalı.Benimkide ilk aldığımda öyleydi gerçi 5 yaşına da bassa akvaryumunuzdan kaçmaya çalışacaktır ama yem yememesi doğal siz yemi atın odadan çıkın o yer.

Yeni olduğu için alışamamış olma ihtimali yüksek. Birkaç güne yemek yemeye başlaması gerek. Hareketli olması güzel birşey. Kapluşlar böyle taş karıştırmayı pek seviyorlar neden bilmiyorum :) Yemlerini günde 2 kere ayırıp verin.

Yeni aldığınız kaplumbağanızı şimdilik ayırmanızı öneririm büyük ihtimalle diğerinden korkuyor ve bu yüzden panik yapıyor olabilir.

Benim en korkak kaplumbağamın yemi atmamla yemi gelip yemesi 2 saniye sürüyor yemi atıyorum saklandığı yerden çıkıyor ve yemi alıp geri kaçıyor diğeri daha hantal ama o yemeğini fazlasıyla yiyiyor.

Adı üstünde küçük daha hızlıdır bi kerede kücüğü akvaryumdan çıkarıp yem atın ozamanda yemiyosa size daha alışmamıştır.

haklısın öylede denedim yok ınat etti yemiyor alışır insallah bıkaç güne çok tesekkürler

benimkilerde öyleydiler bak şimdi alıştılar 3 aylıklar :)

Kapluşlar hep kaçmaya çalışırlar, o gayet normal bir şey.Herkezin dediği gibi ayırıp vermek lazım.Ayırırken birini dondurma kutusuna, diğeri de akvaryumda kalırsa yemlerini rahat rahat yerler.

benim kapluşum tek çocuk:D yemini ondan sadece yeni aldığım filtre alabiliyor.tam ısırıcakken yem dalgaya geliyor ve hızla kaçıyo.kapluşum peşinden gidince o da savruluyor.yemek yiyeceği zaman filtreyi kapatıyorum artık:D

benimki daha 4 günlük 1-2 aylık. Dün 3 saat elimde dolandı. Şimdi de akvaryumdan çıkmaya çalışıyor ama her zamanki gibi ters dönüyor. Ama yem yemiyor =(

vamp_betl' Alıntı:
yakında o da benimki gibi olur:D
çok yaramaz zaten. Kuzeniminde var onunki büyük 2 yaşında dişi onunki anca tırmanmaya başlamış. Benimki daha 2 aylık hemen tırmanmaya başladı. :D

benimki kaçarsa hiç bulamam.odam dağınık, kapluş küçük.neyseki şimdilik kaçmaya çalışmıyo.:D

Cvp: sürekli akvaryumdan çıkmaya çalışıyor

bnm kaplumbağamı alalı 2 haftadan fazla oldu yerinden çıkmaya çalışıyor sonra dolaşıp taşa çıkıp öylece duruyorr ve sol eli ve ayağının arası kahverengileşiyor yemi de vitaking vitamin damlatıp mürekkep balığı kemiğine buluyorum yumurta beyazıda yiyo lütfen acil yardım edin :helpsmilie:

Cvp: sürekli akvaryumdan çıkmaya çalışıyor

hayvanın resmini çek. bulunduğu yer kap mı akvaryum mu ekipmanlardan neler var. yemlerden ne var elinde detaylı yaz.

Geri